Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 135. Geplaatst door Ruben-dxdeutz op 29-01-2020 om 23:06:54, met 46 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron 135

Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 135

Reacties

+1
GerbertXL
Poah super vitesse 3H, amper te vinden die dingen.
rubenv
@GerbertXL hier in dr buurt loopt er 1 op 22.5 dat is helemaal een gaaf ding
Valtrapowerr
@rubenv oud Alblas? 😉
+1
rubenv
@Valtrapowerr klopt jaaa
T6020 power
@GerbertXL groene kleurstelling wel toch?
GerbertXL
Nou ik heb er aardig naar gezocht maar dat valt niet mee. Ook in duitsland zijn ze niet dik bezaaid. Maar dan zit je evengoed met die hoge aanspanning.
+1
T6020 power
@GerbertXL Een 3 is toch ook standaard H van hoog frame. @mdoornekamp is de strautmann kenner op tf volgens mij😋😉
GerbertXL
@T6020 power Ja klopt, onder de eerste rong zit een schuin stuk onderaan het frame, daar kun je de H versie aan herkennen. Ik heb het ook van hem 😉 .
johndeere6230
@GerbertXL

Wat is daar zoveel anders aan dan die van jou op de hoge banden na?
GerbertXL
@johndeere6230 Hoger frame en langere bladveren zodat de assen verder uit elkaar staan. Hier passen de 620/40R22.5 die ik eronder heb zonder aanpassingen, ik heb ze er onder moeten prutsen.
johndeere6230
@GerbertXL

Ah oké, wel een flinke bak zo.. Hoe snijdt zo'n wagen dan? Is dat nog een beetje te vergelijken met de wagens van tegenwoordig of wel een stuk minder?
GerbertXL
@johndeere6230 snijd perfect, met land van natuurmonumenten gaan er regelmatig takken van 5 cm en meer doorheen en die vind je netjes in stukjes terug op de voergang. Loonwerker hier rijd met giga's en een chauffeur zei dat deze ouwe bakken beter snijden. Messen zijn wel flink duur...
mdoornekamp
@GerbertXL die super vitesse snijdt inderdaad goed. En je kunt er ook best wat vermogen op kwijt. Messen kosten 50 euro omdat ze zo groot zijn. Een giga mes kost 35 euro orgineel. En dan heb je ook nog 2 snijkanten . Dus eigenlijk kosten giga messen maar 1/3 van de prijs van die grote messen.
T6020 power
Laatst nog gekeken naar een super vitesse 3401 mooie wagen met load-sensing, grote banden en dubbel bodemketting, laadautomaat en gestuurd tandem, kan denk ik onze +-150 pk trekker wel mooi aan.
Zit natuurlijk wel een prijskaartje aan en dat is minder leuk.
mdoornekamp
@T6020 power 150 pk kan dat wel mooi doen.
GerbertXL
@T6020 power Grote voordeel in mijn ogen van een strautmann is dat de rotor praktisch niet kapot gaat. Maar een beetje jonge supers zijn wel enorm duur in vergelijking met andere mooie wagens, voor hetzelfde geld koop je een hele sjieke thorium, veenhuis combi of een schuitemaker.
+1
mdoornekamp
@GerbertXL Dat zijn ook wel allemaal wagens met een verhaaltje. Veenhuis is ook gewoon passé. Mijn super vitesse CFS is naar een boer gegaan die een Veenhuis combi 1800 had. Die man kwam van de hel in de hemel.

Wij hebben vorig jaar ook nog 2 thoriums bekeken. Vielen ons niet mee. De tweedehands Schuitemaker markt is onderhand wel een beetje over vol.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @mdoornekamp:
De tweedehands Schuitemaker markt is onderhand wel een beetje over vol.

Net alleen op tractors and machinery gekeken. Staan 29 2e hands schuitemakers te koop tegen over 49 strautmann wagens...

Welke 2e hands markt is dan overvol....
mdoornekamp
@Fendt926Driver Strautmann heeft in de jaren 90 wel eens 1000 wagens in 1 jaar verkocht in nederland. Nu is de totale produktie in Duistland ongeveer 500 per jaar. Al fors minder dus als vroeger. Ik denk dat met schuitemaker met 100 per jaar wel ophoudt.
rommert14
@Fendt926Driver ja en die 29 is allemaal ouwe rommel ofniet? Of kleiner als 40 kuub
Fendt926Driver
@rommert14 van de 29 zijn er maar 4 met walzen..
En zonder walzen komt hier de kuil niet op
johndeere6230
@GerbertXL

Ah oké, had ook wel eens begrepen dat die nieuwere wagens van strautmann nog niet altijd helemaal goed snijden... of dat het in ieder geval erg nauw kwam
deutz110
Dat verhaal horde we hier ook rijden alle soorten wagens en pottinger zijn ze tot heden fan van die schijnen beter te snijden dan de strautman giga’s@GerbertXL
mdoornekamp
@deutz110 Vergelijk je dan met oudere Giga's of CFS wagens. Ik heb over het snijden van mijn Giga CFS geen klagen. Wel dagelijks messen slijpen, jaarlijks de beveiling los maken en smeren en zonodig de balk bijstellen.

Ik vind de pottingers ook erg mooi. Maar pottinger is duurder in aanschaf en bij Strautmann heb je de omkeerbare messen. Die messen zijn dan ook veel goedkoper omdat je 2 voor de prijs van 1 hebt. Ik heb 280 messen bij 2 wagens. (140 stuks met 2 snijkanten) dus hoef in een drukke week nooit te slijpen.
deutz110
Ja de nieuwe giga’s tegen de nieuwe pottinger schijnt nog al te verschillen en pottinger is en blijft zeker duurder dat klopt maar zal mij benieuwen of t echt klopt zijn alleen verhalen die je hoor @mdoornekamp
mdoornekamp
@deutz110 Hebben jullie ook nog andere merken ladewagens geprobeerd, of alleen de pottinger.
deutz110
Ook de nieuwe fendt die is gelijk aan mengele en veenhuis vindt ik en maar 40 messen en geen 45 en rekt zwaarder dan pottinger strautman niet gehad was niet aanwezig@mdoornekamp
mdoornekamp
@deutz110 ja de Fendt wagen zag ik tussen je foto's staan. Jammer dat strautmann dan zijn best niet doet. Pottinger timmert wel aan de weg.
deutz110
Ja en bij ons rijden er. Al genoeg strautman wagens beetje concurentie @mdoornekamp
mdoornekamp
@deutz110 haha. Ja er moet ook een beetje variatie in het veld blijven
deutz110
Ja wil wel n dag naast de strautman rijden met 166 pk aan de pottinger @mdoornekamp
mdoornekamp
@deutz110 welke trekker mag ik voor de Giga zetten dan? 165, 180 of 200 pk.
deutz110
@mdoornekamp maakt me niet uit wil t verschil wel s zien
mdoornekamp
@deutz110
Quote:
wilt verschil wel eens zien

Ik denk dat er kwa laden niet veel verschil zit tussen Strautmann en Pottinger. Strautmann kan ook echt veel gras aan met relatief weinig vermogen
deutz110
@mdoornekamp ja klopt ieder zn ding
cb6520
@mdoornekamp heeft pottinger tegenwoordig ook niet omkeerbare messen? Dacht zoiets gezien te hebben.

Iets wat schuitemaker al jaren heeft en jou strautmann nu pas😜😜
deutz110
Nee wel n uit zwenkbare messen balk hebben bij de nieuwe wagens n set messen extra@cb6520
+1
mdoornekamp
@cb6520 hoho. Mijn super vitesse cfs had ook al omkeerbare messen. 7 jaar terug. En de Giga's al wel ruim 10 jaar. Maar ik vind die omkeerbare messen wel ideaal.
+1
Fendt926Driver
@mdoornekamp de eerste rapide in 1984 had al omkeerbare messen.
Is al 35 jaar lang
+1
deutz110
Daar moest toen al ruim pks voor en nu nog das ook niksss@Fendt926Driver
rubenv
@mdoornekamp onze mega van 2002 heeft ook omkeerbare messen
deutz110
@cb6520 pottinger heeft dat na mijn weten niet wel slijp systeem
bikkertie
@deutz110 pottinher heeft in de torro sowieso omkeerbare messen. Jumbo weet ik zo niet
hoest
@bikkertie onze jumbo iig niet
deutz110
@bikkertie de nieuwe wagens van combiline niet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!