Foto van een Trioliet Voerwagen. De vijzel weer een update gegeven. Zo kan die er weer wat jaartjes tegen aan!!

Trioliet Voerwagen

Foto van een Trioliet Voerwagen. De vijzel weer een update gegeven. Zo kan die er weer wat jaartjes tegen aan!!

Reacties

gkgerbengk
Hoe lang werk is dat, een vijzel eruit, oplassen en dan er weer in?
+1
john deere 7810
@gkgerbengk

ligt er aan hoe vast die zit. De meesten heb je er binnen 5 min uit. bovenop dekseltje er af, bout er uit en hijsen. Maar er zitten er wat tussen die kun je de wagen er aan op beuren.

klotenwerkje om te lassen dit, vooral scheuren valt vies tegen door de maissappen.
gkgerbengk
@john deere 7810 Hier word het een keer druk tijd dat de vijzel eruit moet. Begint aardig dun te worden aan de zijkant. Echter moet die de volgende dag wel weer draaien. Doe jij het ook op een middag of heb je tijdelijk een andere wagen?

En moet je dan nog markeren hoe die eraf gaat zodat bij het herplaatsen de vijzel weer op de goede tijd staat of kan die er maar op 1 manier op?
+1
john deere 7810
@gkgerbengk

Ik werk als monteur bij een mechanisatie bedrijf. En de meeste klanten willen/kunnen hem maximaal een dag missen. En als we geen gekke dingen tegen komen wil dat ook makkelijk. Stukje voorbereiding en planning scheelt een hoop. We zeggen/overleggen dit wel vaak, dat ze bijv vanmorgen op tijd voer er voor draaien en dan direct brengen en dan eventueel dat ze dan kunnen rekken tot morgenmiddag. dit soort dingen wil vooral mooi de winterdag. want de kans op broei is minder groot.

Bij een enkele vijzel maakt het niet uit, bij eentje met meerdere vijzels wel. omdat deze het voer moeten overpakken van elkaar. Maar nu is het nooit verkeerd om er even een centerpuntje in te slaan.
Je kunt het deksel er even een keer af pakken en kijken hoe vet de splinesas is. dan kun je hem eventueel nog even een weekje dagelijks inspuiten met kruipolie.
Baltus_steyr
@gkgerbengk de vijzel til je er zo uit dat stelt niks voor. Toen we de wagen hebben gekocht circa 3 a 3,5 jaar terug zijn er platen op de vijzel gelast omdat de vijzel toen al aardig heen was. Nu begon op de uiteinde waar ik de massieve rondingen op las beide platen al dun te worden dus dan kun je niet zo heel zwaar lassen en brand je er ook al vrij snel een gat in waar de (vaak bovenste plaat) gat in, vooral onderaan waar die toch wel het meeste te verduren heeft. Ook heb ik onderaan waar die het voer opwipt 3 dikke strippen opgelast waar hele dikke lassen in zit ter opvulling. In totaal zijn we er wel 2 dikke dagen mee bezig geweest. Ik heb voer gehaald voor 2 dagen voor de koeien!!
Fendt926Driver
Mooi gemaakt zo.
Ook nieuwe platen in de vijzel gezet of alleen de massieve ronding eraan gelast
Baltus_steyr
@Fendt926Driver die platen zijn erop gemaakt toen we de wagen hebben gekocht, toen was de vijzel al versleten en was dit een optie. Alleen is er toen een beetje bezuinigd op dikke en lasnaden en daarom hebben we aan de zijkant deze massieve rondingen er (dik) op gelast. De beiden platen kwamen er aan beide kanten al door dus dat was soms nog wel een kunst om een goede en mooie las er in te leggen!
Fendttrisixfan
Inox platen er op lassen, komt er nooit weer wat aan

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Voerwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!