Aparte dingetjes, dat zien we graag voor onze camera rijden. We trachten door het jaar heen heel wat mooie oude machines te fotograferen die nog steeds in werking zijn. Wanneer je bij zo een machine b

Laverda Combine

MMaarten
Aparte dingetjes, dat zien we graag voor onze camera rijden. We trachten door het jaar heen heel wat mooie oude machines te fotograferen die nog steeds in werking zijn. Wanneer je bij zo een machine bent, hoor je dan ook al eens van de landbouwers of loonwerkers wat er nog zoal in de streek zit.
We kregen deze zomer een tip dat er nog een Laverda zwadmaaier zou werken in de streek rond Zuienkerke (B). Zo gezegd zo gedaan, wij gingen op pad. We vonden de nog steeds werkzame Laverda AFC 150 zwadmaaier bij de landbouwersfamilie Pittery. Al van in de jaren 60 is de familie vertrouwd met de teelt van luzerne en heden ten dage verbouwen ze nog steeds de luzerne.
Zowel chauffeur als machine hebben er al een ganse werkcarriere opzitten, maar zijn nog in topconditie! De Laverda werkte in een vorig leven bij het loon en constructiebedrijf Van Besien uit Houthave (B), aldaar werd hij vooral ingezet in de erwtenoogst en in de teelt van bietenzaad.
In 1967 werden de eerste Laverda zwadmaaiers gefabriceerd, later kwam er dan dit model, de AFC 150, ter opvolging van de AFC 110.

Meer vind u op deoudedoos.be/

Reacties

+1
basia
Mooi zoiets ; ook met dat verhaal erbij !

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Laverda Combine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!