Een van de allereerste motorzagen, made by Stihl. Het ding was zo zwaar dat je altijd met z'n tweeën moest zagen. Daarom zit er op het eind van de zaag een handvat.Te zien in Heimatmuseum DampfLandLe

Onbekend Onbekend

roscho
Een van de allereerste motorzagen, made by Stihl. Het ding was zo zwaar dat je altijd met z'n tweeën moest zagen. Daarom zit er op het eind van de zaag een handvat.
Te zien in Heimatmuseum DampfLandLeute in Eslohe, Sauerland, waar je gratis naar binnen kunt met de SauerlandCard. Die krijg je meestal gratis als je overnacht in het Sauerland. Een heel interessant museum met tal van (boeren)gebruiksvoorwerpen, machines, generatoren, weefgetouwen etc.

Reacties

basia
Stil zijn die zagen niet echt .
roscho
@basia Maar Stihl wel!
+1
A.H.S.
Tegenwoordig zagen ze alleen met die 'bromfietsen',wel een heel verschil met die computergestuurde,trillingsgedempte en met verwarmde handvaten 'knetterbielen' van tegenwoordig.

(klik om te vergroten)

Speelgoed van onze treeworkers

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!