Foto van een John Deere 2250, het 1e vrachtje van de dag weer laden met de kruiwagen. Binnenkort maar eens verversen en schoonmaken.

John Deere 2250

johndeere6230
Foto van een John Deere 2250, het 1e vrachtje van de dag weer laden met de kruiwagen. Binnenkort maar eens verversen en schoonmaken.

Reacties

new holland koen
Aparte cabine op je Johnnie. Normaal staat er toch een sg2 cabine op deze types?
+2
johndeere6230
@new holland koen

Klopt helemaal, hadden we liever ook gehad. Alleen dan past die de oude schuur niet meer in, ook niet met een verlaagd sg2 dak. Dus daarom is er 25 jaar geleden voor deze cabine gekozen.
+1
new holland koen
@johndeere6230 Aha, duidelijk!
Baltus_steyr
1 en 2 de snit overmekaar? Ik heb hier net de 2 de vracht er al uitgedraaid. Hoef ik morgen niet meer ☺
casejxu
@Baltus_steyr hier staat ie klaar voor morgen. Dus alleen nog even paar minuten mengen en lossen👌
new holland koen
Wat hebben jullie t allemaal makkelijk.😂
Ik moet morgen nog maïs in de 1e wagen doen en dan leeg maken. Dan de volgende vol om hem begin vd middag weer leeg te kunnen maken.😅
Baltus_steyr
@new holland koen je moet het jezelf wel makkelijk maken he haha. zomerdag gewoon elke dag halen en ook nog elke dag vrachtje vers gras!!
new holland koen
@Baltus_steyr Haha ja betaal jij een grotere mengwagen? Dan is het wel makkelijker😜
En dat vers gras halen hebben we wel geprobeerd een paar jaar geleden maar daar gingen de koeien alleen maar minder melk door geven...
Baltus_steyr
@casejxu zou dat niet sneller gaan broeien omdat het zo dicht op mekaar zit?
+1
casejxu
@Baltus_steyr eigenlijk nooit problemen mee. En bevalt verder super
newholland6640
@Baltus_steyr als dat met winterdag nog broeit gaat er wat niet goed. Toen we hier nog mengwageb hadden voeren de helft van het jaar zaterdags voor twee keer. De andere kwart alleen ff op t laatst de mais erbij den anders helemaal voeren.
Baltus_steyr
@newholland6640 ik bedoel als je het in de voerwagen laat staan..! Hier heb ik de 1 ste en 2 de snede overmekaar. 2 snede broeit wel iets bovenop omdat deze te laat en te droog ingekuild is. Is wel jammer maargoed. Is bijna op!
casejxu
@Baltus_steyr geen toevoegmiddelen gebruikt?
+1
Baltus_steyr
@casejxu Soms alleen als de loonwerker mee rijdt met raapwagen. Die heeft deels de 1 ste snede mee geholpen. De rest alles zelf gedaan samen met een andere boer . En de laatste gekochte snede hebben we door een loonwerker laten doen.
johndeere6230
@Baltus_steyr

Jazeker, grootste gedeelte van de 2de snit gaat naar het jongvee, die happen we eraf, broeigevoellig en anders te weinig voersnelheid. Zijn net over de helft van deze kuil heen, pa had nu met de 2de snee een groot gedeelte 1e snee terug getrokken, hadden de achterste 15 meter al op hoogte, aangezien de 2de snee droog en grof was. Komend jaar maar helemaal een lasagne kuil maken, kunnen we heel se winter hetzelfde voeren.

Lekker rustig morgen dan, hier vandaag 4 vrachten gemaakt. 3 voor het melkvee en 1 voor de droge. Dan hoeven we morgen alleen s middags voer te laden ipv s morgens en s middags.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2250 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!