Foto van een Deutz Onbekend bezig met water pompen in Noordwijkerhout. Geplaatst door warmerbros op 29-12-2019 om 23:06:38, met 15 reacties.

Deutz Onbekend

Foto van een Deutz Onbekend bezig met water pompen in Noordwijkerhout

Reacties

+1
wim-same
@warmerbros Aaltjes verzuipen ?
warmerbros
@wim-same idd zeer populair in de Bollenstreek laatste jaren
wim-same
@warmerbros dat is een probleem op zand, en zeker in de bollenteelt.
+1
huub
@wim-same en met de aaltjes ook al het andere bodemleven.
+1
warmerbros
@huub je weet toch niet waar je goed aandoet, maar dat het hele leven op de schop gaat is wel zeker
Ritchie
@warmerbros
@huub

Lijkt me geen houdbare oplossing?
wim-same
@Ritchie en toch doen ze dit al jaren om aaltjes te verzuipen, maar ook muizen kan je zo bestrijden. Voor muizen hoeft het ook niet lang onder water te staan, Die gaan wel zwemmen en de roofvogels doen de rest wel. Hoelang voor aaltjes onder water weet ik niet.
+1
atlaspower
@wim-same 8 tot max 12 weken, en de grond temp moet hoog genoeg wezen.
wim-same
@atlaspower En hoe is het dan nog met het bodem leven?
+1
atlaspower
@wim-same de structuur van de grond word er beter van, luchtiger,, het bodem leven word veel minder vernietigd als injecteren,, dan is de structuur ook vernietigd,, na het onder water zetten keert het bodem leven redelijk snel weer terug,, zelfs wormen zitten er weer heel snel,,meer info kijk even bij mijn fotos ,, onder inundatie
wim-same
@atlaspower Da dacht ik al, Als er op veenland water blijft staan is de bodem wel naar de gloria, maar dit komt meer door verzuring en het dicht slippen van de grond zodat er geen lucht bij kan komen. Ik heb verleden jaar een veen weide perceel op laten knappen waar in het midden 's winters ook altijd water bleef staan. Grond eerst verleden zomer goed los getrokken, Toen gespit, geëgaliseerd ( dus ook dit lag gelegen plek opgevuld ) Kalk gestrooid, gefreesd en weer in gezaaid. Gras groeit nu goed, en als het bodemleven niet hersteld was zou het ook niet goed groeien
atlaspower
@wim-same verzuring krijg je door TE lang afsluiten van de grond, en daar krijg je weer andere problemen van
wim-same
@atlaspower Ja klopt, en zeker op veen wat toch al zuur is.
+1
john deere 7810
@atlaspower

is hier wel bekend mee volgens mij 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!