Foto van een Trioliet Voerwagen. Ijzerenstaat opplassen.  Er is voor een jaar of 3.5 terug nieuwe platen op de vijzel gelast. Nu schuurde de lasnaten  aan einde van de las weg en zodoende  opgelast. Z

Trioliet Voerwagen

Baltus_steyr
Foto van een Trioliet Voerwagen. Ijzerenstaat opplassen. Er is voor een jaar of 3.5 terug nieuwe platen op de vijzel gelast. Nu schuurde de lasnaten aan einde van de las weg en zodoende opgelast. Zo kan die weer wat jaartjes mee

Reacties

Fendt926Driver
Mijn vraag bij de andere foto is hier beantwoord
Noorderling
Platen niet opelkaar kunnen leggen zodat er geen voer over de las schuift en niet weg slijt?
Baltus_steyr
@Noorderling die platen zijn er toendertijd al op gelast en lagen toen al lasnaden in. Ik heb er gewoon een of meerdere lasrupsen weer boven op gelegd want op sommige plekken begon die al aardig weg te schuren!!
dx11
Hoe houdt dit zich?
+1
Baltus_steyr
@dx11 bijzonder goed eigenlijk. we hebben toen best wel een dikke lasrand in gelegd, je kunt wel zien dat die nu wegslijt, maar erg hard gaat het niet. Dus ik denk dat ik hier nog wel een jaar of 2 /3 mischien 4 jaar probleemloos mee kan doordraaien.
Baltus_steyr
@dx11 beginnen de vijzels dun te worden?
dx11
@Baltus_steyr daar zijn ze al lang geleden mee begonnen. Dit is voor mij geen optie meer vrees ik
Baltus_steyr
@dx11 hier zaten de opgelaste platen ook al los van de bestaande vijzel. Maar eerst een voorzichtige raslups leggen en daarna vol bakken. Gaat wel onmeunig veel tijd in zitten maar het loont zeker!!
Valtra-Fordpower
@dx11 Ik heb vorig jaar voor een RMH Premium zelfrijder nog de vijzels opgelast. kwart segmenten laten snijden van 8mm plaat en hier en daar sparingen in laten snijden voor proplassen, deze heeft nog een jaar in het loonvoeren gedraaid, en kan nu nog wel jaren mee. Ziet er eigenlijk redelijk gelijk uit als bovenstaande.
dx11
@Valtra-Fordpower ik denk dat ik gewoon een strip staal400 ofzo haal van 200x12 oid en daar partjes van knip

(klik om te vergroten)

Mr deere
@dx11

Enige wat lange levensduur bied is rvs. Hardox, hoogsterktestaal etc bied geen meerwaarde. Het enige wat je doet is elke dag je roestlaag afpoetsen. Daarom overleeft een mengkuip bij een loonvoerder net zo veel jaren als bij een boer. Probeer maar eens een rvs platen erop te lassen met normale lasdraad. Dan is de las het enige wat “slijt”

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Voerwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!