Foto van een Fendt 412, Gisteren het laatste gras weg gehaald, deze foto is van vrijdag. Geplaatst door jasper-santing0 op 10-12-2019 om 21:06:12, met 51 reacties.

Fendt 412

Foto van een Fendt 412, Gisteren het laatste gras weg gehaald, deze foto is van vrijdag

Reacties

jasper-santing0
Foto wordt aardig wazig hier op tf 🤔
GerbertXL
Bandje oppompen denk, of zakt ie weg?
Ga je de sporen nog tegenkomen volgend jaar?
jasper-santing0
@GerbertXL Lijkt zo denk ik banden zijn wel hard, nee die sporen zijn nu alweer weg is gewoon gras beetje inde grond gereden. Onze eigen wagen met 4 weilen naast elkaar is met dit weer wel mooier maarja die deed het niet 🙈 Maar dit viel me ook niks tegen geen spoor mee gereden. En als je hier wel sporen mee rijd heb je er 2 ipv 4 😛 🙈
johndeere6230
Quote Reactie van @jasper-santing0:
Onze eigen wagen met 4 weilen naast elkaar is met dit weer wel mooier maarja die deed het niet

Al wat anders op het oog? Hoe beviel deze wagen? Is dit een super Vitesse?
jasper-santing0
@johndeere6230 Nee en nee is een 5 balks 230,
johndeere6230
@jasper-santing0

Ah oké, wel super voor het gras zulke wagens. Een Schuitemaker is geen optie zeker? Willen jullie er ook nog mee kuilen of onder de pijp rijden? Of dat niet?

Ahzoja, die wagens gaan ook al gauw richting de 30 jaar 😅 zeker van het vers gras halen knappen ze niet van op
jasper-santing0
@johndeere6230 Schuitenmakers zijn mooie wagens alleen jammer dat het zulke maalbakken zijn🙈 Als het een x uitkomt wel maar normaal alles hakselen. Maar als je zelf een paar een paar ha kan kuilen vanwege groeitrappen is wel ideaal en in de lasagne bult vindt je goed gesneden spul niet weer.

Klopt deze vittese is van 1990 maar ziet pas sinds dit jaar voor het eerst vers gras. Heeft wel heel weinig gedaan de hele bodem is nog rood is nog super netjes ook.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @jasper-santing0:
Schuitenmakers zijn mooie wagens alleen jammer dat het zulke maalbakken zijn

Heb je dat zelf ervaren of praat je anderen na?
Heb al 13 jaar een 140 sw en daar mee stal gevoerd tot volle tevredenheid
En 8 jaar geleden een 80swv bijgekocht voor de losband erachter en weer tot volle tevredenheid mee gevoerd.
Vermalen of vermoesen ken ik bijna niet.

Maar jij hebt dus andere ervaringen
+1
jasper-santing0
@Fendt926Driver Van horen zeggen en als ik zelf naar de rotor kijk ook. Ook heb ik ze wel is met zo ding vers gras zien rapen korte gras raapte niet netjes op.
Siete
@jasper-santing0
Vermalen of vermoesen komt eigenlijk altijd door dat je te veel door stampt met die wagens. Dan kun je er idd wel smots/ stront van maken. Als je gewoon op tijd schuift gaat dat best goed. Heb bij mn vorige werkgever ook wel vers gras achter de maaier geladen voor stalvoeren, en bij mn huidige werkgever laad ik dit nog wel eens in een berm. Vorige werkgever waren Schuit 145 of 580 en huidige is een Schuit 135.
johndeere6230
@jasper-santing0

Ahzo, en kaweco raapwagens? Eerder ook nog wel mee geraapt met een 415 ervoor die het goed kon doen. Of malen die ook te veel?
jasper-santing0
@johndeere6230 Geen idee die lopen hier nergens in de buurt.
+1
johndeere6230
Quote Reactie van @jasper-santing0:
En zitten zeer brede rotorvingers op die malen het minst lijkt ons.

Denk dat de grootst bepalende factor in de trekker zit, van het voorjaar met de 1e snee en de laatste snee goed te zien. Hij vermoest het meest als het al langer regent (weken) en daardoor het gras een lager ds % heeft. Als ik het zo begrijp willen jullie dan weer met de deutz te veld, dus ik vraag mij af of je daar de keus van af moet laten hangen..
+1
jasper-santing0
@johndeere6230 stalvoeren heb je wel wat anderspul dan met inkuilen, wij maaien hele lichte sneetjes met heel veel klaver. Dat vermaalt heel wat eerder.
+1
johndeere6230
@jasper-santing0

Uiteraard, alleen hetgene wat als laatste snee voor een week of 3 a 4 terug is gemaaid is tot op zekere hoogte wel vergelijkbaar, al dan niet natter. Alleen ook daar is de chauffeur de bepalende factor...
Baltus_steyr
@johndeere6230 ik heb ook wel is met de taarup gestalvoerd. Met de messen eruit, maar merk toch wel dat je het dan vlot op moet voeren anders komt er broei in en met de oude pottinger balken invoer kun je het gerust een halve dag laten liggen. Dus hier ook voorkeur voor balkeninvoer
johndeere6230
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
Dus hier ook voorkeur voor balkeninvoer

Ja dat lijkt mij voor enkel Stalvoeren ook het beste, alleen @jasper-santing0 heeft liever een rotorwagen ivm onderhoud, ook begrijpelijk, alleen dan is de chauffeur toch de grootst bepalende factor wat betreft vermoezen en helemaal voorkomen zal je het toch niet. Ook niet met brede vingers, zoals Schuitemaker tegenwoordig ook heeft
Baltus_steyr
@johndeere6230 nou ik had wel is gedacht, als je een oude rotorwagen hebt gewoon een breede plaat / of meerdere brede platen op de rotor lassen dat je net als een balken invoer invoerd..!!
dx11
@Baltus_steyr afstrijkers moeten er wel tussendoor he. Dus THM is perfect
Baltus_steyr
@dx11 oja klopt. Ja met de THM afstrijkers benut je wel de volle breedte!!
hobbyboer
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
als je een oude rotorwagen hebt gewoon een breede plaat / of meerdere brede platen op de rotor lassen dat je net als een balken invoer invoerd..!!

Goed plan...
En dan zonder of met heel weinig afstrijkers, succes!

Voor stalvoeren mooi met balkenwagen blijven rijden, hier jarenlang deutz-fahr gereden.
Als die nieuw is gelijk smeersysteem op laten bouwen, nooit wat gehad met de invoer.
jasper-santing0
@hobbyboer Heb ook wel gehad dat de Df balkenwagen helemaal volliep, en toen haalde ik uit voorzorg al halve vrachten en nog liep die compleet vol bovenaan tussen de afstrijkers in. En je kon elke 2 dagen er alles met een hamer en plank tussen uit slaan dat was ook een mooi gemartel🙈🤦🏿‍♂️ Altijd met nieuw ingezaaid gras met een lichte snee, of najaars als het regende. Gedonder hebben we met de invoer zelf ook nog niet veel gehad. Smeren hem ook heel vaak. Maar op de koppenakker zet ik hem ook altijd uit want als die geen aanvoer heeft dan klappert die dat je denkt dat de laatste 5 minuten geslagen hebben voor de wagen🙈
jasper-santing0
@hobbyboer En we hebben nog nooit met rotor wagen gestalvoerd maar als je ziet hoeveel het er doen zou het toch moeten kunnen. En als we zo naar zo rotor kijken van zo mengele lijkt het dat het wel mee valt met vermoezen zijn brede vingers en hij trekt ze ook mooi terug, icm met picup zonder curverbaan dachten wij dat we dan een degelijke wagen hadden waar we weer een poos mee verder konden. @langeniebange voert ook jaarrond gras met zo wagen, volgensmij ook wel klaver maar dat weet ik niet zeker.

Maar als je @GerbertXL zijn verhaald hoort kunnen we idd beter een andere deutz opzoeken want dan heb je wel een probleem een rotor van 15k🙈
Fendt926Driver
@jasper-santing0 waarom niet zo n ierse wagen met maaier voor die in verstek rijdt?
Schoner en netter kun je het niet voor de koeien krijgen.
Want als ik het zo beluister is er niets goed genoeg.
rommert14
@Fendt926Driver als ik het zo lees is stalvoeren sowieso een getob
jasper-santing0
@rommert14 Nergens geen last van getob. Alleen 8 maanden in het jaar vers gras voeren met een wagen uit 93 dan is die gewoon een x versleten 😉🙈
jasper-santing0
@rommert14 in jaren zoals tegenwoordig wanneer er zomers zo weinig gras groeit door de droogt voeren we bijna de helft van het gras vers ipv inkuilen. 3 snedes aan bult gezet een deel en na de 3de snee niet meer ingekuild.
rommert14
@jasper-santing0 aha, maar kost wel aardig extra tijd denk want je zal ook nog wel kuil voeren of puur gras?
jasper-santing0
@rommert14 Klopt, maar swinters voeren we twee mengwagens. En als we vers gras voeren 1
jasper-santing0
@Fendt926Driver Haha ten eerste kosten die een fortuin🤑 ten tweede rij je eerst je gras plat elke x weer als je moet losmaaien, en dan zijn ze nog zo smal als wat, en dan zitten er zelfs nog meer bewegende delen aan dan aan een balken wagen.
+1
jasper-santing0
Quote Reactie van @johndeere6230:
een week of 3 a 4 terug is gemaaid is tot op zekere hoogte wel vergelijkbaar,

Is niet vergelijkbaar is een heel ander product als vers klavergras. Klopt daarom willen we een beetje lengte in de wagen zodat we bodemketting snel achteruit kunnen doen, en in combinatie met brede vingers willen we dan het zelfde kwaliteit product als nu met de balkenwagen voor het hek hebben.
GerbertXL
@jasper-santing0 Even tussendoor, ik zag een mengele rotobull bij een dealer staan zonder rotor, en die was ook niet te krijgen.
Dealer had een nieuwe rotor laten maken á 15.000 euro...
En qua stalvoeren, koop zeker geen super vitesse, nat gras is een drama.
jasper-santing0
Quote Reactie van @GerbertXL:
ik zag een mengele rotobull bij een dealer staan zonder rotor, en die was ook niet te krijgen.

🤔🤔 daar ben je ook mooi klaar mee als dat zo is, maar lijkt me wel gek die Fendt wagens hebben de zelfde rotor nog past die er niet in? Zijn bijna exact hetzelfde nog als de rotobull.
jasper-santing0
Quote Reactie van [GerbertXL]:
nieuwe rotor laten maken á 15.000 euro...

Weet jij iets van mengele rotor's @thmtrader ?
+2
thmtrader
@jasper-santing0 daar weet ik wel wat van, wat is de vraag?
jasper-santing0
@thmtrader Als dat echt zo is dat de rotor's niet meer te krijgen zijn? En als namaken echt 15000 kost want dat lijkt mij wel heel veel😮😮
+1
thmtrader
@jasper-santing0 ja dat is echt zo, 15000€ voor een rotor is niet buitengewoon, er zijn er nog wel hoger geprijsd.
Wij hebben hier al enkele Mengele rotors gereviseerd, is iets vriendelijker geprijsd. 😉
jasper-santing0
@thmtrader hebben nog geen rotorwagen dus gelukkig nog geen rotor stuk🤣 Maar we hebben geen zin om een wagen tekopen waar we later nog een x meer dan de helft aanschafprijs in een rotor kunnen steken dan kopen we liever een ander soort wagen 🙈 Maar dat valt bij jou dus gelukkig wel mee?👍👍
+1
thmtrader
@jasper-santing0 dat klopt. Verbaas mijzelf nog wel eens over de bedragen die gemeld worden.
jasper-santing0
@thmtrader Ik vondt het ook al abnormaal veel, 🙈
wim-same
Oh, Dit hoef je bij ons niet meer te doen. er zitten nu veel te natte en zachte plekken in het land. Gaat wel met vrij veel gras de winter in.
jasper-santing0
@wim-same Hier nu gestopt omdat het gras op is haha, maar met de nattigheid heb ik nu niks geen last.
jasper-santing0
Quote Reactie van @wim-same:
er zitten nu veel te natte en zachte plekken in het land

Maargoed daar is deze zomer ook meer gras afgekomen 😛
+1
rommert14
@wim-same wij hebben de laatste mais laten dorsen met rupsen eronder, wat ging dat mooi zeg dat ding was niet te stoppen 💪
wim-same
@rommert14 en geen sporen rijden. Alleen op de kopakkers kan je schade zien.
+1
rommert14
@wim-same klopt dat was ongelooflijk.
+1
Martinsame
Wij zijn al een paar weken gestopt op het veen ging het niet meer.
+1
wim-same
@Martinsame Nee, Bij ons gaat het niet meer Martin.
+1
Baltus_steyr
Ik heb hier afgelopen zondag het laatste gehaald. Gras op!
jasper-santing0
@Baltus_steyr hier was het ook op, zondag nog een volle vracht gehaald en maandag nog een halve om ze af te wennen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 412 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!