Het kraantje is braaf met zo'n bak eraan .. Foto is geplaatst door stijn-de-bock op 04-01-2020 om 21:42:50, met 30 reacties.

Hitachi Zaxis 60U

stijn-de-bock
Het kraantje is braaf met zo'n bak eraan .

Reacties

+2
Albert Peters
Bak is niet te klein
New Kobelco
Nog nooit gezien zo’n arm bij dit model.
Ziet er niet standaard uit 🤔
+1
stijn-de-bock
@New Kobelco nóóit bij stilgestaan of dit standaard is, werkt prima die arm,deze is een paar jaar geleden tweedehands aangekocht.
dennisbouter
@stijn-de-bock van de beek in bleskensgraaf heeft een nieuwe 85 met zo'n arm naast de giek maar dat is niet af fabriek zo te bestellen dacht ik, normaal alleen leverbaar met zwenkgiek
mdoornekamp
@dennisbouter de oude Hitachi ex 60 midikraan had de giek altijd naast de cabine.

Ik denk dat @New Kobelco meer doelt op de verstelbare hoofd giek.
+1
dennisbouter
@mdoornekamp dat bedoeld hij en die is nu alleen leverbaar op een zwenkgiek en niet op een giek naast de cabine dus ik denk dat het 15 jaar terug ook niet leverbaar was
mdoornekamp
@dennisbouter ok. duidelijk. Ik zit ook niet zo goed in de Hitachi 's. Ik ben meer van de Kubota 's🤣
dennisbouter
@mdoornekamp ben ook geen hitachi specialist maar je hoort wel eens wat, kubota ben ik op begonnen 91-2 / 121-2. Ben nu volvo man (met kont)
mdoornekamp
@dennisbouter Ok. Hoe groot is je Volvo?
+1
dennisbouter
@mdoornekamp een 55B pro
New Kobelco
@mdoornekamp
Wij zijn aan het twijfelen tussen kx36-4 of kx37-4. Wat zou jij doen?
mdoornekamp
@New Kobelco eh, wat zij de verschillen?
mdoornekamp
@New Kobelco oh. ik zie het al. 36 is binnendraaier. Bij mij was het U 55 of kx 57. De laatste heeft een grotere cabine. dus die is het geworden
mdoornekamp
@New Kobelco die 37 heeft wel een enorme kont. Mijn 57 is in verhouding compacter. Die kont moet je wel rekening mee houden. Hangt een beetje van de machinisten af. Vast of los.
New Kobelco
@mdoornekamp
De 36 is weer breder en heeft kort gat, de 37 is smaller .mijn voorkeur ging eerst naar de 36 ,maar die is even breed dan onze kx42 ben nu meer voor de 37 neemt min of meer zelfde werkruimte in , is toch smaller en heeft toch wat tegengewicht.
mdoornekamp
@New Kobelco
Quote:
zelfde werkruimte

Ja klopt. Je moet alleen iets opzij gaan staan met je rupsen. Ik noem een binnendraaier ook wel eens een voor-draaier. Giek staan gewoon 15 cm verder voor de draaikrans. En kont Is wat korter. Dat compenseert elkaar.

Breedte van het loopwerk is inderdaad ook fors groter.
dennisbouter
@mdoornekamp ik heb ook altijd gevoel dat een gewone kraan beter boven blijft in de bagger dan een binnendraaier omdat het gewicht beter verdeeld is
mdoornekamp
@dennisbouter
Quote:
beter boven blijft in de bagger

Ja die ervaring heb ik ook. Als je ook nog 2 extra bakken mee hebt, duiken je rupsen constant de grond in als je een stuk moet rijden
hermanjohndeere
@dennisbouter die hitachi’s waren er met giek naast de cabine en voor de cabine. Alleen bij het grootste type geloof ik. De ene was dan een 85 en de andere een 95.
dennisbouter
@hermanjohndeere in de eerste zaxis een 70 of 80 nu een 85us of 85 usb
hermanjohndeere
@dennisbouter dat mag ook. Helemaal precies wist ik het niet meer.
+1
dennisbouter
@hermanjohndeere heb ook even gegoogled 😉
+1
stijn-de-bock
@New Kobelco vandaag de eigenaar van de kraan nog gesproken en deze arm is inderdaad niet standaard leverbaar, hij heeft deze Hitachi zo gekocht tweedehands.
mdoornekamp
Enorme bak😂. En dan speelt een binnendraaier ook niet in je voordeel.
stijn-de-bock
@mdoornekamp klopt hoewel het eigenlijk nog best meevalt zolang je der rekening mee houdt .
+2
mdoornekamp
@stijn-de-bock Met een binnen draaier moet soms een beetje anders scheppen. Of net even anders gaan staan. Het went ook wel.

Mijn nieuwste Kubota kx 57 heeft weer iets meer kont. En dat bevalt mij toch wel.
+2
Mdbm
Ik vind een binnendraaier het prettigst werken. Om een hele dag dumpers vol te scheppen heb je er alleen maar nadelen aan, maar met die midigravers zit je toch vaak op zo’n kleine klusjes dat je uzelf geen zorgen wil maken ofdat je er geraakt of toch net niet.
@mdoornekamp Inderdaad, met je blad anders gaan staan scheelt al een pak in stabiliteit als je iets zwaar moet tillen.
bartjuh
Wat is eigelijk het voordeel van deze veel te grote en te zware bak aan deze kraan?
stijn-de-bock
@bartjuh is weinig voordeel aan,de eigenaar van de kraan heeft te weinig verschillende bakken of te veel verschillende kranen,te zien hoe je het bekijkt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hitachi Zaxis 60U ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!