Foto van een Claas Orbis bek, wordt uit elkaar gehaald voor revisie.. Foto is geplaatst door catfan55 op 01-02-2020 om 00:12:25, met 11 reacties.

Claas Orbis

catfan55
Foto van een Claas Orbis bek, wordt uit elkaar gehaald voor revisie.

Reacties

Turbogurbo
Doe je iedere winter zulk groot onderhoudt of na een aantal hectares? Banden mooi schoon door de sneeuw
catfan55
@Turbogurbo na het eerste seizoen vervangen we alle olie in de gearboxen en de snij messen op de bek, na het 2 seizoenen zijn de bekken toe aan volledige revisie en gaat alles uit elkaar
mike_v
Wordt er niet eerst grondig gepoetst? Alles wat tussenin zit, oké. Maar daar boven de invoer moet toch beter gepoetst kunnen worden?
catfan55
@mike_v het heeft geen zin om deze bekken te wassen als je ze uit elkaar wil halen zoals we bij deze hebben gedaan. Wanneer je hem eerst wast is alles waar je niet bij kunt nat en dat is minder prettig om in te werken. Nu is alles droog en haal je het makkelijker uit elkaar zonder zelf heel vies te worden. Daar komt bij dat je na het uit elkaar halen alles nog een keer kan schoon maken omdat je op veel plekken niet kunt komen.

Na demontage worden alle onderdelen apart afgeblazen en met de hogedrukspuit schoon gemaakt, zo is alles 100% schoon. Kijk maar eens bij mijn andere foto’s, daar zie je het frame al helemaal afgeblazen & gewassen
+1
mike_v
Die redenering volg ik wel @catfan55, maar als je meteen na het seizoen poetst is het toch wel droog tegen dat je eraan begint te sleutelen? Zijn maar weinig plekjes op de erwtendorsers bij ons waar nog water terug te vinden is als we ze uiteen halen.🙈
+2
catfan55
@mike_v maar dan rot en schimmelen de gewas resten wel. Deze manier werkt goed voor ons en je wast zo maar 1x in plaats van 2.
mike_v
Als je goed poetst zijn er geen gewasresten @catfan55 😆 .
+2
catfan55
@mike_v ik geloof niet dat wij elkaar begrijpen 😅 😂
mike_v
Jawel hoor @catfan55 😅

De vuiligheid op een maïshakselaar is wat anders dan de vuiligheid op een erwtendorser, waar ik meestal aan werk. Als je erwtenloof laat zitten krijg je eigenlijk gewoon mest ... Niet zo smakelijk om die machines dan na een paar maanden uiteen te halen 🙈. Dat heb je bij maïs wat minder.
CaseCS130
@catfan55 Ik snap het wel. Wat koop je er ook voor dat iets aan de buitenkant schoon is maar daardoor water en gewasresten bij de kwetsbare delen van een machine zijn gekomen. Wij doen ook zo weinig mogelijk met de HD spuit op machines. Hooibouw machines zien op de maaiers na nooit water, alleen perslucht.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Orbis ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!