Hier zie je Maatschap Beulink (Velswijk) × met een John Deere 6175R.. Geplaatst door joozt op 13-02-2020 om 09:39:28, met 19 reacties.

John Deere 6175R

2.043 foto's van @joozt

Hier zie je Maatschap Beulink (Velswijk) × met een John Deere 6175R.

Reacties

radium45
@joozt Zie ik daar nu iets van een topdrukcilinder?
joozt
@radium45 Dat zie jij goed! Maar die zit daar al 10 jaar. Dat blauwe erachter is de vorendrukker die normaal aan de ploeg zit.
redeagle14
@joozt maar wat moet dat lelijke blok in de fronthef als je een top druk cilinder hebt?
MulderDeutz1
@redeagle14 Achterwielen moeten van de grond 😅
joozt
@redeagle14 Zo hard drukt deze topdrukcilinder ook niet.
deutz110
Zo is t weer n kleine tank
+2
radium45
Voor goed resultaat moet de afstand trekpen topdruk veel groter zijn. Ik had een bok gemaakt die in de slede van de boventrekhaak paste en ook steun had via het bovenste topstanggat. Topdruk kwam zo wel 30 cm boven de sopstangbevestinging uit.
+1
T60401
@radium45 Maakt in principe toch niet uit bij jou kan de druk in de topdrukcilinder lager. Het is toch gewoon kracht x arm.
radium45
@T60401 maakt zeker wel uit, het spul heeft minder te lijden als je de 2 punten verder uitelkaar doet.
JDuitW
@T60401 bevestiging van topdruk aan de trekker moet in 1 lijn liggen met de trekhaak pen/kogel, ander druk die in de bochten de trekker om
+1
T60401
@JDuitW klopt maar de hoogte maakt toch niet zo veel uit.
huub
@T60401 hoogte maakt wel degelijk uit. Bij de helft meer afstand kan je ook de helft meer kracht overbrengen.
+1
T60401
@huub druk twee keer zo hoog in de topdrukcilinder en het is weer het zelfde.
redeagle14
@JDuitW wil jij de draaipunten recht boven elkaar zetten? Dan drukt de tank de trekker om. Ze moeten op de juiste afstand uit elkaar liggen dan verminderd de druk in de bochten. Daarom bouwde Kurstjens altijd de tanks aan de trekker voor de klant.
+1
joozt
@radium45 Dit is inderdaad een eenvoudige topdrukcilinder. 't is immers ook een tank in boerenuitvoering. Aan het begin zaten de schoren richting de tank er niet eens aan, kun je nagaan hoelang dat goed ging... Topdrukcilinder voorkomt in dit geval wel dat de tank gaat klapperen en alles wat hij aan extra druk richting de vooras stuurt is mooi meegenomen. Voor het laten werken van de 4WD gebruiken we het frontblok toch maar denk ik.
jehan
@radium45 als ik deze zo bekijk kan ie ook amper scharnieren over dwars..bij ons hebben ze het zo gemaakt dat ie precies op de zelfde plek scharniert daar waar de trekoog of kogel zit..en op die plek scharniert ie op en neer en links en rechts
joozt
@jehan op de plek waar hij aan de trekker zit kan hij overdwars (links/rechts) scharnieren. Dat is ongeveer boven het trekoog.
+1
guus hiddink
Mooi dat frontgewicht erin laten hangen!
Op deze manier heb je een veel rustiger weggedrag en de 4wd en voorasvering doen meer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6175R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!