Soms kan letterlijk iets kleins, zorgen voor een klein geluksmomentje.. Dit is de veer die het pedaal van het differentieelslot omhoog houdt. Die houdt zich vast in een gat in de achteras en zit om he

Hatz TL 13

hooidonk
Soms kan letterlijk iets kleins, zorgen voor een klein geluksmomentje..
Dit is de veer die het pedaal van het differentieelslot omhoog houdt. Die houdt zich vast in een gat in de achteras en zit om het pedaal gehaakt. Deze moet om het pedaal heen, voordat het pedaal in de achteras geborgd kan worden en dat weer voordat de trompet aan de achterbrug gebout kan worden. Met monteren vond ik dat het al niet echt lekker zat, maar het bleef allemaal wel op z'n plek zitten. Nu ik het het proefpassen van de treeplanken het pedaal naar beneden moest drukken, schoot de veer los en deze was dit keer niet meer van plan zich weer vast te gaan houden in het gat in de achteras. Je kunt er een beetje vervelend bij en het loshalen van de achteras is wel zo'n beetje het laatste waar ik nog zin in heb.
Gelukkig (of waarschijnlijk is dat de oorzaak hiervan) bleek het gat een heel stuk groter dan de veer. Dus een klein busje gemaakt wat precies in het gat past en waar de veer ook precies in past en die zo lang mogelijk gehouden dat het nog net te monteren was. Alles schoof mooi in elkaar en het zit nu als een huis.

Reacties

+1
Bakker S
Mooi opgelost!
+2
KlaasM
Gefeliciteerd met je oplossing! Netjes gedaan
+1
Henk 1120
Duidelijk verhaal! Mooi opgelost zo 👍🏼

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!