Bomen opruimen van de zomer voor de nieuwe schuur. Foto is geplaatst door Fendt614LS op 20-12-2019 om 19:56:04, met 19 reacties.

Atlas 150 W

Fendt614LS
Bomen opruimen van de zomer voor de nieuwe schuur

Reacties

casejxu
Mooi voor in de houtkachel👌
jehan
@casejxu ja doe jij graag wilgen in de kachel?
+2
casejxu
@jehan hout is hout. Als het maar schoon is... En gratis.!
+1
jehan
@casejxu altijd het zelfde met die houtwormen ..ja zo noem ik ze ...dat zijn die mensen die hout gratis willen hebben ...we maken heel vaak mee dat zagen kost toch niet veel ....hmmmm zeg ik dan jouw kettingzaak loopt op water zeker ..en die kreeg je van sinterklaas ...en de zagers werken vrijwillig
casejxu
@jehan nou weet je wat t is... als ik geld moet betalen voor hout Kan ik net zo goed de cv ketel n tik geven👌 heb hier genoeg die er van af willen dus dat is hier t probleem niet. Denk ook dat je bij jullie meer houtkachels heb als hier in de omgeving
jehan
@casejxu of er bij ons meer kachels zijn weet ik niet ..maar weet wel dat veel mensen hier het hout gekloofd en het liefst naast de kachel gepakt willen hebben voor bar weinig geld ..het is bij ons zoveel per kuub en zelf ophalen en zagen en kloven ..velen druipen af ..dus zoveel mogelijk door de snipperaar ..
Mdbm
@jehan Bij ons in België wordt zacht hout aan 40 euro en hardhout aan 70 euro verkocht. Als je naar deze prijzen kijkt is verwarmen op gas goedkoper dan hout kopen.
Als je rekening houdt met de onkosten die je hebt voor transport, zagen, klieven,...mag je niet betalen voor hout. (Tenzij je er hobby aan hebt natuurlijk)
jehan
@Mdbm we hebben hier in het westen van nederland gezelligheids stokers ..die betalen rustig 90 euro voor eikenhout gekloofd en stookdroog thuis gebracht..per kuub ..doen ze hier in het oosten van nederland niet
@jehan Als je n dikke eik omlegt ist zonde om zomaar weg te geven indd. Maar snoeihout, berken, wilgen etc, wees er asjeblieft gelukkig mee. Bij de grond Zagen en verder weinig aan doen, alle rommel opruimen/meenemen graag.
+1
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr dat mee nemen gaat nog wel.
Maar dat opruimen vergeten velen nogal eens.
Hier steeds meer knippen en direct door de snipperaar.
+2
CaseCS130
@jehan nog erger zijn die mensen die alles maar in een kachel stoppen wat wil branden. Vooral als ze dan midden in de bebouwing wonen. Hele dag blauwe rook uit de pijp, dag in dag uit. En dan een huisje van amper 4 meter hoog.
casejxu
@CaseCS130 klopt. K ruik t zelf al een beetje als je een grote klomp er in gooi die nog niet 100%droog is. Heb er zelf al een hekel aan. Dus kan me goed voorstellen hoe de buren zich dan voelen
radium45
@jehan Hier blijft per ongeluk nog wel eens een eik achter in de container, die bij het lossen is blijven haken... 😁 Maar zoals iemand hier al zegt, als je al serieus geld moet geven voor een stam, dan kun je beter de gaskraan iets verder los zetten en schuif je het hout maar door de hakselaar. Veel plezier ermee haha.
+1
Fendt614LS
Ja dit waren niet zo beste bomen, maar er is altijd wel iemand die ze mee nemen.. hah
casejxu
@Fendt614LS ruimt wel altijd lekker op die ouwe gevaarlijke dingen weg
maikwolsink
Ach soms loop je er tegen aan.
paar week terug ergens een hoop zooi op moeten ruimen.
oa 3 containers vol hout (20m3 per bak)
deze zouden naar de buurman heen gaan.
bij de 1e bak had die genoeg en hoefde niet meer.
en de eigenaar moest voor de volgende dag van het hout af zijn en wou dr niks voor hebben.
dus maar effe 2 bak vol naar huis heen gebracht.
alleen nu effe zien waar we dat allemaal gaan laten houthok is nog half vol en het nieuwe is denk ik ook ongeveer 25m3 gekloofd en gestapeld.
we stoken ongeveer 8m3 per jaar dus we kunnen voorlopig vooruit.
meeste was ook nog beuk en eik dus dat is ook niet zomaar weg
jehan
@maikwolsink zo dan heb je zekers genoeg ..pas maar op dat meneer bok de tor er niet inkomt
+1
B - W
@jehan ff die tor vertellen dat ie op moet bokken

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 150 W ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!