Foto van een Deutz D7506, een maand geleden een beetje groot onderhoud gedaan. ingaande as van de bak gerepareerd en de onderkant van de motor gereviseerd. Dit is het loopspoor wat op de krukas te zie

Deutz D7506

InsaneNL
Foto van een Deutz D7506, een maand geleden een beetje groot onderhoud gedaan. ingaande as van de bak gerepareerd en de onderkant van de motor gereviseerd. Dit is het loopspoor wat op de krukas te zien was op de voorste hoofdlager tap, deze zag er op het oog nog heel netjes uit en was net een hondertste onder het minimum voor standaard maat. hoe verder je naar achter ging hoe minder mooi de tappen werden. krukas is geslepen naar de 1ste ondermaat.

Reacties

Kramer U800
Gek dat er zo veel verschil in zit. Zou dat komen doordat hij van 1 kant zijn olie krijgt door de galerij heen?
+1
InsaneNL
@Kramer U800 waarschijnlijk wel, maar de olie gaat eerst door het filter voordat het naar de lagers gaat, dus dat zou eigenlijk niet mogen.
wim-same
@InsaneNL En toch is dit bijna altijd zo. Ik den dat dit ook met de koeling te maken heeft. De achterste cilinder is ook altijd het vuilste, omdat altijd al het stof naar achteren geblazen word.
+1
InsaneNL
@wim-same ik vond het wel bijzonder, vooral ook omdat alle drijfstang tappen nog perfect waren, daar hebben we ook gewoon weer standaard maat lagers op gedaan.
wim-same
@InsaneNL Ja klopt. De drijfstang lagers zijn bij lucht gekoelde motoren bijna altijd beter dan de krukas lagers. Verklaren kan ik dit ook niet. Dit is bij de oude SAME lucht gekoelde motoren ook altijd zo.
+1
InsaneNL
@wim-same toch bijzonder, maar ach om daar nou over te klagen. scheelt toch een bult dat er aan de drijfstangtappen niks hoefde te gebeuren

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D7506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!