Foto van een John Deere Bosbouw swamp logger .Vandaag gespot in de hedwige polder.. Foto is geplaatst door stijn-de-bock op 28-12-2019 om 20:40:02, met 18 reacties.

John Deere Bosbouw

stijn-de-bock
Foto van een John Deere Bosbouw swamp logger .Vandaag gespot in de hedwige polder.

Reacties

+3
wim-same
Alleen jammer dat hij gebruikt word om deze polder naar de kloten te helpen.
+2
stijn-de-bock
@wim-same je neemt me de woorden uit de mond.
+3
wim-same
Er zijn 1836 doden gevallen met de watersnood ramp in 1953, nu word hier om politieke redenen een vruchtbare polder onder water gezet.
+2
stijn-de-bock
@wim-same veel te gek voor woorden.
+3
wim-same
@stijn-de-bock dan te bedenken dat ze in de jaren 70 bij ons de Flevo polders nog aan het droogleggen en ontginnen waren. Ook dit is nooit afgemaakt, De markerwaard is alleen maar omdijkt en natuurgebied, De Oostvaarders plassen "natuurgebied". Ik zet dit tussen haakjes omdat hier al zoveel te doen geweest is met dieren uithongering.
+5
roscho
Quote Reactie van @wim-same:
De Oostvaarders plassen "natuurgebied"

Natuurgebied binnen een land waar de mens al zoveel heeft ingegrepen is onmogelijk, alleen al vanwege het ontbreken van grote roofdieren Als die grote roofdieren (lees: de wolf) dan toch terugkomen, is het land er niet meer op ingericht en wordt meteen grote schade aangericht. Het lied van drs. P. zal zich binnenkort op de Veluwe afspelen.... "Troika hier, troika daar" (
).
De Oostvaardersplassen moesten zo nodig een natuurgebied worden. Zet er dan ook hoge afrastering omheen en zorg dat er voldoende grote roofdieren zijn om de wildstand te beheren. En zo niet, maak er dan geen natuurgebied van maar laat jagers (SBB) de wildstand beheren.
Sorry, dit was volledig off-topic.
On topic: Mooi ding, die JD bosbouwer.
+2
wim-same
@roscho Heel goed verwoord. mijn mening. Als er geen grote roofdieren zijn zullen jagers de wildstand op pijl moeten houden. en de Wolven die nu op de Veluwe zijn, die zijn door de "natuur beschermer" uitgezet om zichzelf heel belangrijk te vinden en subsidies op te strijken.
+2
roscho
Als ze hier nou landbouwgrond laten en er nieuwe huizen en boerderijen bouwen voor de Oost-Groningers, dan kunnen we dat schuddende stuk land wel onder water zetten. Lost een hoop problemen op.
wim-same
@roscho Ja, want ook als de gaswinning enorm verminderd, dan nog zullen de bevingen nog vele jaren door gaan. Maar ik weet nu al wat de politiek dan zegt......
+6
JD-4450
En maar klagen dat het vol raakt in ons land...
Jaren geleden polders droog gelegd, nu zetten ze het weer onder water.
+3
wim-same
@JD-4450 Ja klopt. Je kan het niet beter verwoorden.
+3
JD-4450
@wim-same zou er niet van opkijken als de volgende generatie besluit dat er weer ergens een stuk droog gelegd moet worden....
+2
GROENEDEERE
Heel veel aannemers wilden dit werk niet doen.
Vind het nog gedurfd dat ze hun machines daar zo laten staan ivm vandalisme
+1
stijn-de-bock
@GROENEDEERE je raakt er wel niet heel makkelijk bij maar ik kan net tussen de betonnen blokken. 😉
+1
wim-same
@stijn-de-bock Dat is al een teken van angst.
Fast Eddy
@GROENEDEERE

Het lijkt er op dat deze aannemer uit België komt. Als ik kijk naar de andere foto`s van Stijn.
Beetje hetzelfde verhaal als met de wegblokkade`s in Den Haag. Daar wil nu ook geen enkele aannemer zich meer aan wagen.
+1
Michiel 6280
@Fast Eddy is De baere volgens mij

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Bosbouw ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!