Sinterklaas is vroeg dit jaar!
Vanmiddag de spullen voor de kabelboom binnen gekregen. 
Kan ik nog mooi een beginnetje mee maken voor hij naar de spuiter gaat.
Volgende week zaterdag kan hij daar terecht!

Hatz TL 13

Sinterklaas is vroeg dit jaar!
Vanmiddag de spullen voor de kabelboom binnen gekregen.
Kan ik nog mooi een beginnetje mee maken voor hij naar de spuiter gaat.
Volgende week zaterdag kan hij daar terecht!

Reacties

+8
Schluterfan
Dit vind ik eigenlijk het leukste werk aan een restauratie, de kabelboom. Op een of andere manier is dat ontspanning voor mij. En als je de boel aansluit en ziet dat alles werkt is de euforie nog zo groot!

Veel succes!
hooidonk
@Schluterfan
Ja, het is inderdaad erg leuk werk!
Vooral als het uiteindelijk allemaal werkt.

En des te groter is de frustratie als er iets niet helemaal lekker werkt, vooral als de verzameldoosjes net iets te vol zitten.. 😅
Schluterfan
@hooidonk

Ik herken dat van ergens 😅 . Dan is het even op de tanden bijten.

Een ding heb ik ook geleerd uit het maken van kabelbomen. Bezuinig niet op de fiches en oogjes die je op de kabels nijpt. Als ik een kabelboom maak, dan is het overigens niet met de blauwe of rode kabelschoentjes die je zelfs in de plaatselijke bouwmarkt vind. Als je dan toch zo ver gaat in de details, kan je het gelijk doen zoals het in de fabriek gedaan werd.
Normaal bestel ik de ongeisoleerde kabelschoenen via een website die daarin gespecialiseerd is, maar ik had er ooit wat te kort en heb toen gelijk een doos van Kramp gekocht. Dan merk je wel eens wat een kwaliteitsverschil er in die dingen zit. Die van Kramp braken bij het monteren gewoon af. Wat een ellende. Heb er toen van Hella gekocht, dubbel zo duur, maar dat merk je zelfs al in het nijpen dat je stukken beter spul in handen hebt. Die van de leverancier waar ik ze anders haal waren ook goed. Je ziet al aan de schoentjes alleen al als het goed spul is, als het deel die je moet nijpen rond is. Dat nijpt zoveel gemakkelijker.

Bij de niet geïsoleerde brand ik er dan een krimpkousje over, en als het nodig is duw ik er een witte fiche van Hella over. Afhankelijk natuurlijk hoe het origineel was.
+1
hooidonk
@Schluterfan
Ja, dat klopt, die schoentjes zit heel veel verschil in. En kwaliteit betaald zich echt terug. Een goede tang maakt ook al veel verschil.

Bij de Hatz zat origineel alles gesoldeerd, dus dat wilde ik nu weer doen. Ik heb alles besteld bij rdae.nl, dat ziet er allemaal goed uit. Alleen kwam ik er al gauw achter dat m'n soldeerbout te licht is voor het vertinnen van de dikkere kabels,dus die moet ik eerst nog ergens bestellen.

Afgelopen zaterdag ook een poos bezig geweest met een trekker. Daar hebben we twee jaar terug het elektrisch van vernieuwd. Maar op de aanhanger brandde een lampje teveel en zie dat maar eens te vinden. Dat zijn echt dingen die je even op je gemak moet uitzoeken.
+1
a3vandiejen
Spannend, en je laat niets aan het toeval over.
hooidonk
@a3vandiejen
Ja, de spanning zit er al bijna in.
Origineel lopen er geen massadraden terug van de lampjes, maar ik denk dat ik die er toch in leg.
a3vandiejen
@hooidonk Gelijk heb je, je pakt het toch al heel goed aan.
+1
hooidonk
@a3vandiejen
En zoiets kun je ook wel goed wegstoppen, dus dan valt het niet zo op.
Alleen de isolatiekous waar ik zo lang naar gezocht heb, valt wel een beetje heftig uit qua kleur. Maar dit zat wel het dichtst bij de originele kleur die ik diep weggestopt terug vond.
a3vandiejen
@hooidonk Gisteren zei Wim @wim-same het al met de Drago, de meeste problemen komen door de massa kabel.
Misschien is het juist heel mooi als je zo'n ader door de trekker ziet lopen.
+1
hooidonk
@a3vandiejen
Ja, massa is vaak een ondergeschoven kindje. En vroeger waren die kabels waarschijnlijk schreiend duur, dat ze vaak achterwege werden gelaten.

Ben erg benieuwd hoe het straks staat, denk dat het in het geheel niet zo opvalt.
+1
Schluterfan
@hooidonk

Leuk toch, als je het deze zomer uit probeert heb je misschien vroegtijdig een kerstboom die dingen doet die je niet wilt 😅
hooidonk
@Schluterfan
Jaaaah! Eigenlijk best een goed idee! Alleen waar laat ik de piek?
Schluterfan
@hooidonk

Dacht eerst aan de uitlaat, maar veronderstel dat zo'n klein Hatzje de uitlaat naar onderen heeft, dus dat word het hem niet. Geen Fritzmeier veiligheidsbeugel erop? Kan je hem daaraan knopen.
hooidonk
@Schluterfan
Nee, hij is zo kaal als wat. Enkel de gashendel kijkt boven de motorkap uit, dus zet ik hem daar maar op 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!