Foto van een Steyr CVT 6175 bezig met ploegen van aardappelland. Type weet ik niet, in ieder geval een CVT. Hij viel me op door zijn rustige, stille loop en had er nog wel flink de gang in.

Steyr CVT 6175

Foto van een Steyr CVT 6175 bezig met ploegen van aardappelland. Type weet ik niet, in ieder geval een CVT. Hij viel me op door zijn rustige, stille loop en had er nog wel flink de gang in.

Reacties

jesperb
Dat kan ik je wel vertellen, is een 6175 die flink gekieteld is. Deze trekker is van Snijders aardappelen uit meddo. Wordt ongeveer 450 ha in 6 weken mee geploegd dus dan moet het wel opschieten
roscho
@jesperb De eigenaar klopt, dat wist ik, type en gekieteld niet. Bijzonder dat het ding totaal niet rookt, ze pompen er dan wel flink wat lucht bij.
jesperb
Ik heb er 2.5 jaar gewerkt en ook de nodige hectares hiermee geploegd. En het klopt dat het flink opschiet. Het systeem met die pakker arm voorop is ook een flinke belasting voor de trekker.
roscho
@jesperb Toch kraakt of zucht die trekker niet, alles beweegt mooi soepel, ook die pakker. Het lijkt een zeer degelijke trekker te zijn.
jesperb
@roscho dat klopt, aan de pakker arm zitten meerdere stikstof bollen, en elk ventiel is per liter per min in te stellen. Deze trekker is zelf verder ook goed geveerd daardoor draait het soepel. Als je 'm een keer van dichtbij bekijkt zul je zien dat de trekker aan alle kanten is verstevigd. Hangt zo ongeveer 500 kilo aan staal extra naast en onder
ares697
@jesperb ik had eigenlijk niet verwacht dat die pakket zo gigantisch zwaar was.. Je ziet wel vaker een vorenpakker in de fronthef. Hoe hard rij je ongeveer met ploegen hiermee?
jesperb
@ares697 tot 10 km per uur, op het lichtere zand. Deze trekker heeft geen fronthef maar een vast aangebouwde zwenkbare arm.
mdoornekamp
@jesperb
Quote:
10 km/u

Dan wil je ploeg ook wel slijten.
+1
Ritchie
@mdoornekamp

Kan me niet voorstellen dat het goed is voor het land om er met 10 km/h met de ploeg overheen te racen.
roscho
@Ritchie Het kan altijd nog een stuk sneller:
jesperb
@mdoornekamp dat doet ie ook wel! Iedere 60 ha nieuwe ondergronders en iedere 120 ha nieuwe punten!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr CVT 6175 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!