Motor los voor een paar nieuwe koppakkingen, lekte bij de voorste kop koelvloeistof naar buiten. Koelvloeietof is helemaal bruin van de roest, iemand een idee hoe ik dit weer schoon krijg? Heb al een

Renault 90-34 TX

Case5130
Motor los voor een paar nieuwe koppakkingen, lekte bij de voorste kop koelvloeistof naar buiten. Koelvloeietof is helemaal bruin van de roest, iemand een idee hoe ik dit weer schoon krijg? Heb al een keer gereinigd met reinigingsmiddel in de koelvloeistof maar heeft blijkbaar niet geholpen.

Reacties

Favorit614
Haal de radiateur er ook maar af , en spoel deze door net als de thermostaat.
Blok spoelen met soda en water , warm laten draaien en aftappen/spoelen .
Dit meerdere keren herhalen tot het er schoon uitkomt.
dan weer afvullen met koelvloeistof
Case5130
@Favorit614 bedankt zal eens proberen met soda. Vergeten te vermelden, we hebben ook al een keer verloop gemaakt voor op de radiateur om door te spoelen met leidingwater. Toen doorgespoelt tot er geen bruin water meer uit kwam. Dachten dat ie dan wel schoon zou zijn, maar niet dus.
radium45
@Case5130 Ik heb MWM delen vaak via deze firma, scheelt nogal in kosten.
dikkenhasselt.nl/producten/motordelen/…
+1
Case5130
@radium45 had ik net iets eerder moeten weten😅 spul is al besteld bij lmb. Maar voor de volgende trekker wel handig👍🏻

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 90-34 TX ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!