Foto van een Claas Xerion 5000 samen met de al machtige JD9520R, niet veel trekkers die daar aan kunnen tippen. Comfort, kracht en betrouwbaarheid heeft JohnDeere een grote voorsprong. Daar moeten ze

Claas Xerion 5000

JohnDeere5720
Foto van een Claas Xerion 5000 samen met de al machtige JD9520R, niet veel trekkers die daar aan kunnen tippen.

Comfort, kracht en betrouwbaarheid heeft JohnDeere een grote voorsprong. Daar moeten ze bij Claas nog een keer goed mee bezig, de techniek en ideeën van Claas daarentegen zijn veel belovend.

De Vario kan geen powershift tegen op met drukken en precisie, de 4 wiel besturing is op steile hellingen veel stabieler dan de ''knik''trekker, en het zicht op en rondom de machine is geweldig, ook de verlichting.

Ook zijn er nadelen..

Het stuur blokkeert geregeld, stuur doet helemaal niks meer. De stuur cilinders zijn net aan 5cm doorsnee die de wielen individueel aan stuurt.

Hydrauliek besturing is een beetje stoterig, niet zo vloeiend als het zou moeten wezen.

Dit zijn de grotere dingen, er zijn nog genoeg meer ''kleine'' dingen.

Dit is boven op een 8.600ton ''drive over'' maïs bult, samen met een JD9520R. 1 trekker doet voornamelijk het duw en poetswerk, de ander het aanrijden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Xerion 5000 en hebben de trefwoorden Mais en claas xerion 5000 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!