Foto van een Mc-Cormick MC 130 net genoeg maïs voor vandaag morgen maar plastiek oprollen 🙈. Foto is geplaatst door BEboer op 26-01-2020 om 11:44:06, met 29 reacties.

Mc-Cormick MC 130

BEboer
Foto van een Mc-Cormick MC 130 net genoeg maïs voor vandaag morgen maar plastiek oprollen 🙈

Reacties

jehan
Hahahah je hebt het zand er ja al af
BEboer
@jehan ja enkel nog de zijkantjes maar had gisteren plannen met het gezin en was nt klaar geraakt en vandaag is het rustdag 🤣
jehan
@BEboer kijk goeie instelling ..morgen is er weer een dag
BEboer
@jehan tis ook mede omdat gisterenavond redelijk heftig was 🤣
jehan
@BEboer eh drank of iets anders hahaha
BEboer
@jehan drank dat ander kwam er niet meer van door dat één 🙈
jehan
@BEboer jammer jammer hahaha
BEboer

(klik om te vergroten)

Ziezo we kunnen de week starten
jehan
Hahaha ging het weer ???
BEboer
@jehan ja hoor na zondag wat hoofdpijn waren we maandag weer 100÷ fit 🤣
+1
jehan
@BEboer hahah had laatst 2 feesjes achter elkaar ..vrijdags en zaterdags ..was dinsdag savond eigenlijk pas weer zo ver dat ik dacht ja tgaat weer
BEboer
@jehan moet zeggen zelf al ben ik redelijk lazarus om 5u45 gaat de wekker en het is vaak pijnlijk maar na het melken als je blijft werken en nt teveel op je kont gaat zitten hou je het vol. Ga je 5 min rustig iets gaan drinken krijg je de slag vd moker 🙈 maar ik kan na een hevige avond des te meer genieten van een zindagse siësta 👌
jehan
@BEboer ja gewoon weer aan het werk ja ..klopt .nou ja gewoon ...
BEboer
@jehan 🙈🤣
johndeere6230
Flinke stal op de achtergrond, al het vee erin?
BEboer
@johndeere6230 melkkoeien stal achter mij is droge en jongvee ook deel vd machines staan idie stal
BEboer
@BEboer is een 3 + 1 stal en de 1 rij staan de machines en stro enz is stal van 66 x 26
johndeere6230
@BEboer

Ah oké, flinke stal dan met 66 meter... hoeveel stuks vee kan je daar kwijt?
BEboer
@johndeere6230 als de machines er uit zouden zijn net geen 200 koeien nu 120 maar zitten altijd 130 in met droge bij nu 145 plan is rond de 150 in totaal te houden dus we zijn er bijna. Zolang pa helpt doen we het zo mss over 10-15j vermeerderen en met personeel of veeminderen e n 2 robots erin.
johndeere6230
@BEboer

Ah oké, flinke groeiplannen dus... nu nog wel met de melkstal melken? Hebben jullie diepstrooisel in de boxen of gewoon matten?
BEboer
@johndeere6230 nee geen uitbreidingsplannen meer molken laatste quotumjaar 400000 liter zijn laatste 5j verdrievoudigd en dat zal dit jaar nog stijgen vorig jaar maar 130 koeien. Hebben kraiburgmatten die 2x per dag gestrooid worden met vers zaagsel loopt redelijk goed eigenlijk.
BEboer
@BEboer melken met 2x14 swingover van delaval werkt super
SJB533
@BEboer
Waarom gekozen voor een swing over?
+1
BEboer
@SJB533 hadden in oude stal 2x4 sxing over met bokalen en was 31j oud en beviel en gaan melken van 2x10 so tot 2x26 van alle melkingen die al gebeurd zijn in die 4,5 jaar is het gemiddelde 88koeien per uur. Vaak is het ruim 100 en zit het eens tegen zijn het er 70 per uur. Is een zeer mooi eenmanssysteem.

En kraiburg kkm gwn simpel ik wou nt na 5j gescheurde topdoek etc. Geen dikke hakken wel paar kale hakken maar arbeidsplezier en super kwa uier gezondheid we dippen zelf niet meer.
johndeere6230
@BEboer

Ah oké, we hebben hier een paar wingflex matten om te proberen in de stal, vind ik zelf ook hele mooie matten, veren mooi.

Die gescheurde topdoek en het toch smerig/ hard worden van het matras in de loop van tijd zouden mij ook weerhouden van normale matrassen....
Toch lijkt diepstrooisel mij nog het mooiste..
BEboer
@johndeere6230 ik heb bij droge koeien close up op diepstrooisel is wel niet slecht voor koecomfort maar als je ze mooi vlak en vol wilt houden verdomd veel werk aan. Nuja ik ben ook niet ingespannen om diepstrooiselboxen te vullen. Ik denk dat het op grote of kleine bedrijven goed werkt of je hebt iemand over tijdens het mzlkzn of je hzbt wat tijd over. Hier snel met krabbertje alles wegvegen en dan een laagje erover met de ag maxi strooier. Mocht mijn vader nt meer helpen en arbeid word beperkende factor komt er iets zoals een bobman denkik (indien er gzen robots komen.)
johndeere6230
@BEboer

Ah oké, wat voor kraiburg matten? Gewoon noppenmat?

Ohja, werkt super zo'n swingover ja, is een 2x14 dan niet net te klein? Dat je niet lekker kan doorwerken?
johndeere6230
Quote Reactie van @BEboer:
Nuja ik ben ook niet ingespannen om diepstrooiselboxen te vullen

Jazoja, als je er op ingesteld bent is het niet heel veel extra werk is mijn mening. Bij de melkveehouder waar ik 1 dag in de week loopt heeft die sinds een half jaar zo'n flingk instrooibak, wat een genot nu dat instrooien, stelt helemaal niks meer voor. Er wordt daar door robots gemolken maar dat is geen probleem verder.
Daarvoor deed die het met een holaras vijzelbak, dan moest je alles naar voren scheppen, dat was behoorlijk bewerkelikk

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick MC 130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!