Nieuwe O ringen in de stoterpijpjes, gelijk alle pakkingen vervangen vanaf hier .. Geplaatst door a3vandiejen op 30-12-2019 om 20:51:13, met 61 reacties.

Same Drago

Nieuwe O ringen in de stoterpijpjes, gelijk alle pakkingen vervangen vanaf hier .

Reacties

+4
a3vandiejen
Met natuurlijk hulp van @wim-same en @Martinsame die me helpen en @joop-same die altijd klaar staat voor de onderdelen.
+2
Kramer U800
@a3vandiejen Service van waar je op aan kan 😉
+1
a3vandiejen
@Kramer U800 Precies, ben geen monteur maar leer veel op deze manier.
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Precies, het is centen werk met die rubbertjes maar je leert een hoop omdat het allemaal los moet.
+2
Martinsame
@a3vandiejen en ik leer er ook nog van. En vindt het leuk om te doen 👍💪
+1
a3vandiejen
@Martinsame En gezellig Martin.
+2
Kramer U800
Dat zit heel anders dan bij Deutz zie ik nu. Bij Deutz kunnen de cilinderkoppen erop blijven maar je hebt sneller lekkage. Bij Same is het veel minder storingsgevoelig maar kost meer moeite als je het wilt vervangen. Weet niet wat ik liever heb.
+2
erik9831
@Kramer U800 kan je inderdaad omhoog liften die bij deutz …
+1
a3vandiejen
@Kramer U800 Klopt helemaal Dirk, dit is wel even sleutelen maar gelijk alle pakkingen vervangen bij de kop.
Kramer U800
@a3vandiejen Dat is zeker zo ja.
wim-same
@Kramer U800 @a3vandiejen @Martinsame Ha, ha, Daar moeten we het net vanmiddag over gehad hebben, het verschil tussen een SAME motor en een DEUTZ motor. Vind ik eerlijk gezegd een Deutz motor toch wel makkelijker hoor.
Kramer U800
@wim-same Dat is zeker zo! Maar is het ook rendabeler dan bij Same? Bij Same word de olie als een trechter naar beneden geleid en bij Deutz kan het bij de bovenste rubbertjes ontsnappen als deze hard worden.
wim-same
@Kramer U800 Daar heb jij ook weer een punt Dirk, Deutzen kunnen onder en boven lekken. En bij een Deutz moet je vooral de klepdeksels ook niet te strak aan draaien. Daar heb ik ook al diverse keren leergeld mee betaald.
+1
wim-same
@Kramer U800 Maar ook boven bij de koppen zitten olie afdichtingen hoor, Alleen dat zijn soort papieren dikke ringen, en die kunnen zeker beter tegen warmte, want die lekken nooit. Moeten nu ook wel vernieuwd worden.
+1
Kramer U800
@wim-same Kijk daar kan je nog wat mee dan. Maar zweet wel denk ik want de olie trekt door het papier heen. Kijk maar naar die Engelsen, die zeggen nog steeds: Er gaat niks boven een dikke papieren pakking! Gevolg: Alles lekt en zweet.

De Japanners: Wij doen alles dicht plakken met vloeibare pakkingen. Gevolg: Carterpan roest gewoon.

Ik doe tegenwoordig overal vloeibare pakking tussen, kost alleen wat meer moeite met los halen maar je hebt nooit meer zweet.
wim-same
@Kramer U800 Deze papieren pakkingen lekken niet, is geen Engelse makelij denk ik. ha ha, maar ook wij zetten ze ook in de vloeibare pakking hoor. Maar normale pakkingen zijn toch allemaal van papier.?
Kramer U800
@wim-same Haha. Ja volgens mij van een legering tussen papier en nog wat anders om het zijn stevigheid te geven.
+1
wim-same
@Kramer U800 Dat denk ok ook wel, het is vast niet alleen papier. Veel waterleiding afdichtingen zijn van hetzelfde materiaal.
a3vandiejen
@wim-same Ja inderdaad, dit is nog een heel gesleutel.
+1
a3vandiejen
@Kramer U800 De Drago lekte ook aardig hoor, en de O ringen kwamen er kei hard uit. Als je er in kneep dan brak hij in 4 stukken. Dan houd het geen olie meer tegen.
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Oké dan is dat dus niet veel beter. Als je bij Deutz alles hebt klaar liggen ben je met schoonmaken en kleppen stellen binnen een dagje wel klaar. (Bij een 6 cilinder) Kleppendekselpakking mee vervangen natuurlijk. En pakkingen boven bij de stoterbussen. Hoe lang hebben jullie erover gedaan?
+1
a3vandiejen
@Kramer U800 Klopt, dit is wel wat langer sleutelen , en de eerste keer dat ik zo iets doe.
Gelukkig loopt Wim erbij hahah.
a3vandiejen
@Kramer U800 Als we echt heel de dag zouden sleutelen zijn we er toch wel twee en een halve dag bezig. Ook net wat je zegt alles schoonmaken. Maar we doen verschillende dingen te gelijk bij Wim inde schuur.
Kramer U800
@a3vandiejen Ja het schoonmaken is altijd het meeste werk. Tijd rovend. Maar zoiets had ik wel gedacht ja 2 en een halve dag.
+1
Martinsame
@wim-same mócht je van @a3vandiejen niet zeggen😂
+2
a3vandiejen
@Martinsame 😂😂nooit zeggen dat het met een ander merk makkelijker gaat...😂
wim-same
@a3vandiejen ha haha, Sorry. En Dirk nu lachen. maar ik kan ook wel voordelen van SAME motoren opnoemen ten opzichte van Deutz motoren hoor. Zo heeft ieder merk zijn eigen ding.
a3vandiejen
@wim-same Als alleen Dirk het leest is het niet erg hahaha.
Martinsame
@wim-same ja dat is altijd ieder merk heb voor en nadelen
Martinsame
@a3vandiejen hoor je mijn niet zeggen😁
+1
wim-same
@Martinsame Ha ha, Daar heb je ook wee gelijk in Martin.
+2
erik9831
@wim-same metalen pakkingen zijn er ook nog, dan zit er een rubber laagje rond. Word redelijk veel gebruikt bij personenwagens, bij waterpompen, kleppendeksel, ketting aandrijving...
+3
yoohan
Zo Adrie, die kunnen er weer 40 jaar tegen met de nieuwe ringetjes. Nu hopen dat alles dicht blijft, dan heb je eer van al het gesleutel.
a3vandiejen
@yoohan Zeker Johan, als ik zag hoe hard de O ringen waren zijn ze nooit vervangen.
Nou jou paardje nog maken dan staan we er volgend jaar goed voor.
+1
wim-same
@yoohan Ha ha. Nu nog een foto van jullie samen achter elkaar. Maar ik denk dat jij een moeilijke probleem heb dan Adrie. Ik ben me weer zeer aan het verdiepen na jou laatste info mail.
a3vandiejen
@wim-same Is bij jou een grote Same reparatie schuur.
+1
wim-same
@a3vandiejen Ja, er staan er nu 3 achter elkaar voor reparatie of restauratie. Dan een stukje halve trekker, en helemaal vooraan nog zo'n restauratie project. Dan soms ook nog eens een kraan naar binnen, maar ja, die moet 6 januari weer draaien, dus onderhoud moet ook gebeuren.
+2
a3vandiejen
@wim-same Precies, lijkt wel Same fabriek zo achter elkaar hahaha.
+1
wim-same
@a3vandiejen En aan de zijkanten... Jij ben de foto expert. Ik krijg ze niet allemaal tegelijk op de foto.
+1
a3vandiejen
@wim-same Morgen proberen.
+1
yoohan
@wim-same
Het is net een grote Same fabriek inderdaad. Maar vind het erg fijn dat ik hulp krijg van jullie.
Het is inderdaad nog niet makkelijk op te lossen helaas, maar komt wel goed uiteindelijk.
+3
a3vandiejen
@yoohan Alles komt goed zeg ik altijd.
+2
Martinsame
@a3vandiejen precies wijs gesproken
+2
wim-same
@Martinsame en zo niet, dan toch. ha ha
+3
Martinsame
@wim-same ja gewoon het hoofd koel houden dan komt de oplossing soms zelf en niet dan moet je gewoon de volgende dag weer verder
+1
wim-same
@Martinsame wijze woorden Martin.
+3
a3vandiejen
@wim-same Heb ooit bij een baas gewerkt die zei altijd....als er een probleem is en je neemt een uur de telefoon niet op is het vaak al opgelost hahaha
+2
wim-same
@a3vandiejen Een probleem is pas een probleem als je er een probleem van maakt. net als "plassen werd pissen toen het gezeik begon".
+1
Martinsame
@a3vandiejen ik had een keer een baas die zij de meeste problemen lossen zich zelf op.
wim-same
@Martinsame Maar deze niet hoor Martin. Die lossen zichzelf niet op.
+2
Martinsame
@wim-same nee het werkt niet altijd😂
+2
Martinsame
@wim-same zo is het vaak wel als je er niet uit komt gewoon wat ander gaan doen en later verder
deutzisthebest
Heren!

Na het lezen van deze reacties zou ik een vraag willen stellen. Ik heb van mijn Deutz alle pakkingen en rubber vervangen vanaf de stoterstang buizen. Dus ook die van het klepdeksel.
Alles goed gereinigd met remmenreiniger en ontvetter en toen de pakking ertussen gedaan. Nu leek die dicht te zijn totdat ik hem van de week een paar uur heb laten werken voor de mixer.
Hij blijkt toch te lekken op 3 van de van cylinders bij de klepdeksels. Wel veel minder als eerst maar toch flink zweten.
Nu is mijn vraag: Hoe kan ik voorkomen dat dit weer gebeurd? Ik heb nieuwe pakkingen besteld maar zit hier een onder en bovenkant aan? Ik heb de deksel wellicht te strak aangedraaid? Kunnen deze nu krom zijn? Moet ik er een vloeibare pakking bij doen?
Kramer U800
@deutzisthebest Of er 2 kanten aan zitten weet ik niet. Je kan hem immers op 2 verschillende manieren eronder doen. Zweten kan snel gebeuren. Had je hem recht eronder liggen toen je hem aandraaide? Zijn de deksel wel recht en niet vervormd? Zit er een scheur in het giet aluminium? (Is zo gebeurd) Bij mijn Deutz heb ik normale papieren pakking van een kop afdichtingset gepakt en deze met vloeibare pakking ertussen gedaan. Zo ben je er zeker van dat er niks lekt. De papieren pakking vangt de kleine oneffenheden op en de vloeibare pakking maakt heb helemaal dicht en blijft elastisch.
wim-same
@Kramer U800 Deutz hoort volgens mij kurk packingen te hebben onder de klepdeksels. Maar wat Dirk al zij, gewoon bijde kanten ook in de vloeibare packing, en vooral de klepdeksels niet te strak aan draaien, Dit is bij Deutz van aluminium, en dat barst zo bij de moer.
deutzisthebest
@Kramer U800 @wim-same

Liggen er 100% recht onder, daar heb ik op gelet. en bij de moer komt (nog) niks vandaan, Heb ook de plastic kapjes daar vervangen.
Zit zelf nu te denken aan de originele pakking maar dan met vloeibare pakking erbij.
+2
wim-same
@deutzisthebest Ja, dat doen wij ook altijd. originele klepdeksel packing met aan 2 zijden vloeibare packing. Vooral niet te veel vloeibare packing hoor, Het mag beslist niet in de motor komen.
deutzisthebest
@wim-same

Is loctite 5910 of loctite 5926 hiervoor geschikt?
Er zijn zoveel verschillende beschikbaar
+1
wim-same
@deutzisthebest 5910 is een goede afdichting hoor
+1
Kramer U800
@deutzisthebest Wat @wim-same zegt 👍 Bij de moer willen ze inderdaad ook wel eens lekken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Drago ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!