Foto van een Deutz-Fahr agrotron TTV 430. Weer paar mooie ritjes vandaag 👌. Geplaatst door casejxu op 06-02-2020 om 17:19:26, met 16 reacties.

Deutz-Fahr agrotron TTV 430

Foto van een Deutz-Fahr agrotron TTV 430. Weer paar mooie ritjes vandaag 👌

Reacties

+2
Loeideutz
En wat vervoert U daar? Rollen vitrage voor nieuwe glasgordijnen?

Ik vind het zo jammer dat velen niet, al is het maar heel kort of summier, uitleggen wat er op de foto te zien is. Maakt het zoveel mooier om te kijken. En je leert ook nog eens wat. En daar ben je nooit te oud voor.
Nickvg
@Loeideutz Het zal in jou gebied niet veel voorkomen maar dit zijn netten voor de tulpenteelt. De meeste waar tulpen in de buurt worden geteeld zien vrij duidelijk dat dit tulpennetten zijn.
+2
Loeideutz
@Nickvg In mijn buurt worden weinig tulpen geteeld, al heb ik zelf pas geleden een paar bollen in de grond gestopt. Ik snap heel goed dat er hele volksstammen zijn die dit direct herkennen. Maar er zijn er dus ook velen die dit niet herkennen. En een kleine uitleg kost niet veel tijd, en maakt het zoveel fijner om te kijken naar foto’s. Sommige foto plaatsers zal ik zelden op klikken omdat ze hoogst zelden een beschrijving plaatsen.
+2
Nickvg
@Loeideutz tja.. hij heeft er nog wel iets bij gezet. @casejxu zet er vaak nog wel wat bij, en alles helemaal uitleggen mocht er iemand iets niet weten is ook weer gek zat. En vragen is natuurlijk nooit een probleem hier 😁
+2
casejxu
@Loeideutz deze rollen komen uit de tulpenteelt. Tussen 2 van deze netten liggen de bolletjes verstopt in de grond. Omdat door de bovennetten de stelen groeien gooien we deze weg ivm te veel beschadiging. Dit zijn de ondernetten. De worden nu gewassen en gerepareerd en gaan in oktober tijdens het bollenplanten als bovennet weer de grond in. Zo kunnen we ze zeg maar 2 jaar gebruiken.

Bij vragen altijd stellen hea😌 domme vragen bestaan niet....
Piet1960
@casejxu Ik ben niet bekend met tulpenteelt. waarom die netten gebruiken en niet zo in de grond?
casejxu
@Piet1960 op de zware klei is dat niet uit te zeven. Dat zou betekenen dat je een ongekende hoeveelheid grond mee naar huis zou nemen.
Piet1960
Op zand/zavel wel zo in de grond dan?
casejxu
@Piet1960 veelal wel. Dat is te zeven namelijk
Piet1960
@casejxu Oké, duidelijk.
daan-van-der-kolk
Worden ze gereinigd voor hergebruik of waren het ritjes stort?
casejxu
@daan-van-der-kolk deze liggen nu in venhuizen bij de wasserij en reparatie. De gene die voor stort gaan gaan tijdens het rooiseizoen meteen in container van GP
+1
daan-van-der-kolk
@casejxu Ik dacht inderdaad al dat ze gingen worden hergebruikt.
JohnDeere5085
Hoe rijden jullie naar venhuizen, lijkt me aardig stukje touren vanaf jullie kant van de a7 hierheen
casejxu
@JohnDeere5085 via schermerhorn. Beemster. Avenhorn. Dan door hoorn en dan zo door... 50/55 minuten ongeveer

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr agrotron TTV 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!