Agribex 1986!
Momenteel gaat in Brussel het

Schlüter Meerdere

Agribex 1986!
Momenteel gaat in Brussel het "Landbouwsalon" door, beter bekent als Agribex.
In de jaren 70 waren er vaak talrijke nieuwe Schlüters te zien op toen nog "Het Landbouwsalon". Daar heeft mijn pa ook voor een stuk het Schlütervirus opgelopen. De gespreken die gevoert werden bij deze trekkers spraken tot de voorbeelding. Motorkap omhoog, en iemand van de verkopers aan het woord, over wat Schlüter als trekkermerk toen te bieden had. De interesse was er sowieso al, maar dat hij dik 30 jaar later samen met zoonlief (kuch kuch) er 3 in de schuur zou staan hebben, had hij ongetwijfelt toen niet kunnen dromen.
Ook in 1986 waren er 2 Schlüters te zien op Agribex. Voor zover ik kan uitgaan is de Super op de foto een exportversie, want het aandeel van deze trekkers die op verstelbare velgen geleverd werd is heel erg klein. Voor Frankrijk was het vrij normaal, maar of er toen nog veel trekkers die kant op gingen, daartoe lijkt mij de kans ook vrij klein. Voor Belgische markt stonden ze wel veelal op gelaste Lemmerz velgen.
Of het daadwerkelijk ook een Exportype is, is moeilijk te zeggen, maar aangezien er geen typestikker op de motorkap staat, ga ik er vanuit dat het er wel eentje is. In dit geval zou het gaan om een Super E7200V. Over de Compact op de achtergrond is er jammer genoeg ook geen info. En ook die heeft geen stikkertjes op de motorkap staan met typevermelding...

Foto: De Oude Doos/ Fam. Dereepere
deoudedoos.be/

Reacties

XC 70
Toen alles nog kleiner was . Moet daar toen ook gepasseerd zijn als jonge knaap
Schluterfan
@XC 70
Ik was toen nog niet geboren 😞
@Schluterfan ik ook niet 😔 , kom wij gaan het bedrijf schluter terug tot leven wekken 😂
Wel prachtig om te zien ,ik zou zelf wel is een schluter willen zien als die net uit de fabriek kwam , de dag van vandaag moeilijk omdat ze vaak gerestaureerd zijn en ,,,,
+1
Schluterfan
@schluter jan van samang

Ik heb in '99 nog nieuwe gezien. Egelseer had toen net de nieuwe Super klaar. Bleef jammer genoeg bij dat ene model.
olro 61
Weer een mooie foto, en een mooie verhaal. Waarom zouden de Fransen eigenlijk graag verstelbare velgen willen?
+1
Schluterfan
@olro 61

Een andere optie die bij de oude Supers ook te vinden was bij franse exporttypes was een aftakking op de versnellingsbak, zeg maar een soort PTO naar voor. Schluter gebruikte die optie om lieren aan de voorzijde aan te drijven, maar de fransen hadden hierop iets anders gevonden. Zij gebruikten die PTO om de ontbladeraars van een bietenrooicombi aan te drijven. Vandaar denk ik dat de fransen om die reden meestal op verstelbare velgen geleverd werden, soms met bijhorende smalle dubbellucht .

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!