Soms zit er tussen de brieven van de belastingen wel leukere post!

Weer 3 prijslijstjes rijker :). 1964, 1980 en 1983. 

Ooit een fabeltje gehoord dat Schlüter zijn prijzen elk jaar met ongeveer 2500euro verhoogde. 

Toch maar even de prijslijsten van '80 en '83 naast elkaar gelegd. Gerekend, en dat fabeltje bleek nog niet eens gelogen te zijn ook!

Nu ik een prijstlijst heb van 1964 kon ik ook gelijk maar eens kijken wat er extra op mijn eigen S450 zit. De leukste opties zitten er zo wel een beetje op, en om hem als complete trekker toen te hebben moet ik eigenlijk nog niet eens zoveel doen. Misschien is dat mijn doel wel bij de restauratie, de 450 zo compleet mogelijk aan opties krijgen. De exclusieve kleurencombinatie

Schlüter Onbekend

Soms zit er tussen de brieven van de belastingen wel leukere post!

Weer 3 prijslijstjes rijker 😄. 1964, 1980 en 1983.

Ooit een fabeltje gehoord dat Schlüter zijn prijzen elk jaar met ongeveer 2500euro verhoogde.

Toch maar even de prijslijsten van '80 en '83 naast elkaar gelegd. Gerekend, en dat fabeltje bleek nog niet eens gelogen te zijn ook!

Nu ik een prijstlijst heb van 1964 kon ik ook gelijk maar eens kijken wat er extra op mijn eigen S450 zit. De leukste opties zitten er zo wel een beetje op, en om hem als complete trekker toen te hebben moet ik eigenlijk nog niet eens zoveel doen. Misschien is dat mijn doel wel bij de restauratie, de 450 zo compleet mogelijk aan opties krijgen. De exclusieve kleurencombinatie "rood/beige" heb ik overigens al, naast de maaibalk, voorlader, verstelbare velgen, verstelbare gummie geveerde vooras, koelerjalousie en urenteller. Nu de rest nog!

Reacties

Ja een full option schluter , ik ben er ook mee bezig met de as 22 ben er nu een maaibalk aan het opzetten en een hef en een bank 😃
olro 61
Leuk die prijslijsten, op zich wel te begrijpen die jaarlijkse prijsverhoging, de inflatie was toen ook wel 5% of meer, dus op een trekker van 100.000 DM, was dit 5000 DM (2500 Euro) duurder.
+1
olro 61
Een Traktomobil kabine op je 450 zal hem helemaal compleet maken...Heb je ooit wel eens zo'n Schlüter op een treffen gezien?

(klik om te vergroten)

Schlüter Super 400 (1967) stond vele jaren geleden eens in Schlepper Post.
+1
Schluterfan
Bij de S450 was zo'n cabine nog niet van toepassing. Die kwamen pas in '67 bij de Super modellen.

Ik heb 1 keer zo'n cabine gezien en dat was op een heel zeldzame Compact 550. Die had wel hoekige spatborden.
olro 61
@Schluterfan Ja, dat kan wel kloppen, en van die Compact en Super 550 met Traktomobil kabine zijn wel meer foto's van in de boeken.
@olro 61 ik heb ook ooit een high speed versie gezien van die met een kabine
Schluterfan
@schluter jan van samang

Dat was een zelfgemaakte. Die cabine stond een tijd terug op ebay.
@Schluterfan ja ik heb er een zien staan in een boek van manfred H

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!