Foto van een Zelfbouw Zelfgemaakte constructies, onze oplossing om makkelijk gewicht op de rand van de kuil te kunnen zetten. Paar bigbags, met een paar zelfgelaste bokjes erin, simpel en kost nagenoe

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

113 foto's van @Deutz-Fahr-Rijder

Foto van een Zelfbouw Zelfgemaakte constructies, onze oplossing om makkelijk gewicht op de rand van de kuil te kunnen zetten. Paar bigbags, met een paar zelfgelaste bokjes erin, simpel en kost nagenoeg niks.

Reacties

+1
@johndeere6230 hierbij de foto van ons systeem waar ik het laatst over had.
Dit kost nog minder. 5e snee wou niet zo best inkuilen/stabiel worden...

(klik om te vergroten)

@ronald-deutz-fahr klopt, maar we hebben zo min mogelijk wikkelbalen altijd en na een paar keer verpakken is de folie beschadigd als je pech hebt.
+1
@Deutz-Fahr-Rijder hier meer als genoeg balen. Als we een opvoeren pakken we een van de kuil af en zetten we daar een ‘verse’ neer
+2
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Hier net zo ja, elke week gaat de linkse baal de kuil af, schuift alles op en komt er rechts een nieuwe bij.. Dus de balen worden maximaal 7 keer opgepakt in die tijd
rommert14
Vlak vol banden heb je gewicht genoeg toch?
@rommert14 in princiepe wel, maar een beetje extra gewicht kan geen kwaad, bij deze kuil zie je de afdrukken maar amper, hebben soms wel dat er grote afdrukken in ontstaan.
MulderDeutz1
Heb je nog steeds plekken waar niets ligt. Een rubbermat lijkt me dan beter
JohnDeere5085
@MulderDeutz1 boer waar ik weleens werk heeft stukken oude rupsbanden erop liggen met ook soort bok erboven die je met de lepels zo kan pakken, vormt mooi en simpel systeem
@MulderDeutz1 het plastic wordt nu door het gewicht strak getrokken dus sluit het alsnog goed af vinden wij.
BEboer
Hier kuilen met spanriemen doe altijd 2 spanriemen los rol de plastiek op en doe de 2e spanriem over de rol en keihard aanspannen werkt eigenlijk super. Nuja je moet wel ook de voersnelheid er in houden anders kan je gelijk welk trucje proberen.
@BEboer die spanband methode hebben wij niet, op geen een kuil, allemaal zand en 2 kuilen met banden.
@BEboer die spanband methode hebben wij niet, op geen een kuil, allemaal zand en 2 kuilen met banden.
casejxu
@BEboer Wil zelf ook graag naar spanbanden toe... nu alleen vaders nog omkrijgen
BEboer
@casejxu net zoals voogende reactie werkt zeer goed maar eigenlijk hoe voller de sleufsilo hoe beter
@BEboer nadeel van spanbanden is dat ze onder de rand niks doen, en je bol moet inkuilen, en dat is bij lasagnakuil iets wat je juist niet wil..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!