Foto van een Weidemann 1015 weer een combinatie klaar voor de strijd.
Laat de volgende aktie maar komen..

Even de frontschuif met vlaggen afgekoppeld van de grote trekker omdat die morgen ander werk heeft.

Weidemann 1015

Foto van een Weidemann 1015 weer een combinatie klaar voor de strijd.
Laat de volgende aktie maar komen..

Even de frontschuif met vlaggen afgekoppeld van de grote trekker omdat die morgen ander werk heeft.

Kies voor grondgebonden!

Landbouwgrond te koop of te huur. Dagelijks nieuw aanbod met diverse percelen.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

KlaasM
Ik zit ook nog op een foto van de hele protest combi te wachten 💪
+2
Fendt926Driver
De grote combi zag er zo uit.

(klik om te vergroten)

926 met frontschuif en vlaggen
KlaasM
@Fendt926Driver kan mooi zo. Naar de lutte geweest?
Fendt926Driver
@KlaasM mijn zoon is mee gereden.
Er was eerst sprake dat het langer dan een dag zou duren. En dan had ik hem s avonds afgelost
Fendt926Driver
Vanmorgen had zoon de trekker mee naar school.
De vlaggen zaten er nog voorop..
Maar daar rijdt die net zo goed om
+4
Ritchie
Ben eerlijk gezegd wel benieuwd wat men met de acties van gisteren heeft bereikt. Ik vond die actie op het Binnenhof dinsdagavond een schot in de roos maar van een snelweg bezetten en rondjes rijden op het industrieterrein is niet echt iemand wijzer geworden vrees ik.
+4
sjonnies
@Ritchie wij hebben hier uit de regio teuge met bathmen de actie opgezet van het meidapark en onze stem laten horen dat de media niet altijd ons in een verkeerd daglicht zet. het koste ons veel moeite maar het is gelukt om in zo korte tijd zo mooie actie neer te zetten
+1
Ritchie
@sjonnies

Oké, mooi om te horen en echt respect voor opzetten van zo'n actie. Maar wat is er precies gezegd tegen die mensen op het mediapark? Ik heb wat kreten gehoord van 'laat ons het programma maken', nou ja met alle respect daar bereik natuurlijk bijster weinig mee. Als je niet met iets constructiefs komt is het effect niet zo groot ben ik bang.
+1
Baltus_steyr
@sjonnies ik ben ook meegereden vanuit bathmen. Dat ging mooi zo!!
sjonnies
@Baltus_steyr Dat was zeker mooi dagje jullie waren met martijn v mee?
Baltus_steyr
@sjonnies Dat klopt. Hier met de buurt verzameld en toen doorgereden bij oprit bij Bathmen. daar met een heel grote koppel de weg op gereden! En de terug weg bij afslag Bathmen werden we ontvangen door de buurt met een hapje en drankje!
+1
Fendt926Driver
@Ritchie wat we precies bereikt hebben weet ik niet (ben geen gedachtenlezer.)
Dat we wat bereikt hebben is zeker.

Wat hebben de thuisblijvers bereikt dan gisteren??
+3
Ritchie
@Fendt926Driver

Wat was het doel? Wat wilde je bereiken gister?

Dat laatste vind ik onzin.

Ik denk persoonlijk dat je het Landbouw Collectief wat tijd moet geven om hun ding te doen. Jarenlang is er gezegd dat de landbouw niet verenigd was en nu is dat eindelijk het geval, dan moeten we ze wel de tijd gunnen om wat te doen.
+3
Fendt926Driver
@Ritchie landbouw verenigd?????
Ja 12 partijen...
En als laatste is lto erbij gekomen en die roeptoeteren overal over heen.

Laatst calon al met boeren hebben een stikstof probleen.
En nu bij een gespreks notitie als enigste van de 13 op hun site zeggen dat er een overeenkomst is.

Ik mag lijden dat ze lto weer uit het collectief zetten.

En net als je zegt eindelijk is de landbouw verenigd om als 1 man ( aalt dijkhuizen en niet calon) te kunnen spreken.

Laten we dan ook als 1 man demonstreren/ strijden.
En natuurlijk kan niet iedereen overal aan mee doen.
Maar heb er als sector zelf dan ook geen kritiek op als anderen de kastanjes voor je uit het vuur halen.
Want zo is de eerste verdeeldheid al weer verspreid in nederland
+1
Ties6210
@Fendt926Driver ja dat de LTO er weer eens tussen moet komen te zitten geeft echt geen enkele waarde
+1
Ritchie
@Fendt926Driver

Je zaait de eerste beste verdeeldheid zelf al gelijk door de deelname van LTO af te branden. Het is toch logisch dat die er bij zit? Het blijft geven en nemen, dat is als er verschillende belangen verenigd worden. Jouw belangen werden blijkbaar niet meer behartigd door LTO, dat kan. Veel boeren zijn nog wel lid van ze, hun stem telt net zo goed.

Dat strijden als 1 man ben ik volkomen met je eens. Ik vraag me alleen af of dat gister gebeurt is. Je bereikt mijns inziens meer met sympathieke acties, ook al moet je wel de druk op de ketel houden. Ik denk dat het punt wel gemaakt is nu, en dat je LC en mensen als JC Vogelaar en Geesje Rotgers ff hun ding moet laten doen. Als je de onderhandelingen gaat torpederen is dat niet goed voor je zaak. Die prutsers op het ministerie gaan geen andere wetten maken door die BBQ van gister op A1.
+2
sallander
@Ritchie een beetje speldenprikjes uitdelen waar ze geen vat op kunnen krijgen is niet zo verkeerd.
+3
john deere 7810
@Ritchie

Ze hebben wel hun punt gemaakt,het moet ook nog enigzins leuk blijven nu he, daar hoort een bbq bij 😉 zelfs de duitse boeren waren aanwezig. En als het echt zo ver komt, dan kan die a1 hier aan de grens wel helemaal dicht als elk boertje hier de trekker op de o zo belangrijke ader van nederland zet.... want dan hebben ze echt een probleem. De boeren/demonstranten willen ook geen chaos maken, maar hopen nog op een nette manier gehoord te worden.
sallander
@Ritchie misschien niet, maar ook niet door een ontbijtje aan te bieden in Amsterdam, dat is nu iedereen al vergeten
+1
Ritchie
@sallander

[url]https://mobile.twitter.com/OzcanAkyol/status/1207546872371523590[/url]

Ik snap niet waarom de link niet opent, maar hij noemt denk ik wel de dingen waar we ons wel zorgen om moeten maken (PVV en Forum).
sallander
@Ritchie Kan t niet openen maar die naam zegt mij genoeg.......
sallander
@Ritchie Waarom moeten wij ons daar zorgen om maken? Het zou beter zijn wanneer je je zorgen gaat maken om Groen Links of D66
+1
Ritchie
@sallander

De hele boerenkant wordt gekaapt door Baudet en Wilders. Wat hij al zegt, Wilders heeft zich nog nooit uitgelaten over de landbouw maar staat nu plots vooraan puur om een paar zieltjes te winnen. Baudet is eveneens een populist ten top.

Jammer dat je over die naam begint, als je een beetje bekend bent met hem weet je dat ie altijd objectief (en positief!) bericht over de boeren en het platteland in z'n algemeen.
sallander
@Ritchie het is zo jammer dat je zelf niet door hebt hoe ver je de plank mis slaat.
Ritchie
@sallander

Kijk, dit vind ik nou typisch. Als je met nuance over iets praat 'sla je de plank mis'. Wat zeg ik dan verkeerd volgens jou?
sallander
@Ritchie en wat is dat voor een loze kreet, een populist? T lijkt mij net de bedoeling dat de politiek een beetje luistert naar wat de mensen willen. Als iedereen nu van te voren had geweten wat de VVD voor een beleid zou gaan uitvoeren in plaats van wat ze beloofden voor de verkiezingen, wie had er dan op gestemd? Dat klopt toch niet?
+2
Ritchie
@sallander

Een populist is iemand die dingen roept die hij niet waar kan maken, Baudet roept graag wat de mensen horen maar we moeten wel realistisch blijven. Hij is ongelofelijk intelligent (Hiddema ook) en ze zorgen voor een frisse wind, maar met zo'n jonge partij krijg je wss hetzelfde als bij LPF jaren terug (onbekwame mensen op belangrijke plekken), terwijl dat Fortuyn het land echt positief had kunnen veranderen. Wat denk jij dat een NEXIT voor gevolgen zou hebben voor de landbouw?

VVD kenmerkt zich al jaaaren door allerlei schandalen met graaiende en liegende leden, maar de mensen bleven er op stemmen. Die gaan nu heel veel verliezen aan Forum.

Maargoed, we komen er niet uit. Ik heb het niet zo op die extreem rechtse partijen en iedereen moet stemmen op waar hij gelukkig van wordt maar ik vrees dat we er niet verder mee komen.
sallander
@Ritchie bij de Brexit werd ook beweerd dat alle bedrijven uit GB zouden vertrekken, het blijkt nu al dat de eersten juist vanuit hier naar GB willen. (Ben & Jerry's). En die bangmakerij voor de gevolgen voor de landbouw, denk je nou echt dat de markt plotseling veranderd? En bovendien, eerst miljarden afdragen en vervolgens een fooi terugkrijgen lijkt mij ook niet echt positief. En wanneer je PVV en FvD ultra rechts durft te noemen zou ik mij toch maar iets meer in de geschiedenis verdiepen. Op de manier zoals jij denkt zul je nooit voor de oplossing zorgen maar ben je zonder t zelf te beseffen een onderdeel van t probleem
+1
Ritchie
@sallander

Wat Brexit wordt moet nog maar blijken, er ligt immers nog geen akkoord.

Als je in NL moet gaan concurreren met landen op de wereldmarkt die veel goedkoper kunnen produceren omdat ze geen enkele standaard hebben qua milieu eisen of dierenwelzijn ga je het dik verliezen. Bovendien verlies je dan je subsidies waardoor je speelveld nog ongelijker wordt. Een belangrijk punt wat boeren hebben genoemd tijdens de protesten en waar ze 100% gelijk in hebben is dat er een gelijk speelveld moet zijn. In NL begin je door allerlei lullige regeltjes al op achterstand in vergelijking met de rest van Europa. Dat zijn zaken waar wat aan gedaan moet worden, ik geloof niet dat een NEXIT daar voor nodig is. Bovendien is het centraal beter te regelen en ben je sterker als 1 blok in de rest van de wereld.

Bovendien is NL een export en doorvoerland. Als je dan een soort 'eiland' wordt binnen Europa moet je met iedereen aparte handelsafspraken gaan maken.

Akkoord, extreem is te gechargeerd, radicaal rechts is de correcte naam lees ik nu. Jammer dat je mij een deel van het probleem noemt. Ik roep alleen maar op om het gezond verstand te blijven gebruiken maar als je dan blijkbaar al een probleem bent dan weet ik het ook niet meer. Omdat ik het niet altijd met de opvattingen van Baudet en Wilders ben ik plots onderdeel van het probleem? Gelukkig hebben ze bij het Landbouw Collectief wel gekeken naar wat ze gemeen hebben met elkaar want met jouw denkwijze was er helemaal geen collectief geweest.
sallander
@Ritchie wat laat jij je makkelijk bang maken. En dat is nou net t hele probleem
+3
case 745 xl
@Fendt926Driver hier met de groep naar het gerechtsgebouw in Leeuwarden gereden. Omdat het vertrouwen in de rechtspraak ook wel wegraakt zo. Daar geeft 1 iemand van de groep met een trekker met opgebouwde hoogwerker. De vlag van het dak gehaald en daar een strijdvlag weer opgehangen.
Fendt926Driver
@case 745 xl mooie aktie.
sallander
Dat ze nu meerijden met serious request vind ik niet zo slim. Dat is nou juist een onderdeel van de media die de agrarische sector in een kwaad daglicht stelt.
+1
sallander
En ook de boeren in Salland hadden volgens mij niet door dat burgemeester Dadema van Raalte een Groenlinkser is.
Ze kregen een gehaktballetje op het gemeentehuis, een aai over de bol en toen weer snel naar huis. Denken ze nou werkelijk dat ze van hem hulp kunnen verwachten? Het valt mij wel vaker op dat t wel lijkt alsof de boeren niet eens door hebben met wie ze te maken hebben. Voorbeeld? Calon bij LTO, Tjeerd de Groot bij Friesland Campina. Eerst strijken ze over de rug van de boeren een dik salaris op en vervolgens spugen ze je vol in de bek.
+1
john deere 7810
@sallander

een corrupte bende 😉 vandaag aaien ze hier en morgen daar... nu allen de ogen open ipv een vertekend beeld van de media.
Bakker S
Stijdvaardig blijven! Was gister op het zaailand in leeuwarden met mijn groep. Toch wel veel positieve reacties. Ja als je heel lang in de file staat zou mijn humeur ook wel wat minder worden. Ow ja, LTO. Die was goed bezig dinsdag met [i]De nieuwe Oogst[i]. We hebben nu al 30 jaar dezelfde melkprijs. Daar had Lto wat aan moeten doen. Net zo als de vakbondsorganisatie's...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Weidemann 1015 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!