Unieke foto van een Zetor 2045,  Eigenlijk een prototype, Dit model is eigenlijk nooit op de markt geweest, Allicht om dat er relatief weinig vraag was naar een trekker met vierwielaandrijving, Wel wa

Zetor Onbekend

Rietman
Unieke foto van een Zetor 2045, Eigenlijk een prototype, Dit model is eigenlijk nooit op de markt geweest, Allicht om dat er relatief weinig vraag was naar een trekker met vierwielaandrijving, Wel was toen de 3 cilinder 3011 leverbaar met 4x4. Maar blijft een unieke trekker.
Deze Zetor heeft een 2 cilinder watergekoelde diesel motor met 25pk, Deze 2045 heeft ook de originele Zetor cabine met openstaand dak (handig in de zomer en natuurlijk met schuifdeur)

Reacties

+3
florisrobben
Prachtige tractor
+4
stijn-de-bock
Prachtige zeldzame foto.
+3
jammermaarhelaas
Zetor was goed bezig.
+2
Albert Peters
Geweldig in een woord samengevat
+1
z6911
Mooie foto en prachtig trekker
noordhof
Ik zie daar een tank onder hangen , drukvat voor de remmen ? 😅
+1
stijn-de-bock
@noordhof klopt,lucht is er al heel lang bij zetor,denk zelf bij de oudere types meer met dan zonder lucht.
+3
jammermaarhelaas
@stijn-de-bock

Met school waren we in 1992 in Praag en omstreken, daar zag je op landbouwbedrijven vooral Zetor en alleen 4 wielige wagens, geen kippers, dat maakt luchtremmen in mijn ogen nog belangrijker.
erik9831
Leuke trekker. Komt bij 25pk een vierwielaandrijving wel echt tot zijn recht? Het is altijd wel mooi meegenomen...
Kramer U800
Heel mooi exemplaar, bestaat deze nog?
+1
Rietman
Zetor heeft eigenlijk altijd al luchtberemming gehad, was verplicht in vele landen en zeker in Tjechië zelf, Nederland had geen of weinig eisen, dus voor Nederland werd dit niet standaard geleverd, vanaf begin 70er jaren werd wel de compressor standaard, maar die werd veelal alleen maar verkocht voor het oppompen van banden.
+1
a3vandiejen
@Rietman 25 pk en wiel gewichen achter, heel mooi.
Albert Peters
@Rietman in Brussel stonden een tuk of 5 nieuwe Zetor mooi te wezen Moderne uitstraling
Saeghershof
@Albert Peters weet je nog welk paleis?
+2
a3vandiejen
Schitterend.
+1
Albert Peters
Nee we kwamen vaan New Holland richting dieren hal denk waren kleine stands heb zoveel gezien
Mijn kameraad is een grote speler op loopwerk gebied die veel mensen kent Ik liep er maar achteraan Zelf alleen grondwerk gedaan en hoofdzakelijk leiding en kabel werk dus dit zegt me niet veel wel belangstellend

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Zetor ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!