Foto van een Komatsu Onbekend. Foto is geplaatst door Albert Peters op 27-11-2019 om 12:23:28, met 18 reacties.

Komatsu Onbekend

Albert Peters
Foto van een Komatsu Onbekend

Reacties

+1
Albert Peters
Proberen een zinker op zijn plaats te krijgen ong 1993 in de omg van Bleiswijk de tweede Bergambachtleiding door HAK
newholland-
@Albert Peters dan moet ik je toch corrigeren dit was in 1995 in de Stevenshof polder bij leiden .Uitvoerder Cor Geeft aanwijzingen bij het op z,n plaats laten zakken van een zinker door de veenwatering.de foto komt van een kalender uitgegeven door duinwaterbedrijf Zuid-Holland (nu dunea)voor alle betrokkenen en grondeigenaren bij dit enorme project.
+1
Albert Peters
@newholland- helemaal gelijk het staat er bij op de originele foto Deze foto komt van de DZH kalender die ik einde werk kreeg Ik werkte voor Visser&Smit HANAB dat werk
newholland-
@Albert Peters een paar meter naar links word nu het project Rijnlandroute gerealiseerd 😬
@Albert Peters kan je me uitleggen wat dat precies inhoud. Ik heb geen idee wat dit is.
Albert Peters
@case en international 1455xl hier word een zinkeronderwater op zijn plaats gelegd voor de kruising met een water
+1
wim-same
@case en international 1455xl Een zinker is een kabel of leiding, in dat geval een dikke leiding, die onder een watergang door gaat. Hier is ook damwand in de over getrild, zodat de zinker sleuf uitgebaggerd en in de oever verder uitgegraven kan worden. Probleem met een leiding zinker is dat hij wil drijven, dus moet hij verzwaard worden, en vol laten lopen met water.
Albert Peters
@wim-same voor jou het zelfde
wim-same
@Albert Peters Ik kan me best voorstellen dat er hier ook mensen zijn die totaal niets weten van dit soort werk.
@wim-same en @Albert Peters heel erg bedankt!!
Albert Peters
@case en international 1455xl deze ben ik niet bij geweest
Maar in Zevenhuizen heb ik bij zo n donker geholpen Eerst werd een groot en die gat gemaakt 20 bij 8 m denk daar een azobe Schotten vloer in gelegd hier op werden de buisstukken neergelegd meet bochten en rechte pijp aan elkaar gelast aan de binnen en buiten zijde de lassen omgeven met beton daarna de sleuf afheien tot bovenkant buis en de plaats waar het gehad moet worden uitgraven de hele plek moet zo hoog in damwand gezet .Alles vol met water pompen de buis dan dicht gemaakt. Als er zoveel water in staat dat drinker gaat drijven kan hij naar de bestemming getrokken worden daarna de donker langzaam volpompen en het doden stuk voorzichtig omlaag duwen met een kraan naverloopvan tijd gaat deze keer recht hangen dan de uiteinden in lieren vakgenoot alles op diepte ligt Dan sleuf vullen met zand Water uit de put en later uit de donker
Deze buizen zijn 1m60 rond daar gaat nog 2m3 water per meter in Ik heb nu een lamme duim van het typen Ik hoop dat het iets duidelijker voor je geworden is
chris33
Mooi man, dit ging bij ons door de polder, tussen vliegveld Valkenburg en Stevenshof, thv het meer. Ideale crossbaan voor de crosswagens haha. We zijn een keer met Ben Holst meegereden om te kijken, die was daar hoofduitvoerder of opzichter.
chris33
Ik heb trouwens nog een fotoboek over dat werk liggen.
Albert Peters
@chris33 Ben v d Holst was Zzp toezichthouder in gehuurd door de opdrachtgever DZH
Dit was het mooiste werk waar ik aan gewerkt heb 3 1/2jaar lang geweest vanBergambacht tot
Wassenaar
chris33
Ja toezichthouder kan ook wel ja, dat weet ik niet meer, toen zeiden dat soort functies mij n iet zo veel. Dus dan ben je bij mij in de buurt bezig geweest. Welke trekker had je daar rijden. Er reed wel een dikke Ford staat me nog bij.
Albert Peters
@chris33 de 3130
chris33
@Albert Peters Oke, die heb ik dan helaas nooit gezien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Komatsu ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!