De hakselcombinaties van Marcel Bosmans uit Edingen (B) waren toch wel iets speciaals. Marcel bouwde de afschuifwagens zelf als landbouwmachine constructeur. Daarnaast was hij dus ook loonwerker. Met

Famulus Onbekend

1.030 foto's van @MMaarten

MMaarten
De hakselcombinaties van Marcel Bosmans uit Edingen (B) waren toch wel iets speciaals. Marcel bouwde de afschuifwagens zelf als landbouwmachine constructeur. Daarnaast was hij dus ook loonwerker. Met een Lundell hakselaar werd het gras verhakselt en in deze wagens geblazen.
Het is dus een afschuifwagen die die eenvoudig kon gelost worden. Door het manueel openen van de achterdeur en de duwplaat op te winden, werd alles naar buiten geperst. Om het plaatje compleet te maken werd een Famulus trekker voor de kar geplaatst, die wat hulp kreeg om op de silo te komen.

Meer zien? deoudedoos.be/?page_id=13390

Reacties

+1
Albert Peters
Familie een heel apparte trekker volgens mij ook geïmporteerd door Nagel 1e helft 60s?
SJB533
@Albert Peters
Reden er in het Oostblok genoeg, maar hier heeft het Oost-Duitse spul niet veel gelopen idd. Was de importeur niet gewoon dezelfde als van de rest van IFA?
Albert Peters
@SJB533 bij bij thuis werd hij nieuw aan geboden door de John Deere dealer Ben altijd van uitgegaan dat het het B merk van Louis Nagel was
Maar jij brengt me aan het twijfelen
Albert Peters
@SJB533 Heb gegoogeld het importeurschap is overgegaan van Louis Nagel naar v Gemert uit Want ook voor wat betreft Nederland
SJB533
@Albert Peters
Ah, dus idd eerst wel via Nagel. Dat het merk via een JD dealer verkocht werd, hoeft trouwens niet te betekenen, dat Nagel de importeur was. Hier hadden we de Vries, die een tijdje Fiat en JD verkocht, en Popken, die naast JD ook Zetor (Praneda) verkocht.
+1
Albert Peters
@SJB533 heel lang geleden ik was nog 15 nu 72
a3vandiejen
Schitterend.
florisrobben
Mooi verhaal bij een mooie foto

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Famulus ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!