Foto uit 1966. Toen woonden mijn grootouders op de hoeve op de achtergrond meer dan 50 jaar later en na grondige renovatie van de hoeve woon ik hier. Hoeve is oorspronkelijk uit 1921. Bij mij in het d

Geen

Saeghershof
Foto uit 1966. Toen woonden mijn grootouders op de hoeve op de achtergrond meer dan 50 jaar later en na grondige renovatie van de hoeve woon ik hier. Hoeve is oorspronkelijk uit 1921. Bij mij in het dorp ga je geen gebouw vinden van voor 1914-18. Dorp is door het belgisch leger plat gebrand om een beter zich tehebben als 'den duits' moest afkomen. 'Den Duits' is van de ander kant gekomen en is zonder slag of stoot verder getrokken.

Reacties

New Kobelco
Mooi verhaal, nu is jullie dorpsplein tot mooiste van België verkozen toch?
Saeghershof
@New Kobelco dat zou kunnen weet ik eigenlijk niet.
Jonasversch
Triestig verhaal. Stukje geschiedenis gekregen.
Dirk6206
Zo nog eens iets geleerd vanavond. Dus in liezele is niks blijven staan tijdens WOI. Kerk ook weg.
Saeghershof
@Dirk6206 alles afgebrand. Ook de kerk. Behalve de schoorsteen van de brouwerij. Die moest dienen als oriëntatiepunt voor het kanon.
Dirk6206
@Saeghershof afgebrand amaai. En in de bewoners waar moesten die dan naar toe.
Saeghershof
@Dirk6206 bewoners moesten maar bij familie intrekken.
Jonasversch
@Saeghershof dorp is eigenlijk voor niks verwoest door ons leger. Hebben ze eigenlijk de schoorsteen wel nodig gehad?
Saeghershof
@Jonasversch dorp is inderdaad voor niks verwoest door ons leger. Ik denk dat we op veel zaken erop vooruit zijn gegaan maar politiek zijn zitten we nog altijd in 1914-1918. Ook van mij aan iedereen mijn beste wensen voor 2020 en dat er menig project gepost mag worden op tf.
+2
Jonasversch
@Saeghershof een dorp laten verdwijnen waren ze 100 jaar al ne verlegen om en nu ook nog altijd ni. Politiek nog altijd hetzelfde.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!