Foto van een valmet 6400, valtra 6850 & schaeff SKS631 bezig met voederbieten wassen en snijden.. Geplaatst door Valtraboerties op 16-12-2019 om 13:48:44, met 9 reacties.

Valtra Meerdere

Foto van een valmet 6400, valtra 6850 & schaeff SKS631 bezig met voederbieten wassen en snijden.

Reacties

huub
Dagelijks een portie wassen/snijden of kuilen jullie het in? Bevalt het?
Valtraboerties
@huub als we tijd over hebben proberen we bieten te reinigen en dan maken we een schone bult. Maar in principe elke dag een portie. Vreselijk veel werk omdat de bieten erg slecht stonden, gigantisch veel graspollen en hanepoot..
Het voeren van bieten bevalt heel goed, maar het wassen valt toch erg tegen dit jaar.
huub
@Valtraboerties wat doet het reinigen met de bewaarheid? Ik me al eens laten vertellen dat ze na het reinigen eigenlijk ook opgevoerd moeten worden.
arjanvw
@huub Klinkt mij ook niet onbekend in de oren. Sowieso kunnen ze niet lang liggen na het snijden.
+1
Ritchie
@arjanvw

Ja de beschadiging is behoorlijk natuurlijk na reinigen, dat zie je wel terug na een paar dagen. Maar de bieten zijn al 'zwart' na een dag.

Maar super mooie installatie! Heb je daar nog meer foto's van?
Valtraboerties
@huub nouja dit is niet meer dan een trommel waarin het zand er een beetje af rammelt, ze worden in dat geval niet gesneden en dan zijn ze volgens mij in principe goed te bewaren. Met de hoeveelheid grond die er tussen zit is er nul ventilatie en gaan ze dus zeker rotten, zeker toen de temperaturen nog wat hoger waren.
newholland6640
@Valtraboerties vandaag was het anders ook lekker warm
Valtraboerties
@newholland6640 ja niet normaal inderdaad

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Valtra ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!