Onder twee bouten trekt de veerring het laatste stukje open. De bout zit vast met het voorgeschreven moment. Ik heb al een andere veerring geprobeerd en geprobeerd of een drup olie er onder nog versch

Hatz TL 13

453 foto's van @hooidonk

hooidonk
Onder twee bouten trekt de veerring het laatste stukje open. De bout zit vast met het voorgeschreven moment. Ik heb al een andere veerring geprobeerd en geprobeerd of een drup olie er onder nog verschil maakt, maar dat helpt niet.
Iemand nog een goed idee wat er mis gaat?

Reacties

+3
wim-same
Ik denk dat dit goed zit zo, de scherpe kant zit netjes onder de kop van de bout, dus in principe goed geborgd.
hooidonk
@wim-same
Okee, bedankt!
Moet die scherpe kant onder de kop zitten? Mij is andersom geleerd namelijk, maar het kan ook zijn dat diegene het altijd verkeerd deed.
Kramer U800
Ja kan eventueel misschien nog een carrosseriering eronder leggen maar zit wel vast hoor, al helemaal met locktite.
wim-same
@Kramer U800 Als je er een carrosserie ring onder legt ben je de borging kwijt, Dan is de bout tussen de carrosserie ring niet geborgd.
Kramer U800
@wim-same Oja op die manier, bedankt voor de reactie wist dat niet. Ik dacht het op school wel een keer gelezen te hebben maar in het echt nooit gedaan, alleen hele specifieke situaties.
+2
EA_MF
Ander soort borgring (nordlock) gebruiken is de enige manier om dit te voorkomen denk ik.
Fendttrisixfan
@EA_MF ja, zijn blijkbaar beste borgringen die je kan krijgen
radium45
@Fendttrisixfan Ja, ik gebruik die ook veel.
Kramer U800
@EA_MF Had ik ook gehoord ja
+5
Sojaboontje
Eem met de elektrode dr an 😉.
Kramer U800
@Sojaboontje Dan weet je zeker dat ie vast zit 😂😂😂
hooidonk
@Sojaboontje Ja, elektrisch borgen, kan niks tegenop! 😉 👍🏼
wim-same
@hooidonk Nou Electrisch borgen gaat in dit geval niet eens, Probeer de kop van de bout maar eens aan gietijzer vast te lassen.
+1
MF 2725
@wim-same Daar zat ik ook al aan te denken: een bout ff met de laselectrode aan gietijzer hechten, zal niet mer vallen. 😄
wim-same
@hooidonk Of anders Locktite.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!