Toen we deze kar bestelde, een jaar of 5a6 geleden hadden we er achteruitrij verlichting bij gevraagd.Daaronder verstonden de fransozen dus één klein simpel 12 volt lampje dat bitter weinig licht ga

Onderdelen Verlichting

nielsve
Toen we deze kar bestelde, een jaar of 5a6 geleden hadden we er achteruitrij verlichting bij gevraagd.
Daaronder verstonden de fransozen dus één klein simpel 12 volt lampje dat bitter weinig licht gaf. Toen direct al vervangen door één led werklampje, maar dan was ook niet echt het van het.

Nu eindelijk eens de tijd gevonden om er wat degelijkere verlichting op te zetten. Is een hele vooruitgang geworden zo.

Reacties

MaxxuM4ever
Schakelt die automatisch aan als je achteruit rijdt?
Staat ook nog op mijn wensenlijstje maar tijd om het te doen ontbreekt nog.
rubenv
@MaxxuM4ever hebben hier op de meeste trekkers een 3 polige stekker achterop met de schakelaar in de cabine
kan je ze op krappe plekke aan laten staan bevalt mij super
nielsve
@rubenv bij de aardappelkippers niet echt nood aan om ze te laten branden met een schakelaar. Als je ermee in de stordbak staat moet je toch kippen en heb je genoeg aan de werklichten van de trekker.
nielsve
@MaxxuM4ever ze gaan automatisch ja, zodra je trekker in achteruit zet gaan ze aan.
Zit gewoon bij in de 7-polige stekker van de verlichting, dus ook geen extra stekker bij aansluiten.
mike_v
Als je al 5 jaar zonder rijdt, lijkt het me niet zo'n groot probleem 😆 . Geen werkverlichting vooraan wat naar achteren schijnt? Daar heb je in mijn ogen meer aan dan helemaal achteraan.
Mdbm
@mike_v Ik vind mijn voorste werklampen op de haakarm ook onmisbaar. Die van achteraan gebruik ik zelden.
mike_v
Tenzij je een camera hebt zie je recht achter de wagen toch niets @Mdbm, of het nu donker is of niet 🙈 . Licht opzij hebben is geld waard als je ergens de hoek om moet ...
Mdbm
@mike_v Zo is het. De achterste werklampen gebruik ik enkel met de camera. (Maar die gebruik ik ook niet zo vaak hoor)
nielsve
@mike_v opzij heb ik genoeg licht door de trekker zijn werk lampen.
Maar daar zie je de aardappelstordbak niet mee staan die recht achter de kipper hoort te komen. Dus daarom de lampen er achteraan op. Hier zitten ze ook netjes weg zodat ze ze er niet af kunnen slopen.
Ik heb nog gedacht om ergens op de fietsenvangers nog licht bij te zetten, maar die schijnen dan toch maar op de banden en zie je nog niet waar de stordbak staat.
mike_v
Cabine lichten laat ik liefst zo vaak mogelijk uit staan @nielsve. Die schijnen vaak te fel tegen het kopschot waardoor je in je spiegels niets anders meer ziet dan dat kopschot.

Lichten vooraan mogen (afh. van het type lamp) bijna haaks naar buiten schijnen vind ik. Dat nog net de banden een beetje licht krijgen, onder de wagen moet je inderdaad niets hebben.
nielsve
@mike_v van weerkaatsing niet veel last hier, maar ik kan wel begrijpen als de voorkant van de kipper nogal blinkt door aluminium oid dat dat nogal reflecteert. Ik moet enkel de bovenste werklichten vooraan in de cabine uitzetten met achteruitrijden, deze schijnen anders een beetje in de spiegels.

Lichten vooraan haaks zetten zoals jij zegt zijn wij niks mee. Dan weten we nog niet waar de stordbak staat.
De omgeving naast de kar wordt wel verlicht door de werklampen die op de achter spatborden van de trekker staan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Verlichting ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!