Foto van een Doosan DX140 rupskraan. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 15-12-2019 om 18:45:21, met 28 reacties.

Doosan DX140LC (kraan)

mdoornekamp
Foto van een Doosan DX140 rupskraan

Reacties

105ls78
Mooie kraan met flinke giek lengte..
+5
jehan
Waar kun je die muts kopen wie degene op de foto op heeft?
wim-same
Wat is dat makkelijk bouwen, als je niet hoeft te heiën.
+1
mdoornekamp
@wim-same poeren wegen 4.2 ton Dat vond ik nog niet zo makkelijk. Doosan 140 kreeg ze niet fatsoenlijk van de grond
joellll
@mdoornekamp

Dat valt me toch tegen
mdoornekamp
@joellll @wim-same Ik kon ze met wat kunst en vliegwerk wel verplaatsen. De lange lepelsteel werkt me hier tegen. En de viersprong was ook aardig lang. Anders kan de man met Total Station er niet tussen staan. En het waren er 14 stuks.
wim-same
@mdoornekamp Als je viersprong te lang is, en de afstand ook nog eens te groot valt het altijd tegen. Bovenin ben je een hoop kracht kwijt.
joellll
@mdoornekamp

Je had er miss een 3 sprong van kunnen maken, dan kun je korter en had het mannetje er gewoon nog tussen kunnen staan. Maar goed dat is wel op het randje van cowboy bv
wim-same
@joellll Hoe wil jij met een driesprong iets optillen met 4 hijs ogen ?
+2
mdoornekamp
@wim-same @joellll Dat comboy bv zag ik dus ook niet zo zitten met 2 man ernaast.

(klik om te vergroten)

Dus maar even ander kraantje laten komen. Zonder machinist. Kon ik zo even over springen.
+1
joellll
@mdoornekamp

Die pakte ze ook met 2 vingers in de neus 😂
wim-same
@mdoornekamp Ah, een kraan van Gradus Entjes. Ik heb zo'n 40 jaar geleden nog met Gradus en nog 2 personeelsleden aan een gas leiding gewerkt. Gradus zat op een kraan, en er reden 2 3130 en een 2130 DT van Entjes mee.
+3
mdoornekamp
@wim-same haha. Ok. Gradus regelt nu de hele grond verzet. En ze zeggen nooit nee bij Entjes.
wim-same
@mdoornekamp Toen had Gradus nog lang licht blond haar. Ze stonden toen met een caravan bij een loonwerker in Moerkapelle op het erf. Ja, Entjes is een groot bedrijf geworden. Een paar maanden geleden zag ik ook nog een rups kraan van hun in Gouda staan.
+1
wim-same
@mdoornekamp Da gasleiding van toen was ook het eerste grote werk van Henk Koop.
joellll
@wim-same

Inprincipe hangt een last met een 4sprong ook altijd maar strak in 3 kettingen. Dan zou je dus 1 kant iets moeten verzwaren en dan hangt hij strak in de 3 kettingen. Maar zoals ik al zei, cowboy gedrag. Houd ik ook niet van. Maar helaas komt het nog wel eens voor
wim-same
@joellll Als het mannetje dan op de open ruimte gaat staan kantelt de poer nog de verkeerde kant op. Bovendien til je de poer dan maar op twee punten hé. Ik heb 2 weken nog gezien dat een oog zo uit de beton trok met dit soort geknoei. Dat ga je toch niet willen, en al zeker niet op je geweten willen hebben als er wat gebeurd. Ik zie me al staan voor de rechter met het zweet op mijn voorhoofd.
+1
joellll
@wim-same

Laatst stond ik gewoon keurig met een evenaar over de put 2.2t). Alles compleet volgends de regels. Trek ik zo de kikkerogen uit de beton, put te vers. Zijn eerst maar eens een kop koffie gaan drinken.
+1
wim-same
@joellll Heb ik ook een keer gehad. Wilde iets lossen van de vrachtwagen, keurig met de haken. Vroeg de chauffeur of ik dat wel zou doen, ze waren één dag eerder pas gestort. Ik heb deze trapdelen toen toch maar met de pellet lepels gelost en een paar dagen later in de haken ge plaatst.
+1
mdoornekamp
@wim-same
Quote:
voor de rechter

Daarom had ik die grote kraan ook laten komen. Zou trouwens eerst een 255 van Gradus komen
+1
wim-same
@mdoornekamp Dat valt inderdaad tegen. Ik moest een met mijn Atlas 1404 poeren weg brengen achter op een bouw terrein. Ze wogen 4,5 stond op de bon. Atlas had er zwaar moeite mee. Een dag later werden ze door een telekraan geplaatst. Die kon het gewicht aflezen, 7.2 ton. Viel me toen toch nog wel mee dat de Atlas ze nog getild kreeg.
+1
mdoornekamp
@atlaspower Dit is tenminste een lepelsteel
+1
mdoornekamp
@hermanjohndeere Als ik hier de kantelbak aan heb, wordt dumpers laden wat lastiger
+1
hermanjohndeere
@mdoornekamp ja dat geloof ik direct
GROENEDEERE
Die ouwe types zien er altijd meteen fris uit als ze in de nieuwe kleuren zijn gespoten
mdoornekamp
@GROENEDEERE haha goed gezien. De gerenommeerde spuiters geven dat zelf ook aan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Doosan DX140LC (kraan) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!