In 2001 kwam Vicon met de Red Bull zelfrijdende maaier, de maaier had een werkbreedte van 9,40 en had een cummins motor. Een aantal onderdelen kwamen van een een JCB dumper

Vicon Red Bull

Loonwerker_Erwin
In 2001 kwam Vicon met de Red Bull zelfrijdende maaier, de maaier had een werkbreedte van 9,40 en had een cummins motor. Een aantal onderdelen kwamen van een een JCB dumper

Reacties

mark_geffen
Is die machine echt ooit uitgekomen, of gewoon een concept gebleven?
Loonwerker_Erwin
Van de Riet in Ambt Delden heeft het prototype gehad.... maar wat er daarna mee is gebeurd weet ik niet
landbouw
Mini claas cougar zeg maar
Koe
Waarom is dit nooit wat geworden? lijkt me zoveel mooier dan een BigM, veel meer zicht. Alleen dat hok is wat klein. Heb er nog bij staan kijken op de RAI destijds
RINDERFIATAGRI
De voorganger van de claas cougar
SJB533
Ik, Loonwerker_Erwin en jordi 1455 hebben dit object verplaatst van Zelfrijders Vicon Grasmaaier (Poseren) naar Zelfrijders Vicon Red Bull (Poseren)
ford5000
@Loonwerker_Erwin De maaiers zijn eraf gesloopt en aan een door van de Riet zelf verlengde John Deere 5820 hakselaar gahangen dacht ik.
Die heeft na het stoppen van van de Riet nog een paar jaar bij Geurs in Hengevelde gedraaid en is daarna ingeruild op een Big M bij Latrago in Goor.
Daarna ben ik het spoor bijster geraakt.
Het aandrijfgedeelte van de Red Bull is meende ik naderhand weer gesloopt, al weet ik dat niet zeker.
Als je het echt wilt weten kan ik er wel achter komen.
Bolscher
Heb hem ooit 1 keer zien maaien, toen ik terug kwam fietsen van school, maar dat kan al wel een jaar of 8/9 geleden zijn.
Is dit gestrand, omdat ze te vroeg op de markt kwamen?
Hoelang bestaat de Big M al van Krone?
Daar lopen er een heleboel van hier in de buurt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon Red Bull ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!