Foto van een Jako bemester. Verdeelmolen beetje gaar. Hydromotor ook lek ben ik bang.. Geplaatst door newholland6640 op 04-01-2020 om 19:02:17, met 27 reacties.

Jako bemester

Foto van een Jako bemester. Verdeelmolen beetje gaar. Hydromotor ook lek ben ik bang.

Reacties

casejxu
Bekend plaatje... gelukkig is onze nog niet zo ver als deze.. Maar komt aardig in de buurt helaas
Fendt926Driver
Hier zal er ook een nieuwe verdeler op moeten.
Ben al wel iets aan het kijken wat dat allemaal gaat kosten.
Beetje revisie van de 7.2m brede vredo loopt ook zo richting de 5000.
Maar als ik mijne ruil en 5000 bij doe wat koop ik dan....
+2
casejxu
@Fendt926Driver een jaartje uitstel van revisie? ALS je geluk heb....
+1
@Fendt926Driver hier wel eens een verdeelmolen helemaal zelf gemaakt, bodem laten lasersnijden, stuk dikke gasbuis als wand, rubber melkslang opgesneden op bovenkant drukken zodat deksel afdicht. Bij de slootsmit waar we nu mee werken waren de pijpjes verrot, nieuwe aangelast en de pot opnieuw laten verzinken. Met wat werk valt er meest ook nog wel weer wat van te maken.
newholland6640
@Fendt926Driver ik heb vorig jaar alle lagers vernieuwd en degelijker gemaakt dan nieuw. Schijven gaan nog wel een poosje mee. Alleen de afsluiters ben ik nog beetje bang voor dat die een keer komen. En verder is ie eigenlijk te smal...
+2
hobbyboer
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Maar als ik mijne ruil en 5000 bij doe wat koop ik dan....

Een nieuwe 3 meter Jako?
Hoe zit dit dan bij zo'n jako bemester? Ik ken alleen de verdeelmolens met slijtring. Ik zie hier volgens mij alleen een bodemplaat met een hydromotor.
newholland6640
@Masseyfergusondriver dit is de slijtring. Deze plaat leg je van bovenaf in de verdeelmolen.
@newholland6640 kun je toch zo even tekenen en uit laten snijden? Heb je voor weinig kosten weer mooie dikke bodem.
newholland6640
@Masseyfergusondriver had ik ook al over zitten denken. Maar zit ook een pasring, enz, komt allemaal wel weer secuur. Weet niet hoe makkelijk zoiets te doen is. Heb jij daar ervaring mee?
@newholland6640 ben niet zo'n hele grote held in dat tekenen, maar simpele dingen krijg ik meest wel voor elkaar. Alleen onderhoud ik het te weinig, doe het misschien keer per 2 jaar, en als je er weer wat aan begint te wennen is het weer klaar. En volgende keer ben je weer vanalles vergeten. En om elke week te gaan oefenen ontbreekt me de tijd😔
casejxu
@newholland6640 voor welke passing ben je bang?
NH-Ford
@newholland6640 bedoel je de pasring waar hydromotor inkomt?
Zit hier de hydromotor direct aan onderplaat gebout? Met 1 lullige keerring als 'extra' afdichting?
Als verder alleen vlakke plaat is met gaten op juiste plek kan ik hem zo voor je tekenen, kan ieder staalboer met snijder hem uitsnijden.
T6040
@newholland6640 voor 1250 heb je een goede verdeler. Hierbij zit er een tussen stuk tussen de hydro motor en verdeelmolen. Kun je nooit mest in achterbrug krijgen of er te laat achter komen dat alle olie door de bemester is verdwenen. De slijtplaat zit met 1 m16 bout vast en voor de rest geen passing plaat kun je ook een keer omdraaien.

dealer.agritrader.nl/…
GerbertXL
@newholland6640 Iets voor jou?
marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/…
Ik heb anders nog wel een slootsmid 31 uitloops verdeler met vrij nieuwe slijtdelen, er zit wel een bemester aan vast. Hydromotors heb ik ook wel in de aanbieding.
casejxu
@GerbertXL hoe is die bemester? Met schijven?
GerbertXL
@casejxu Nee, is mijn oude. Je kunt er best weer schijven op fabrieken maar dat is wel een pittige klus. Ik heb ook een schouten 6 meter die wel genoeg ruimte heeft voor schijven, een creatieveling als jij kan dat wel.
casejxu
@GerbertXL dat os nog zo.n oud model schouten?
+1
GerbertXL
@casejxu Het is wel een oud beestje ja. Als je foto's wilt stuur dan maar een berichtje met je email.
+1
langeslagdiesel
Goh. Als ik dit alles weer eens lees ben ik weer zo blij dat we met een getuned tobroco rijden. Af en toe eens een gebroken veer en dat was hem. Spuitje vet en dan gaat ie weer.
casejxu
@langeslagdiesel getuned?? Met messen?
+1
langeslagdiesel
@casejxu messen ja die snijden, Max aantal sterkere veren en ( optisch) dicht gemaakt verder nog wat kleine door ontwikkelingen die de doorstroming en verstopping gevoeligheid sterk verbeteren. Bevalt mij heel goed! Voor mij geen verdeel molen meer. Echt niet!
casejxu
@langeslagdiesel zie er idd meer die dat zo doen ja. Zolang het mag ideaal. Je heb ze ook gehad met schijven! Wij rijden nog met sleepvoet zonder messen. Bevalt ook prima en ondanks de leeftijd van verdeelmolen nooit problemen eigenlijk
dx11
@langeslagdiesel liever een gewone ketsplaat zonder al die flauwekul
langeslagdiesel
@dx11 JA! Dat is het allermooiste. Dan wel met een dubbele spreidplaat. Anders lever je toch vrij veel capaciteit in. Heb daar een keer een foto van in een joskin folder gezien. Werkt perfect.
dx11
@langeslagdiesel met een dubbele moet ik wel erg langzaam gaan rijden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Jako bemester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!