Met onze oude doos grasduinen we komend jaar en jaren ook in de archieven van Belgische landbouw constructeurs. Zowel bedrijf die verdwenen zijn als nog bestaande bedrijven zullen de revue passeren.Me

John Deere Onbekend

1.030 foto's van @MMaarten

MMaarten
Met onze oude doos grasduinen we komend jaar en jaren ook in de archieven van Belgische landbouw constructeurs. Zowel bedrijf die verdwenen zijn als nog bestaande bedrijven zullen de revue passeren.
Met Kerstdag kwam er het eerste deel van twee luiken van de familie Bosmans uit Edingen (B). In het eerste luik zien we het bedrijf van Marcel Bosmans, die als zoon van een smid heel wat constructiewerk deed voor landbouwers.
Waar Marcel Bosmans sterk in was, was het bouwen van ploegen en frontladers.
Deze John Deere trekker van een Waalse landbouwer werd voorzien van een oerdegelijke en kloeke BMA frontlader.

Wens je de hele fotoreeks te zien? deoudedoos.be/?page_id=13390

Reacties

walker1
Niet te verwarren met BMA Zetten, onder meer bekend van balenklemmen. 😄
Maar een frontlader op zo'n trekker met de voorwielen zo vlak bij elkaar lijkt mij niet de meest stabiele en veilige constructie.
hooidonk
@walker1
Daar zat ik ook aan te denken. Maar een vooras schommelt natuurlijk ook op één punt in het midden. Maar die stopt nog een keer als die te ver gaat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van John Deere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!