Foto van een Fendt 280SMet strautmann kuilsnijder en WiFo opschepbakje om het restvoer op te ruimen bij de kuil en de voergang. De kop is eraf, vandaag begonnen op ons nieuwe bedrijf in Frankrijk. Hel

Fendt 280S

Fendt280S
Foto van een Fendt 280S
Met strautmann kuilsnijder en WiFo opschepbakje om het restvoer op te ruimen bij de kuil en de voergang.
De kop is eraf, vandaag begonnen op ons nieuwe bedrijf in Frankrijk.
Helaas met fikse griep maar daar komen we doorheen.

Reacties

stijn-de-bock
Succes ermee.
+1
Fendt280S
@stijn-de-bock
Bedankt Stijn
+1
arjanvw
Mooie uitdaging! Mooie trekker ook! Als ik zo vrij mag zijn... waarom naar Frankrijk verhuist?
+1
Fendt280S
@arjanvw zeker mooie uitdaging om van een bende iets te kunnen maken.
Frankrijk is eigenlijk het enigste land in west Europa waar elke cent die we investeren in het bedrijf rendeert. Grond 4000 per ha en pacht 150 per ha. Maar we zijn eigenlijk beetje bij toeval tegen dit bedrijf aangelopen en er voor gegaan omdat de bodemkwaliteit erg goed is en de ligging van het bedrijf.
+1
arjanvw
@Fendt280S laatste 2 zijn het belangrijkste, met goede grond kom je het verst. Gebouwen zijn aan te passen/vervangen. Hoeveel koeien ga je daar melken? Is de melkprijs vergelijkbaar met Nederland?
Fendt280S
@arjanvw
Melkprijs is ietsje lager dan Nederland gemiddeld genomen. Maar precies weet ik het ook niet. Dit is een bio bedrijf wat we overnemen. We gaan er in eerste instantie 40 mk houden op 50ha. Die 50 Ha is dan ook nodig inclusief krachtvoer teelt.
casejxu
@Fendt280S ook de bedoeling om bio te blijven?
arjanvw
@Fendt280S zelfvoorzienend dus! Een inkomen halen uit 40 mk is hier ondenkbaar...helaas...
casejxu
@arjanvw 50 gaat maar dan is t niet modaal....
arjanvw
@casejxu en dan moet je ook nog niet teveel hypotheek hebben.. Met 4000,- per ha is het nog leuk om grond erbij te kopen.
casejxu
@arjanvw haha klopt. Doe prijzen zouden mij ook wel aanstaan. En die hypotheken... ach als boer zijnde weet je dat je altijd in de schulden zit... me vriendin moest er wel even aan wennen iig😊 als ik zag hoeveel werk t is voor n hypotheek voor n eigen huis en hoe makkelijk schulden ook op jou komen als je in maatschap ga...
+1
arjanvw
@casejxu haha! Klopt idd! Had mn vrouw pas verteld wat de hypotheek was net voor we gingen trouwen.. haha! Nee, maar klopt wel. Hypotheek hebben doet geen zeer, als je maar zorgt dat het bij je bedrijf past. Zonder geld van de bank stond je niet waar je nu staat. Maar hoe de prijzen hier zijn is het gewoon gekke werk als je dan hoort wat goede grond in Frankrijk doet. Maar je moet wel de lef hebben om zo'n stap te zetten.
casejxu
@arjanvw je het is niet zomaar iets om nu in de veehouderij te stappen. Heb er nooit over getwijfeld iig!! En weet waar ik heen wil met het bedrijf. Zeker omdat me pa net 50 is kan ik mooi er naast blijven werken
+1
arjanvw
@casejxu hebben we hier ook jaren gedaan toen ik van school kwam. Werkte eerst 3 dgn bij een collega en toen ons bedrijf steeds iets verder uitbreidde bouwde we dat langzaam af. Kwam er mooi wat extra geld binnen. En je leert er veel van!
casejxu
@arjanvw heb mooi 11 jaar mechanisatie achter de rug en tegenwoordig heel allround werk bij een grote bollenboer/tulpenkweker waar ik echt heel divers werk heb.
arjanvw
@casejxu goed om ook wat totaal anders te doen, als je maar een beetje kunt overleggen om thuis te zijn als het nodig is.
+1
casejxu
@arjanvw was een belangrijke eis tijdens contract bespreking. En dat gaat ook super. Scheelt ook dat t om de hoek is
@arjanvw hoe zit je zelf met de arbeid dan? Je hebt 180 koeien, een Akkerbouwtak, en veel landwerk zelf, en je geeft aan 4x/week een Melker te hebben..
Dat zijn lange dagen lijkt me.
arjanvw
@ronald-deutz-fahr in de pieken met akkerbouw zijn het idd lange dagen. Maar dat is tijdelijk en hebben we zelf voor gekozen. Het klinkt misschien gek maar ik krijg de meeste energie als het druk is. Mn vader helpt nog veel en mn vrouw springt ook weleens op de trekker. Als mn vader een stap terug zou doen moet er wel wat hulp bijkomen. Nu idd alleen 4 middagen een melker en tijdens stro laden helpt een kameraad.
@arjanvw poe. Dan werk je wel efficiënt, anders red je t niet... Zelfs nog tijd om redelijk fanatiek op tf te zijn😅
+1
arjanvw
@ronald-deutz-fahr haha, valt mee hoor. Kom niet in de top 100 voor! 😉 we kiezen er wel voor om wat groter materiaal te hebben om wel 'gas' te kunnen geven als het nodig is.
@arjanvw HAha, zo blijf je bezig hè, en beetje Grote spullen hebben is ook wel mooi. Doe je ook nog veel onderhoud zelf?
+1
arjanvw
@ronald-deutz-fahr Grote spullen zijn ook weer duurder.. Maar het moet hier gewoon opschieten. Blijft altijd wel wat op het verlanglijstje staan, zo is nog de wens om meer capaciteit te hebben bij gras oprapen en ploegen. De kleinere dingen repareren we zelf, grotere reparaties doet de dealer. En trekker komt èèn keer per jaar bij de dealer voor een grote beurt dan kan er eventueel ook weer een update doorgevoerd worden. Tussendoor doen we de kleine beurtjes wel zelf.
johndeere6230
Quote Reactie van @arjanvw:
meer capaciteit te hebben bij gras oprapen

Jullie hebben nu ook al een flinke opraapwagen toch? Of lijkt die groter dan dat die is?
Fendt926Driver
@arjanvw @casejxu met 4000 euro per ha krijg je ook niet veel hypotheek omdat er veel minder geld/grond onder zit
casejxu
@Fendt926Driver feit. Bij ons is alles hergewardeerd afgelopen jaar. Maakt nogal verschil
arjanvw
@Fendt926Driver Maar dat hoeft dan ook niet, dan kan je nog een keer 10 ha grond kopen zonder bank...
Fast Eddy
@arjanvw

Gelukkig zijn de percelen iets mooier en groter bij jullie dan op sommige plaatsen in Nederland. Dan kan je iets efficiënter te werk gaan.
+1
arjanvw
@Fast Eddy Dat is absoluut waar en dat wend snel.
+1
CoenNijenhuis
Heel veel succes met deze uitdaging, hou ons op de hoogte!
+2
john deere 7810
Je foto's even doorgekeken. mooi om te volgen!
RVM
Succes. Heb je de Ford nog?
+1
Fendt280S
@RVM
Ja de Ford is er zeker nog. Alleen die staat al een tijdje bij de garage om een tweede hydrauliek pomp te krijgen en een hydraulische reminstallatie voor de aanhangers. En de Ford staat nog in Nederland. Zodra ik een mooie foto kan maken komt die op tractorfan.
+1
hoest
Veel succes daar
+1
Buffel
Veel succes
+1
Fast Eddy
Veel succes daar.
Baltus_steyr
Zo. Ik wens je veel succes daar. Hoe melk je de 40 melkkoeien daar?
Fendt280S
@Baltus_steyr
2x4 swingover met 5 melkstellen. Heel lastig met alle slangen die overal hangen. Zitten nog niet van die mooie draaibare beugels aan met automatische afname🤣
Baltus_steyr
@Fendt280S oke. kun je die nog moderniseren met oude melkstellen uit Holland? Ben erg benieuwd naar je stallen en omgeving!! Ik heb 2 Nederlandse kennissen zitten die wonen nu ook zon 20 jaar in Frankrijk(Normandie). Ben daar al vaak geweest en ook al wel een aantal keren geholpen met mais en graan periode. Vondt het altijd wel een mooi land!
Fendt280S
@Baltus_steyr
Dat is wel de bedoeling. Wordt wel een fikse verbouwing maar zal toch wel moeten op den duur.
Komend jaar staat in teken van een rij ligboxen bouwen en een mestput. We hebben nu alleen twee kleine potstallen en een voergang die overdekt is. De melkput staat weer in een ander gebouw.
casejxu
@Fendt280S zat even op Maps te kijken. Maar t gebied dat je noemde zaten meerdere boerderijen volgens mij?
Fendt280S
@Baltus_steyr
Omgeving is heuvelachtig en bosrijk. Met leemgrond. Veel water in de grond. Er zijn overal bronnen.
Ties6210
@Fendt280S waar zat jij precies in frankrijk

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 280S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!