Foto van een Pottinger Eurotop 762c. Hark inmiddels afgebouwd, is wel netjes geworden. Mooi complete uitvoering met hydraulische breedteverstelling, gelijkmatig uitheffen en links en rechts elektrisch

Pottinger Eurotop

CaseCS130
Foto van een Pottinger Eurotop 762c. Hark inmiddels afgebouwd, is wel netjes geworden. Mooi complete uitvoering met hydraulische breedteverstelling, gelijkmatig uitheffen en links en rechts elektrisch apart kunnen heffen.

Reacties

fendt308-driver
Mooie machine, ik dacht dat pottingers allemaal zo'n wiel voor de rotor uit hadden lopen
radium45
@fendt308-driver Dat ik wel en dat was toen meerprijs.
CaseCS130
@fendt308-driver Nee, dat is niet standaard. Eigenlijk is maar heel weinig standaard helaas. Weet niet precies hoe groot de meerwaarde is, deze heeft ook wel een wel net achter de voorkant van de tanden lopen. Had de Niemeyer niet.
+1
stefan310
@CaseCS130 Wij zijn ook wel eens met zo'n hark aan het kijken geweest, maar ons is toen zo'n tastwiel voor het element afgeraden, omdat het niet mooi werkt in Nederlandse omstandigheden. Wij hebben in Nederland over het algemeen veel meer suikers in het gras, en omdat het tastwiel altijd over het op te nemen gewas gaat, loopt deze snel "vol"
radium45
@stefan310 Dat klopt, dat probleem kwam wel eens voor.
fendt308-driver
Quote Reactie van @CaseCS130:
Had de Niemeyer niet.

Zo mooi harken als de twintand doen ze niet meer mis hem nog steeds 😜
+1
CaseCS130
@fendt308-driverZeg dat nou niet, ik had net een beetje hoop dat deze dezelfde werkkwaliteit kan leveren. 😬
johndeere6230
Mooie hark zo, nog even wachten voor je er mee los kunt. Hoe zit dat dan qua elektrische bediening? Gewoon simpel tuimelschakelaartje ofzi?
+1
CaseCS130
@johndeere6230 Ja klopt, simpele driestanden schakelaar. Gelukkig, want anders had ik nog isobus op de Fiat 60-88 moeten bouwen. 😜
johndeere6230
@CaseCS130

Ah oké, in het midden is beide, naar links is links en hetzelfde voor rechts? Werkt wel mooi dan.
Haha dat is ook zo wat he, op de andere 2 ook denk ik of niet?
+1
CaseCS130
@johndeere6230 Nee, veel te oud allemaal. Maar die lopen er ook nooit voor. We harkten ook nog wel met de deutz 4006 maar weet niet of die deze hark nog de baas is.
Fendt926Driver
762...
7.6m breed
6.2m breed
En hoever hydraulisch breder te zetten?
En welk nut heeft dat bij een opraapwagen pick up van 1.8m breed?
CaseCS130
@Fendt926Driver 675 tot 760 cm. Hebben een paar stukken die soms net niet uitkwamen, dan is het wel mooi dat je net iets breder kan wiersen op het rechte stuk. Maar ook met zware natte snedes iets breder harken of bij hele lichte snedes wat smaller zodat er minder blijft liggen met oprapen.
Het is niet absolute noodzaak, maar het kan wel handig zijn. Beetje zelfde als met vario ploegen.
Fendt926Driver
@CaseCS130 ik heb ook een hydraulisch in breedte verstelbare hark.
Maar alleen voor de hakselaar kan die bredere wiers neerleggen.
Op zijn smalst harkt mijne 1.40m
En is de rapide pick up 1.60m dus heb met harken niet veel over.
Maar mijn vicon doet op zijn smalst al 7.8m en op zijn breedst 8.40m en dat werkt heerlijk met laden omdat ik nu om en om wiersen kan laden.
Met de 6.20m hark die ik hiervoor had moest ik er telkens 2 overslaan met laden
CaseCS130
@Fendt926Driver Zulke brede zwaden kan deze niet maken denk ik. Maar dat weet ik nog niet precies. Op z'n smalst kan die het zwaddoek raken, daar zijn al een paar afstandhouders voor gemonteerd. We zullen het zien. Zo'n vicon als de jouw heb ik ook serieus overwogen maar de meeste percelen hebben akkers van 20 of 40 mtr breed en dan krijg je 2 grote wiersen en 1 kleintje. Heb liever 3 wat meer gelijkwaardige.
+1
Fendt926Driver
@CaseCS130 alle omstandigheden zijn weer anders.
En inderdaad de 20m percelen is 3 keer ruim 7m mooier als wiers
fan van trekkers
@Fendt926Driver best veel verschil toch nog in wagens, de ene heb 1,80 de ander 2,00 en nu op pottingers als optie 2,36. Ik vind het best handig, droge wierzen met veel gras iets smaller en natte wierzen iets breder
+1
Fendt926Driver
@fan van trekkers wiersen breder dan 1.45 rij je met de banden overheen voordat de pick up komt.
Dus daar ben ik sowieso al geen voorstander van een bredere wierzen.
Is wel makkelijker in de bochten.
Bredere pick up is vooral voor hakselaars ideaal
fan van trekkers
@Fendt926Driver wij wierzen altijd op zijn breedst. Ik vind dat de wagen dan veel soepeler draait, als je van die smalle wiersjes hebt, dan schokt hij veel meer.
+1
Fendt926Driver
@fan van trekkers klopt ook wel. Smalle 1.6m pick uo en wel een 2.4m brede binnenwagen zorgt niet echt voor een egale lading.
Soms moet je echt links rechts rijden om hem vierkant vol te krijgen
Mooie hark hoor, daar kun je weer jaren plezier van hebben. Mn buurman had dezelfde
CaseCS130
@MaartenMandemaker Had dezelfde? Niet zo lang plezier van gehad?
@CaseCS130 Jaar of 5 denk ik, hij is vorig jaar gestopt, vandaar
CaseCS130
@MaartenMandemaker Ah, op die manier.
valyMF
Mooie hark, Vorig jaar met een 842c gewerkt. Kon ik toen mooi vlot mee harken op het rechte stuk bijna 10 bunder in het uur.
CaseCS130
@valyMF Dat gaat wel heel vlot ja, wij haalden altijd ongeveer 5 ha. met de Niemeyer.
new holland koen
Hoe bevalt hij nu na een aantal jaar?
CaseCS130
@new holland koen Nog niks geen trammelant mee gehad. Soms wat moeite om de juiste afstelling te vinden om schoon te harken, vooral met schoongemaakte weides. Dan mis je de twintand nog wel.
new holland koen
@CaseCS130 Omdat het land dan te ongelijk ligt of hoe moet ik dat zien?
CaseCS130
@new holland koen Ronde akkers en land niet altijd gelijk. Met kort fijn gewas is het dan lastig om niet te diep te harken maar wel alles mee te nemen. Twintand had als je beide tanden meerekent minder ruimte tussen de tanden dus nam het makkelijker mee.
new holland koen
@CaseCS130 Ohh zo ja ik begrijp hem. Kan me voorstellen dat dat nie meevalt indeelt. Maar dat zal niet aan Pottinger liggen neem ik aan, maar puur het gemis van twintand?
+1
CaseCS130
@new holland koen Ja denk ik wel. Heb alleen geen ervaring met andere merken, dus kan daar niks over zeggen.
bluepower12
@CaseCS130 met fijn gras is het altijd lastig harken. Harken van een schoongemaaide weide blijft mij ook altijd teveel liggen
johndeere6230
@bluepower12

Wil net zeggen, schoongemaaid land harkt lastig. Heb persoonlijk liever dat er wat blijft liggen dan mest/ grond mee. Maar dat heb ik met een normale snede ook, maar sinds de claas weinig moeite meer mee om hem schoon weg te harken en toch geen grond

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Pottinger Eurotop en hebben de trefwoorden poseren en gras harken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!