Foto van een Case IH Maxxum 115. Foto is geplaatst door johndeerefavo op 29-12-2019 om 01:02:42, met 22 reacties.

Case IH Maxxum 115

johndeerefavo
Foto van een Case IH Maxxum 115

Reacties

wim-same
Vertel eens wat meer over de wagen. lijkt mij een heel mooi systeem.
johndeerefavo
@wim-same hij werkt prima👍
johnderfavo2.0
@johndeerefavo he jonge hij vraagt om uitleg.. @wim-same het systeem is opzich best wel simpel, de 'hekken' kunnen door middel van hydrauliek van de trekker omhoog en naar beneden worden gedaan waardoor je in principe geen spanbanden meer nodig hebt.
Jorrick 1455XL
@johnderfavo2.0 Lijkt me toch een grote investering om minimale besparing..
+2
HJ_
@Jorrick 1455XL als je veel werkt hebt met ronden snap ik het wel.. wij laden ook 7 achter elkaar. Met die ronden ben je echt poos bezig met die spanbanden. Helemaal als het dan ook nog eens waait. Vallen ze elke keer tussen de balen.. Dit is wel ideaal!
MaxxuM4ever
@HJ_ precies, met kuubkisten zie je het ook al steeds meer, maar dan met een dak die je om de kisten laat zakken, zelfs gecertificeerd op vrachtwagen trailers. Beetje zoals op deze fotoserie met agpro wagens: agrifoto.nl/nieuws/log/…
+1
@Jorrick 1455XL Ben ik niet met je eens, als je ziet hoeveel balen zij per jaar verslepen en dat vergelijkt met de tijdsbesparing van het niet meer hoeven aansjorren van de spanbanden. Dan verdien je die meerprijs door de jaren denk ik wel terug.

Maar ik denk zelf dat je de meerwaarde van dit systeem anders moet zien want als je dit systeem hebt, ga je het ook altijd gebruiken. En heb je dus niet meer zulke gedachtes: ag, ik hoef alleen maar de weg over te steken, of het is maar een kilometer. Dus ik waag het erop zonder spanbanden...
Jorrick 1455XL
@case956powerrzzzzz Oke oke als je veel balen rijd is het misschien een leuk hebbe dingetje maar werkt dit alleen met grote pakken of zou je er ook kleintjes mee vast kunnen zetten..
MaxxuM4ever
@Jorrick 1455XL met een fijn maziger rek kom je een heel eind denk ik met kleine baaltjes.
Jorrick 1455XL
@MaxxuM4ever Dan heb je de vracht wel muurvast gezekerd dat red je met banden niet!
MaxxuM4ever
@johnderfavo2.0 vallen die rekken in een soort pal als borging tijden transport?
En hoe is dit systeem gecertificeerd? Op een spanband zit een keurings label voor een maximale breeklast.
johnderfavo2.0
@MaxxuM4ever dat zal ik zo niet weten, maar @johndeerefavo waarschijnlijk wel.
jehan
Kun je met deze wagen ook rijden als de hekkens omlaag zijn
Jorrick 1455XL
@jehan Lijkt me wel toch, als je elke keer de hydroliek aan moet sluiten voor dat je de wagen kunt verzetten..
jehan
@Jorrick 1455XL er zijn wagens waar je dan alleen recht door kunt rijden ..heb er vorig jaar een gezien daar kon je gewoon de bochten mee door ..die hekken gingen helemaal naar boven
Jorrick 1455XL
@jehan Ik doelde meer op het laden in het land, komt nog wel is voor dat je de wagen tijdens het laden verzet dan zou je dus alles weer aan moeten sluiten om de hekken op de klappen. En zoals als jij het zegt dan laad je onder de hekken door?
jehan
Heb de wagen gevonden het is een fliegl ..die klapt de hekken helemaal naar boven...
houthandel1056
@jehan dat lijkt me ook beter, anders kom je er nog aleens tegenaan met laden lijkt me , vooral met balen aan de overkant neerzetten en zijn ze zo krom
cb6520
@houthandel1056 ik heb hier veel geladen bij een conow wagen met zo rek wat naar beneden gaat je moet er dan alleen om denken dat je niet kan draaien dan met de wagen. Heb vant zomer ook nog paar wagens stro geladen voor een andere boer hier in de buurt met zo fliegl maar dan moet je er goed omdenken dat je er niet tegen aan komt. En altijd 3 balen in 1 x er op zetten met de meyer klem anders past het niet.
jehan
@cb6520 jij praat nu over vierkante balen ?
+1
cb6520

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Maxxum 115 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!