Dit weekend even bij Wittrock in Duitsland op de show geweest. Groot bedrijf en veel matriaal te zien. Inclusief een rokende Cormick.

Claas Meerdere

mdoornekamp
Dit weekend even bij Wittrock in Duitsland op de show geweest. Groot bedrijf en veel matriaal te zien. Inclusief een rokende Cormick.

Reacties

+1
mdoornekamp
Junior heeft er nog een video van gemaakt.

tractorfan.nl/movie/52754/…
arjanvw
Goh...had ik je hand even kunnen schudden! 😉
mdoornekamp
@arjanvw ok. Misschien sta je wel op de video 😂
arjanvw
@mdoornekamp haha! Nee, denk dat wij wat later waren. Was toen enorm druk.

Zijn jullie via Winschoten-Rhede naar Brual gereden of via Oudeschans en bij Wymeer de grens over?
mdoornekamp
@arjanvw wij waren van 2 tot 5. Het was smiddags flink druk
arjanvw
@mdoornekamp oké, wij van 2-4.... we komen daar wel vaker! 😉
mdoornekamp
@arjanvw ok. Ik kom alleen soms op de jaarlijkse show. Heb er nog nooit wat gekocht
arjanvw
@mdoornekamp wij hebben het meeste er wel vandaan, we zitten er 14km vandaan. We komen nu ook wel bij de Vries in Beilen, maar dat is wel ver genoeg..

Als je bij afslag Oudeschans richting Duitsland bent gereden ben je bij ons langs gekomen.
mdoornekamp
@arjanvw wij rijden altijd over de A7
+1
arjanvw
@mdoornekamp je kunt via 2 manieren naar Brual. Via Winschoten en bij Rhede de grens over of via Oudeschans, en dan bij Wymeer de grens over.
fendt308-driver
Gelijk een triple besteld?😏
+1
arjanvw

(klik om te vergroten)

Eén set is genoeg! 😉
fendt308-driver
@arjanvw jaaa ik wist dat jullie een set hadden 👌🏻 doelde op @mdoornekamp . Maar hoe bevalt hij? Hier erg te spreken over claas. Vond in het begin de front erg tegen vallen. Maar bleek bedieningsfout te zijn. Hebben ze nu 6 7 jaar denk en nog niks geks gehad
mdoornekamp
@fendt308-driver Wij hebben helemaal geen maaierij. Als ik wil loonwerk maaien, moet ik er ook een extra trekker bij hebben. En hier lopen als vrij veel maaiers. Ook een Krone big M. Zo'n zelf rijder kun je toch nooit tegen aan.
fendt308-driver
@mdoornekamp trekker is meestal wel op te lossen alleen die extra stuurvasthouder is ook nog een dingetje😅
Oke ja zo gaat het hier met balenpersen lijkt wel een hebbedingentje
Geen last van leurende "collega's" dan? Als er iemand anders komt maaien
+1
mdoornekamp
@fendt308-driver
Quote:
last van leurende collega's

Ja de collega's leuren wel. Maar inkuilen zijn we wel vrij goed in. En 1 loonwerker maait alleen en doet verder akkerbouw. Dus daar heb ik geen last van.
johndeere6230
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Maar inkuilen zijn we wel vrij goed in

Als de prijs/ kwaliteit/ capaciteit maar goed is gaan ze niet gauw lopen volgens mij... zijn er hier in de buurt ook wel een paar die er tussen proberen te komen.

Bieden het goedkoper aan, alleen hebben een minder hoge capaciteit en aan het eind van de rit is de rekening even duur of nog duurder... je ziet vaak wel dat ze na een aantal jaar dan weer wisselen/ terug gaan
mdoornekamp
@johndeere6230 ja zo zit het ongeveer wel. Ik neem ook nooit teveel werk aan. Dan moet je standaard nachten door. En heb je ook geen uitloop mogelijkheden. Als het teveel wordt huur ik wel een collaga bij in. En als het echt niet anders kan een nacht door.
johndeere6230
@mdoornekamp

Ja precies, dat is de normale gang van zaken volgens mij, ook voor het personeel... en als je het netjes doet en je huurt een collega in hoef je ook niet bang te zijn dat ze gaan lopen
@johndeere6230 heel wisselend per gebied. Ene plek veel kleine loonbedrijven en prijsvechters, andere plek paar grotere jongens en er word weinig geswitcht. Snap ook niet dat er überhaupt geswicht word voor misschien enkele 10tjes.. als het werk maar goed gebeurt, vaste jongens die je percelen beetje kennen en weten hoe je het wil is ook wat waard...
+1
johndeere6230
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
vaste jongens die je percelen beetje kennen en weten hoe je het wil is ook wat waard

Dat is onbetaalbaar in mijn ogen, ik probeer ook meestal als ik ergens voor het eerst kom eerst aan de boer te vragen hoe of wat en hoe ze het graag willen en uitleggen waarom je iets doet, bijv. De hoeken niet netjes uit maaien met de laatste (natte) snede, dan is er vaak begrip voor en vinden ze een hoop prima. En als ze het anders willen doen we het op hun manier.
+1
mdoornekamp
@ronald-deutz-fahr @johndeere6230 het land en de wensen van de klant kennen is heel belangrijk. Ik vind het als chauffeur (en loonwerker) ook makkelijk als je al een paar keer bij een klant gekuild hebt. Dan weet je de weg.

Maar bij grote loonwerkers gaat die vlieger niet altijd op. Er is veel personeel dus grote kans dat er weer een ander komt. Daarnaast is er wat verloop in personeel en komt er dan weer een nieuwe snot jongen.
+2
johndeere6230
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Ik vind het als chauffeur (en loonwerker) ook makkelijk als je al een paar keer bij een klant gekuild hebt. Dan weet je de weg.

Inderdaad, als ze dan een perceel noemen dan weet je waar ze het over hebben en dan weet je ook wel Waar die natte plek zit of hoe je die dam goed in moet komen.

Nee dat elke keer een ander hoor je hier in de buurt soms wel eens boeren over, alleen zo gauw of de rekening komt en hij valt mee hoor je ook niemand er meer over 😅
arjanvw
@fendt308-driver aha! Bevalt tot op heden prima, enorme capaciteit! Wat was de bedieningsfout ? Zoveel kan er haast niet mis gaan...
+1
fendt308-driver
@arjanvw maaier bleef in parkeerstand staan omdat we die hendel niet gezien hadde en chauf niet op lette met afleveren 🙈
+1
Ruben-Wind
Had helaas afgelopen zondag weinig tijd dus ben er niet geweest. Scheelt dat je bij wittrock altijd wel een rondje over het terrein kan rijden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Claas ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!