Foto van een Manitou MLT 741-140 v+ Met bult openmaken banden gelijk in de kieper en op de bult rijden, zo hoef je maar 1 keer naar boven ipv elke keer in de bak gooien.

Manitou Verreiker

cb6520
Foto van een Manitou MLT 741-140 v+
Met bult openmaken banden gelijk in de kieper en op de bult rijden, zo hoef je maar 1 keer naar boven ipv elke keer in de bak gooien.

Reacties

Werkt het wat zulke kiepers? Zou je ze in Nederland ook kopen of dan liever gewone kiepers?
+1
cb6520
@ronald-deutz-fahr opzich zijn ze niet slecht als je kijkt wat ze de afgelopen 40 jaar gedaan hebben. T makkelijke er aan is dat je ze in 20 seconden aan en afkoppelt omdat je niet zit met steunpoot. dus ze staan voor de silo's gaat bovenste blok mais er in voor biogas en dan als je gras voor jongvee haalt dat afkiepen bij biogas.
Maar hier heb je ruimte dus kan je overal draaien in nl zou je dan 1 moeten hebben zodat je ook nog wat achteruit kunt rijden.
rommert14
Ook mooi monnikenwerk dat maishappen daar 😜
cb6520
@rommert14 daardoor wel mooie strakke maisbult en minimale kans dat er een deel mais afbreekt en je naar beneden dondert
cb6520
@rommert14 gooi het direct voor de bult dus happen gaat mooi snel

(klik om te vergroten)

rommert14
@cb6520 hoe hoog is die bult? Hier zijn ze 6 meter hoog, met de bak voorover schaaf ik er elke keer een stukje af dan blijft ie ook strak en recht. Zo heb je nog best werk van de ombollingen of valt dat nog mee? 1 keer per week openen?
cb6520
@rommert14 in de midden bijna 8 meter kan m daar met de arm helemaal uitgeschoven en happer open op 10 cm na happen
+1
rommert14
@cb6520 maar ik moet wel toegeven dat ik de bult niet zo strak krijg als bij jullie
cb6520
@rommert14 deze krijg je onderin wss weinig uit met de dichte bak. de droge mais is alsnog zo vast gereden dat die blokken niet eens helemaal uitelkaar vallen als je ze neer kiept
rommert14
@cb6520 ja inderdaad, door het gewicht van de bovenste 7 meter dat drukt aan ja 😮

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Manitou Verreiker ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!