Foto van een Deutz-Fahr Meerdere het trouwe duo bereidt weer een lading voer. De TTV heeft afgelopen najaar de 10.000 uur aangetikt💪

Deutz-Fahr Meerdere

Foto van een Deutz-Fahr Meerdere het trouwe duo bereidt weer een lading voer. De TTV heeft afgelopen najaar de 10.000 uur aangetikt💪

Reacties

eicher4048driver
Dat is ook mooi wat. De TTV 630 waar ik mee werk heeft er ook al 11000u maar dat is niet vlekkeloos verlopen zonder al te veel reparaties 😄
@eicher4048driver met deze trekker hebben we amper problemen gehad, zijn er goed over te spreken!
+2
ZetorTwente
Hoe gaat dat met zo'n zware bak aan de voorlader?
@ZetorTwente gaat goed, met beleid kan er veel.
arjanvw
@Deutz-Fahr-Rijder Zit de voorlader en deze happer er ook al 10000 uur aan? Trekker ooit nieuw gekocht?
@arjanvw Trekker is 10 jaar geleden nieuw gekocht, we schatten dat de trekker van de 10.000 draaiuren toch wel 4000 onder de lader heeft gestaan.
arjanvw
@Deutz-Fahr-Rijder dan maakt die jaarlijks aardig wat uren! Doen jullie al het landwerk zelf?
@arjanvw we proberen inderdaad zo min mogelijk de loonwerker te bellen, die komt bijna alleen nog maar voor het gras en mais kuilen, en mais zaaien.
arjanvw
@Deutz-Fahr-Rijder hoeveel ha land hebben jullie te bewerken? Mooi werk als je veel ze kunt doen, ook genoeg arbeid beschikbaar?
@arjanvw 48 hectare gras, 10 hectare mais, 2 hectare voederbieten. Mijn vader doet in principe de boerderij, mijn moeder doet de kalveropfok tot 3 maanden en de administratie en sinds een paar jaar een neventak. We zijn met 3 kinderen thuis die allemaal een handje meehelpen als het moet (ik ben de oudste). Alleen nu zit ik doordeweeks in Dronten. Dus wordt nog een beetje kijken in hoeverre ze daar last van krijgen.
+1
arjanvw
@Deutz-Fahr-Rijder leuk! Een echt gezinsbedrijf. Zo hebben wij het ook altijd gedaan.
rommert14
@arjanvw hier ook, nu nog eigenlijk
+1
arjanvw
@rommert14 Nu nog? Heb je nog een gezinsbedrijf als je afhankelijk bent van personeel?
rommert14
@arjanvw ja eigenlijk wel,we hebben alleen personeel voor het melken. De rest zetten we nu met zn tweeen rond ivb met ziekte, en mn moeder doet de kalfjes.
+3
rommert14
Allemachtig wat een bak aan dat voorladertje 😮
@rommert14 bij Stoll durfden ze deze bak wel aan met deze FZ60
Hoeveel l verbruik je per uur met voorladeren en overig werk met de 610?
+1
@Deutz 8006spezial tussen de 5 en 20 liter per uur zeg maar, daar schommelt het meestal tussen
@Deutz-Fahr-Rijder Dat valt mij super mee. 5 tot 10 bij voorlader werk neem ik aan. En de 20 met mestrijden en dergelijke?
+1
@Deutz 8006spezial ja zoiets ja, met landwerk heeft hij zijn pk's vaak wel nodig
@Deutz-Fahr-Rijder zie dat je niet bepaald in de buurt woont. Anders had ik er wel eens bij willen kijken. Heb wel een paar 100 uur gedraaid met een ttv 620 dat is mij goed bevallen. Denk dat dat in combinatie met voorlader ook het geval is
+1
Ruig die happer! Verbaast me dat n voorlader dat goed kan hebben. Maar gaat blijkbaar prima 👌🏻
@ronald-deutz-fahr hoe bevalt die happer? Hiervoor een ‘normale’ happer gehad? Hoeveel kg heb je in een hap?
+1
@ronald-deutz-fahr de happer bevalt heel goed, hele strakke kuilen krijg je ermee en omdat de bak dicht is mors je heel weinig.
@Deutz-Fahr-Rijder 1000 kilo maximaal, dan zit hij niet bomvol, maar om alles te besparen is dat beter. We pakken als we 1000 kilo nodig hebben liever 2 of 3 mooie dunne reepjes dan 1 stampvolle bak.
Terwisscha
@Deutz-Fahr-Rijder dik ding. 1 hap en mengwagen vol? Heb je overigens ook nog iets in de hef achter? Je hebt behoorlijk wat gewicht voor in.
@Terwisscha nee duurt wel ff voor de wagen vol zit, scheppen nooit meer dan 1000 kilo in de bak omdat de bak dan al zwaar zat is om alles een beetje heel te houden, het mooiste is dat de bak 2.20 hoog open gaat en we alle (lasagne) kuilen in 1 hap kunnen pakken, dan blijft de kuil mooi strak. We hebben 2000 kilo in de hef hangen.
Terwisscha
@Deutz-Fahr-Rijder idd ideaal ja een strak snij vlak. Maar je hebt het over een lasagne kuil. Hoe kan je kuilbult dan maar 2.20 zijn. Is die zo lang en breed?
@Terwisscha bij ons is een lasagne kuil vaak maar 2 of 3 snedes op elkaar, omdat we fanatiek zomerstalvoeren nu hoeven we maar de helft van het gras te kuilen. Met de 1e snede hadden we wel een kuil van 10 bij 25 bij 2.20 vol zitten. Van 20 bunder, normaal komt zo'n kuil vol van 40 bunder🤔
+1
Terwisscha
@Deutz-Fahr-Rijder herkenbaar ja🤣 hier silo van 14 bij 50 bij 3 al voor 3 kwart vol
@zettelmeyer vaak ben je te bang, hier ook al 12 jaar een triomaster aan de voorlader
rommert14
@Deutz-Fahr-Rijder onze voorlader is 9 jaar oud en rijdt jaarlijks nog 2100 balen bij elkaar en elke dag voer laden voor 425 stuks jongvee 🤭
@rommert14 dan heeft die van jullie nog meer gezien dan die van ons.... altijd baas boven baas hè😜
@rommert14 is een l45 als backup en klusjes shovel niet wat?😛
rommert14
@ronald-deutz-fahr Ja ik wou toen al een shovel maar mn pa wou een voorlader

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz-Fahr ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!