Foto van een Zelfbouw balenvork. Foto is geplaatst door Fiat110-90 DT op 05-02-2020 om 20:56:13, met 6 reacties.

Zelfbouw Grasvork

Fiat110-90 DT
Foto van een Zelfbouw balenvork

Reacties

jmos
Zijn 6 tanden niet een beetje te veel voor een balenprikker of heb je alleen gehakselde balen?
Fiat110-90 DT
@jmos zijn het eigenlijk al altijd gewent met 6 tanden. De oude had dat ook (totdat het frame door brak😞). We zagen niet echt een reden om dat te veranderen. Hij wordt voor gesneden hooi en stro gebruikt.
jmos
@Fiat110-90 DT heb je er dan geen last van dat de prikker de baal niet in wil of er slecht eruit wil? Heb er zelf om die reden maar 3 tanden aan.
Fiat110-90 DT
@jmos Gemiddeld genomen gaat dat wel goed. Bij de balen van afgelopen jaar werd het wel slechter. Maar die waren zo geperst dat ze 800 kg wogen (mooi droog hooi). Maar dat zijn uitzondering.

De tanden zijn overgenomen van de oude omdat die nog redelijk goed waten. Als het echt alles nieuw was had ik misschien wel voor 3 of 4 tanden die ongeveer 20 cm langer zijn dan deze
jmos
@Fiat110-90 DT balen van 800kg heb je ook wel wat tanden nodig met 2 of 3 op elkaar anders willen ze ook wel krom.

Wel mooi gemaakt netjes in de verf en afscherming erbij

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Grasvork ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!