Het is deze week de Belgische landbouwbeurs, Agribex. Een beurs met een ganse geschiedenis al achter de rug. Met onze oude doos konden we grasduinen in enkele archieven en vonden we zo een paar foto's

Fiat Meerdere

MMaarten
Het is deze week de Belgische landbouwbeurs, Agribex. Een beurs met een ganse geschiedenis al achter de rug. Met onze oude doos konden we grasduinen in enkele archieven en vonden we zo een paar foto's van een stand in 1953 en 1952. We vliegen in één lijn naar paleis 2 van de Heizel, of beter bekend, als Brussels Expo. We springen even binnen op de stand van de firma Goedewil De Lille, toen Fiat invoerder uit Maldegem (Oost-Vlaanderen).
Toen waren de standhouders al niet vies om één of andere stunt te doen. Bijzonder op hun stand was de Fiat trekker die men op een statief had geplaatst voorzien van een reductie afkomstig van een vliegtuigschroef, waardoor men de trekker kon doen ronddraaien aan 1 toer per minuut. Zo zagen de potentiële klanten werkelijk alles van deze trekker van onder tot boven.
In die tijd kon je een 40pk sterke Fiat Someca aankopen voor de prijs van 153.000 Belgische franken of mooi omgerekend nu een 3793 Euro!

Meer vind je natuurlijk op deoudedoos.be/ !

Reacties

+2
a3vandiejen
Prachtig.
+1
florisrobben
Schitterende foto
+1
Albert Peters
Wel een verschil met gisteren toch een mooie show
Kidd
Mooie Foto!
Ik dacht dat Mahy destijds de grote importeur voor Fiat trekkers en auto's was in België, maar dat was misschien pas later..
+1
Towaberg
Zalige foto, ook een leuke prijs indicatie.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Fiat ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!