Foto van een John Deere 6175R. Gelukkig, hij tilt ‘m. Geplaatst door joozt op 28-01-2020 om 18:00:07, met 78 reacties.

John Deere 6175R

Foto van een John Deere 6175R. Gelukkig, hij tilt ‘m

Reacties

+1
Theuny
Tuurlijk tilt hij 'm, jd is geen mf of nh he 😂
+2
Fendttrisixfan
@Theuny he Zou nog verschieten hoe zwak een jd eigenlijk is in de hef
+1
Theuny
@Fendttrisixfan jij zou nog verschieten hoe zwak en verschikkelijk slecht valtra is...
Fendttrisixfan
@Theuny daar heb ik geen ervaring mee
Theuny
@Fendttrisixfan Ik helaas wel
mdoornekamp
@Theuny Vertel. Nieuw of oud type valtra
Theuny
@mdoornekamp Is een valtra in mf "style" een 4455 van mf, bouwjaar 2010
mdoornekamp
@Theuny ohja. zag hem al op je profiel
RKNIJBR
@Theuny is ook appels met peren vergelijken snap je zelf ook wel hoop ik.
Nick421
@Theuny
Quote:
zwak en verschrikkelijk slecht valtra is..

Niet om het een of ander, maar waar een JD6175 (6 cil 175pk) maar 4300 kg pakt in de achterhef. Pakt een vergelijkbare trekker van valtra, T174 (6cil 175pk) standaard al 8 ton😉
+1
T60401
@Nick421 Die 4300 kg is lulkoek. Hier een viercilinder tractor 95 pk en weegt 4ton. Tilt ook 4300 kg aan de kogels. Nh 125 pk viercilinder 6ton aan de kogels.
Nick421
@T60401 als het echt meer was, zou JD niet zelf met zulke getallen naar buiten komen neem ik aan? In de brochure staat toch echt 4300 kg en 4850 kg over het totale bereik als maximale aangegeven.
mdoornekamp
@Nick421 4300 kg is in een meetraam 3 meter achter de kogels. Dus een 6 schaar wentel ploeg. Die 8 ton van Valtra is tussen de kogels. Dan beurt die jd 9 ton.
JohnDeere5085
@Nick421 in de brochure staat ook 8,1 ton bij de vanghaken
Theuny
@Nick421 Valtra is brol. Waarom rolt onze valtra in mf "style" (een mf 4455) dan achteruit met de handrem op met de zaaimachine achter?
joozt
@Fendttrisixfan Valt niet altijd mee nee. Maar heb het idee dat bovenstaande serie het al wel beter doet dan de series ervoor...
+6
Fendt926Driver
@joozt ik wil ook niets afkraken.
En ik kan me er enorm op verkijken.
Maar dit weegt toch geen drol....
Een redelijk zware voorzet woeler strak op de trekker en een kopeg met zaaimachine..
Dat tilt mijn 614 uit 84 nog met 2 vingers in de neus
+3
dx3.10
@Fendt926Driver dacht eerst dat het een grapje was “gelukkig tilt hij hem”
+2
joozt
@dx3.10 natuurlijk is dit een grapje... ik was er echt niet bang voor dat ie dit niet zou tillen hoor! 😜
+1
joozt
@Fendt926Driver geen drol is ook niet helemaal waar, het is niet de meest lichte combinatie zo! Maar dit tilt hij inderdaad makkelijk, en dat zou de 3650 hier ook nog wel kunnen!
jehan
@joozt heb je al eens met zon woeler gewerkt
Noorderling
@jehan
Woeler, kopeg en zaaimachine met hef en 200kg zaad lukt met een 4cilinder ook nog wel. Lengte is het grootste kwaad en veel zaad op 2meter achter de kogels.
jehan
@Noorderling ik zeg niet dat ie het niet kan tillen ..ik schrok laatst alleen van het gewicht van die woelers
+1
massey6465
@Noorderling tillen zou wel geen punt zijn, met de voorbanden op de grond blijven zou wel een kunst zijn.
Noorderling
@massey6465
Hebben ze toch gewichten voor?
massey6465
@Noorderling hoeveel moet je in de fronthef hangen wil je fijne of veilige weg ligging hebben? Zou wel aardig gewichtje zijn. En of dat daarnaast ook goed is voor de trekker vraag ik mij af.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @massey6465:
En of dat daarnaast ook goed is voor de trekker vraag ik mij af.

Hier moet het toch zeker wel tegen kunnen, en een JD, die hebben al jaren weer een subframe, toch helemaal zou ik denken.
Noorderling
@massey6465 minimaal 1000-1500kg. 5schaar ploeg moet ook lukken met zon trekker en zal qua belasting ongeveer hetzelfde zijn.
bartjuh
@massey6465spitmachine met volle zaaimachine erop tilt onze tm gewoon. Dus die combi op deze foto hier bovenaan is appeltje eitje lijkt mij

(klik om te vergroten)

joozt
@bartjuh die NH heeft ook wel een serieus frontgewicht! Is ook niks mis mee natuurlijk, doet je 4wd tenminste ook wat!
+1
bartjuh
@joozt 1000 kg aan gewichten en dan de kont van een 1500kg Electro heftruckie
joozt
@jehan ja, 2 jaar met een Evers!
jehan
@joozt en werkt dat goed ..de evers nog aanwezig of ingeruild
joozt
@jehan Ja erg goed. Grote voordeel is dat je in één werkgang alles klaar hebt. Eerst alles ploegen en vervolgens het geploegde land weer vastrijden met zaaien viel ons niet zo hard mee en kost een hoop tijd extra. Over de volle 3 meter aandrukken is natuurlijk niet perse erg maar je moet er wel een beetje mooi weer bij hebben. Met deze combinatie ben je gewoon net wat sneller aan de gang. De Evers gooide alleen teveel grond net buiten de kopeg (dus bulten op het land). Nu met deze blauwe proberen of dat minder is!
Ritchie
@Fendttrisixfan

Die 6175's zijn vreselijk licht in de neus heb ik gehoord.
joozt
@Ritchie deze niet, daar hangt nog 1100 kg bij voor 😬
mdoornekamp
@Ritchie
Quote:
6175"s licht in de neus

onzin. Een jd 7800 is lichter in de neus.
Ritchie
@mdoornekamp

Een 20 tons dumper valt niet mee te rijden zonder frontgewicht, dat was bij de vorige trekkers (Claas Axion) niet het geval.

Een 7800 is ook 2 ton lichter he.
+1
mdoornekamp
@Ritchie Wij rijden met jd 6155R met 22 tons dumper zonder frontgewichten als we alleen op de weg zitten. In het veld soms gewicht ervoor voor trekkracht.
Ritchie
@mdoornekamp

Is een 6155 ook niet wat anders gebouwd? Oké, ja ik heb zelf alleen nog maar balen gereden mee zo'n 6175 maar mijn broertje rijd regelmatig met de grondkar met zo'n JD.

@johndeere6230

Nou dat was niet mijn bedoeling in ieder geval hoor en ook niet lullig bedoeld ofzo, maar ach beetje de boel opstoken mag ook wel af en toe 😜
+1
arjanvw
@Ritchie hangt ook van de positie van de trekhaak af. Wij konden met een 4 cilinder Claas 540 ook zonder frontgewicht rijden met een 18 ton beboma kieper. De eigenaar had een JD 6830 en had wel een frontgewicht nodig. Bleek dat de trekhaak verder van de achteras zit.
johndeere6230
@Ritchie

Haha bedoel het ook niet zo tegen jou gericht, meer in het algemeen. Maar de boel een beetje opstoken is op zn tijd wel leuk 😜
sallander
@mdoornekamp Beetje gewicht in de neus rijd wel wat fijner vind ik, ook de voorasvering werkt dan beter
+1
johndeere6230
@Ritchie

Iedereen is hier flink modder aan het gooien 😂

Maar liever een trekker die wat lichter is met een degelijk frame, en wel de pk's heeft, dan 1 die standaard flink aan gewicht is voor het aantal pk's...
+1
noordhof
@johndeere6230 leuk toch hoe makkelijk je mensen op stang kan jagen ! 😂😂, precies een kippenhok .
GerbertXL
@johndeere6230 Valt wel mee denk ik, geen idee van de R series maar in ieder geval tot de 30 serie was JD gewoon ruk qua hefvermogen. Niet zozeer het hefvermogen zelf was nou zo slecht maar door de geometrie van de hef, de machines werden bovenin heel hard naar voren getrokken, was de doorgaande hefkracht het laagste in z'n klasse.
+1
mdoornekamp
@GerbertXL dat is ook een kwestie van de topstang in het goeie gat zetten. En de hefstangen in de achterste gaten. Dat scheelt al een paar ton.
GerbertXL
@mdoornekamp Alleen is de hefweg dan weer een drama, vooral met een voorzetwoeler. En die hefweg is in de achterste gaten ook al geen topper.
joozt
@GerbertXL Probleem bij deze voorzetwoeler is dat hij er zó kort op zit dat je bij het heffen de spatborden van de trekker raakt. De trekker kan nog een stuk hoger heffen dan op de foto.
+2
mdoornekamp
@mdoornekamp ik vind de hef weg wel meevallen. eigenlijk nooit problemen mee. Beetje de lengte van de hefstangen naar eigen "smaak" afstellen
GerbertXL
@mdoornekamp Ik heb er ook totaal geen moeite mee, veehouder he, achterste gaten heb ik 1 keer gebruikt, met een vierschaar ploeg achter de 6420.
mdoornekamp
@GerbertXL een kuil snijder weegt ook wel wat. Daar krijg je je 80 pk ook wel mak voor kwa hef kracht.
johndeere6230
@GerbertXL

Valt idd tegen, ik had alleen meer over het gewicht van de trekker/ de neus.
Maar ben het er idd mee eens, alleen dat valt vaak ook nog wel enigzins af te stellen zoals @mdoornekamp ook aangeeft.
case 745 xl
@GerbertXL vind van mijn 6320 ook dat die niet echt hoog van de grond komt. Mijn agrotron 85 heeft een veel langere hefweg.
jehan
Zon woeler weegt toch al gauw dikke ton
massey6465
Nieuwe woeler bij de trekker gekocht?
joozt
@massey6465 nee, komt van een andere dealer, proberen zonder kerende grondbewerking graan te zaaien. 2 jaar geleden goed bevallen!
redeagle14
@joozt alleen op lichte grond mag ik hopen. Zware grond gewoon ploegen geeft het beste resultaat.
joozt
@redeagle14 Echt zware grond kennen we natuurlijk in de regio niet. Ploegen zorgt weer voor een verhoging van de kosten en dat is juist bij graan in de Achterhoek iets dat in onze ogen juist zo laag mogelijk moet zijn. Op deze manier zaaien we graan in losgemaakt, onbereden grond. Vorig jaar is het er ingespit en het jaar ervoor ook op bovenstaande manier gedaan. Beide keren erg goed bevallen!
massey6465
@joozt hoe gaan jullie de groenbemester ondermaken? Ook met die combi?
joozt
@massey6465 Nee met de schijveneg. We zaaien tarwe op land waar vorig jaar aardappels stonden. Dat is dus helemaal schoon. De percelen waar nu gele mosterd of rogge als groenbemester staat bewerken we voor het bouwlandbemesten (indien nodig) met de schijveneg en worden ook gewoon geploegd voordat de mais erin komt.
massey6465
@joozt ah, ja daar word het al anders van. Schijven eg zal de groen bemester wel goed klein maken. Ideaal tegen lange stukken die om de bemester tand blijven hangen!
@massey6465 moet het nie te hoog staan anders krijgt de schijvenegg ut er nie onder teminste dat had ik wel afgelopen voorjaar met de gele mosterd de zonnebloemen gingen wel weer perfect🤣
+1
massey6465
@johndeere6910forever oh hahaha. Wij hebben voor heen altijd eerst even ondiep gekopegt dat de wortel los is en het gras plat licht daarna ploegen. Dit jaar met project van school wil ik het klepelen. Daarna de 3 kerende grond bewerkingen uit voeren. Ploegen ecoploegen en spitten. Testen wat het mooiste is.
radium45
@joozt Ik zit nog te dubben over die nieuwe Imants spitter waarmee je ook rond de 15 cm diep mee kunt spitten. En dan ook in 1 werkgang zaaien.
jehan
@radium45 hmmm heb het idee dat spitten hier op zn retour is
radium45
@jehan De manier waarom er nu gespit wordt wel ja.
sallander
@radium45 te diep?
radium45
@sallander Ja, ik ga naar een systeem wat 15 tot 20 cm diep werkt. Met de spitters die wij altijd hadden zat je toch al snel rond de 30 cm door de grond te roeren. Vaak moest dat ook wel, want diegene die wilde spitten hadden vaak een structuurprobleem door natte omstandigheden tijdens de oogst en was er geen redelijk alternatief om de grond weer iets fatsoenlijk te laten lijken. Zijn wel eens ver van huis bezig geweest, dat je de spitter moest laten draaien om nog vooruit te komen met de trekker.. Zo,n natte bende was het.. Maar die boer had een paar weken later wel tarwe op het land staan en de buurman had nog steeds een akker vol sporen die vol water stonden.
Noorderling
Quote Reactie van @radium45:
diep werkt. Met de spitters die wij altijd hadden zat je toch al snel rond de 30 cm door de grond te roeren. Vaak moest dat ook wel, want diegene die wilde spitten hadden vaak een structuurprobleem door natte omstandigheden tijdens de oogst en was er geen redelijk alternatief om de grond weer iets fatsoenlijk te laten lijken. Zijn wel eens ver van huis bezig geweest, dat je de spitter moest laten draaien om nog vooruit te komen met de trekker.. Zo,n natte bende was het.. Maar die boer had een paar weken later wel tarwe op het land staan en de buurman had nog steeds een akker vol sporen die vol water stonden.

En in het najaar zakken ze er weer volledig doorheen en moet je weer spitten?
Eerst moet je water van boven afvoeren, greppels trekken, dan is het land na een paar dagen mooi weer al een stuk droger. Voordat er 10cm water verdampt zit je al weer halverwege het groeiseizoen. Zie steeds meer dat boeren die geen tijd hebben direct na de oogst de grond te bewerken, of dit niet optimaal is voor het volggewas, er wel direct snel een paar greppels door trekken om plassen te voorkomen. Beter is egaliseren natuurlijk.
radium45
@Noorderling Water op het land kennen wij hier praktisch niet.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Noorderling:
Eerst moet je water van boven afvoeren, greppels trekken, dan is het land na een paar dagen mooi weer al een stuk droger

Als we sporen rijden doen we het goed. En zijn de sporen diep.
Dan greppels trekken zorgt ervoor dat de sporen verder vol lopen met sloot water
rommert14
@Fendt926Driver ja dat werkt hier ook niet echt, jij zit ook op zandgrond toch? Wat doe je als je sporen hebt gereden? Het laten rusten tot het voorjaar en dan dichtmaken en woelen?
Fendt926Driver
@rommert14 wij zijn verplicht om een werkend nagewas te hebben na 1 oktober.
Dus bij sporen rijden met hakselen toch voor of rond 1 oktober weer beetje vlak hebben om een werkend nagewas te krijgen.
Maar is nog niet voor gekomen.
Land waar veel sporen in kwamen is gedraineerd.
Rest is vaak pleks gewijs
rommert14
@Fendt926Driver dat is ook zo, hier veel pacht met 3 of 5 jarige contracten daar leg je ook niet even zomaar nieuwe drains in. Afwatering is hier nogal wat duurder om te maken. Bijhouden is goedkoper
joozt
@radium45 En dan nog in combinatie met woelpoten die de ondergrond los maken? De grond ondiep keren en de diepere laag alleen breken (voorzetwoeler/ondergronder) zie ik wel zitten. Wat je zegt over het toch kunnen bewerken bij natte omstandigheden zie ik inderdaad ook als voordeel. Ideaal is het niet maar je krijgt er op die manier wel een gewas in (Tarwe mag je erin 'knooien' zeggen de akkerbouwers in de polder altijd) en je hoeft er dan ook een tijd niet meer op te zijn waardoor de grond dan wel kan herstellen.
+1
radium45
@joozt Ja tegenwoordig zitten bij Imants de woelpoten in de spitmachine. En inderdaad.. Onder slechte omstandigheden ploegen en dan nog trachten de tarwe er met een kop-eg en zaaimachine in te krijgen... Dan liever er met de spitmachine door knaaien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6175R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!