Foto van een Steyr 9094. Ouwe meuk weer wat opgepoetst. 🙊. Geplaatst door CaseCS130 op 09-12-2019 om 14:44:55, met 20 reacties.

Steyr 9094

Foto van een Steyr 9094. Ouwe meuk weer wat opgepoetst. 🙊

Reacties

Baltus_steyr
Goed bezig. Heb hier afgelopen zondag het laatste verse gras gevoerd, dus kan binnenkort de hele combi ook goed schoongemaakt worden!!
johndeere6230
@Baltus_steyr

Reed het land nog goed? Of was het krap aan?

@CaseCS130 netjes zo! Nog veel werk voor deze trekker nu met die andere 2 grote?
Baltus_steyr
@johndeere6230 het stuk land waar ik vorig jaar de eiwitmix heb gezaaid kan ik bijzonder goed rijden, zelfs na veel regen rijdt ik er nauwelijks schade. De andere stukken bij huis kun je het wel beter zien. Met name de kleine smalle knijpbandjes van de opraapwagen. Laatste weken niet zo knettervolle vrachten gehaald en heb ze maar op 1 bar gezet. Volgend jaar of andere banden erop of mischien rapen met een deutz fahr k560 op tandem waar ik mischien de banden nog wel van kan omdraaien zodat ze mooier versporen!
johndeere6230
@Baltus_steyr

Oh echt? Dat is wel apart ja, viel mij hier ook niks tegen, je ziet het haast niet waar ze met hakselen hebben gereden toen.

Andere banden in die maat hoeven de wereld niet te kosten natuurlijk. Die deutz kun je dan gebruiken? Of wil je aanschaffen?
Baltus_steyr
@johndeere6230 die deutz staat(wel binnen)weg te rotten dus heb ik voor het rapen, alleen ff gangbaar maken. zo stond deze pottinger er ook zo bij!
jasper-santing0
@Baltus_steyr Pottinger naar de oudijzer boer en die banden bij aan de deutz lassen 😉 😛 En van het oudijzer geld nog 2 erbij.
+1
Baltus_steyr
@jasper-santing0 howhow, wagen is niet van mij he. Heb hem in een soort van bruikleen. Dus die kan dan weer mooi de stalling in haha. Ja met de banden moet ik ff kieken. Kan pa nog niet echt overtuigen!
johndeere6230
@Baltus_steyr

Ah op die manier, die is al op het bedrijf dus? Dat scheelt wel een bult. Mooi 7 wielig tandem eronder zeker 😜
Baltus_steyr
@johndeere6230 ja zou mooi wezen. Maar mag natuurlijk niet te veel kosten
johndeere6230
@Baltus_steyr

Nee precies... zeker niet als je het gras er nu ook goed af krijgt tot laat in het jaar, scheelt dat je op zand grond, zolang je geen sproen rijdt, je er in het voorjaar weinig van ziet
CaseCS130
@johndeere6230 Nee, wel duidelijk minder werk nu. Maar staat in het voorjaar en najaar wel vaak vast als stalvoertrekker en het is wel luxe dat je dan niks hoeft te wisselen als je in wil kuilen. Als die niet stalvoert schudden we er mee en wat kleine klussen.
johndeere6230
@CaseCS130

Ah oké, wel een fijn idee dat je nog een trekker achter de hand hebt. Doen jullie ook Stalvoeren met de pottinger dan? Dat is wel een flinke wagen anders voor zo'n trekker!

Lijkt mij ook nog wel een keer mooi voor thuis, een trekker erbij in dezelfde pk klasse, scheelt veel omkoppelen en zijn vaak ook met zn 2en als het druk is.
CaseCS130
@johndeere6230 Nee, vinden we zonde van een nieuwe wagen. Doen dat met een oude turbo 5000 met losbandje. Frontmaaier is een oude vicon trommelmaaier, anders zit je weer met kneuzer en te breed afleggen.
Maar die Pottinger red ie mee hoor, alleen bij een hoge kuil omhoog komt ie gewicht tekort.
jasper-santing0
Quote Reactie van @CaseCS130:
Doen dat met een oude turbo 5000 met losbandje.

Jaarrond wanner er gras staan? Of alleen najaars?
johndeere6230
@CaseCS130

Ah oké, redt de steyr zich ermee ja? Dan laadt je alleen niet zulke volle vrachten als anders zeker? Of valt het mee?
Baltus_steyr
@johndeere6230 dat went enorm snel hoor. En wanneer je er eentje extra hebt ga je deze ook tegelijk gebruiken mits je genoeg mankracht hebt op een druk/piek moment!!
johndeere6230
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
En wanneer je er eentje extra hebt ga je deze ook tegelijk gebruiken

Ja dat is hier de gedachte ook dan, opzich met maaien redden we het nu ook wel. Alleen zoals na de 1e snee, mestrijden en kunstmeststrooien wil nu niet te gelijk... al is daar meestal ook wel weer een oplossing voor te vinden. Mankracht zat vaak en een keer minder omkoppelen is ook wat waard, maar goed, staat nog wel meer op het lijstje
CaseCS130
@Baltus_steyr dan heb je het lang vol gehouden. 👍
Tis wel een mooie manier om goedkoop te voeren en het land schoon te maken.
Baltus_steyr
@CaseCS130 ja het streven was wel richting de kerstdagen haha. Gezien wat ik thuis het laatste ingekuild heb dacht ik dat ik niet weer hoefde voor stalvoeren. Maar is in die periode nog snel bijgegroeid dus nog mooi een lichte snede kunnen stalvoeren. Mag ook wel want we zijn behoorlijk gegroeid in de koeien dus ik wou proberen zolang mogelijk vers gras uit de wei te halen . Zo kan ik het ruwvoer wat drukken!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 9094 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!