Foto van een Deutz Folder. Afgelopen week is men opa overleden. Tijdens de zoektocht naar zijn trouwboekje en andere nodige documenten, zijn we ook in de doos terecht gekomen waar hij al zijn aankoop

Deutz Folder

1.382 foto's van @erik9831

erik9831
Foto van een Deutz Folder. Afgelopen week is men opa overleden. Tijdens de zoektocht naar zijn trouwboekje en andere nodige documenten, zijn we ook in de doos terecht gekomen waar hij al zijn aankoop bewijzen bewaarde. Het originele factuur van zijn eerste en ook enige trekker.

Reacties

Piet1960
E 5000 toen?
+1
erik9831
@Piet1960 ongeveer een 3750€ de waarde wat sommige goede oldtimers nu ook nog hebben 😄
+1
Piet1960
@erik9831 Waardevast dus. Gecondoleerd nog.
GerbertXL
@Piet1960 Als je de inflatie niet meerekend wel ja.
+1
Schluterfan
Gecondoleerd Eric!

Leuk dat je zulke dingen terug vind. Toen mijn grootvader gestorven is, vonden ze ook de folders van zijn International 644 terug. Die kreeg ik toen.

Stiekem toch even gekeken wat een Schlüter toen nieuw kostte, omdat pa ooit grapte dat een die dubbel zoveel kostte als een Deutz... Nou moet ik hem nog gelijk geven ook 😅 .326000BEF in 1970. Ga er natuurlijk wel vanuit dat de prijs die ik op geef Bruto is, en die van jou Netto.

Hebben zelf ook nog een 4006 gehad. Pa wou er toen 13.6R36 erop, maar dat zag de dealer niet zitten haha. Was toen ook al een 2de handsje, maar toch. Nog een geluk, want na een maand rijden was de bak kapot. Snap ik ook al waarom de dealer er zo geen grote banden onder wou leggen.
erik9831
@Schluterfan leuk om het verhaal te lezen 😉
+2
Towaberg
Mijn deelneming Erik .
Wel een mooi erfstuk dat je daar gevonden hebt en leuk dat je het deelt met ons. Veel sterkte.
+2
erik9831
@Towaberg hebben ook nog de factuur van de hert ploeg gevonden, de aanmaning om te betalen ook 🙄

De bedieningshandleiding van de D4006 in een gaspart enveloppe als nieuw. De factuur van een met motor aangedreven rugsproeier.

Hert ploeg 16500fr (410€) in 1970 en de rugsproeier was in vergelijking duur in die tijd, rond de 8750fr (215€)

Beide dingen zijn/staan er hier ook nog na 50 jaar...

Voor mij meer waard dan geld...
Schluterfan
@erik9831

Hert ploegje mag je zeker niet weg doen. Wij hebben nog zo'n typische 2 schaar gehad, met aan de ene kant zo'n bol als gewicht, omdat het keren nog mechanisch was. Pa heeft het ding weg gedaan omdat hij het beu was om telkens aan die hendel te moeten sleuren om de ploeg te wentelen. Nu natuurlijk spijt van haha. Anders konden we er ngo wat mee hobby'en.
Towaberg
De rugsproeier zal waarschijnlijk van koper geweest zijn?@erik9831
erik9831
@Towaberg neen, hij is eentje met motor op 😄 kon er ook een vlammenwerper van maken 😂
+1
erik9831
Foto van de folder

(klik om te vergroten)

Towaberg
Die invoerder deschutter, is dat die van Ramsdonk ? @erik9831
erik9831
@Towaberg Reet staat er vermeld telefoonzone 03 - antwerpen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz Folder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!