2 van de rechtse of 1 van de linkse?
Ik ben benieuwd naar het verschil.. Geplaatst door GerbertXL op 20-02-2020 om 17:10:53, met 35 reacties.

Onderdelen Wielen en banden

2 van de rechtse of 1 van de linkse?
Ik ben benieuwd naar het verschil.

Reacties

+4
casejxu
Ik heb dan graag 2 van de linker.
dx11
Dat is niet moeilijk. 2x1050. Nog mooier is 4x 650/85r38 naast elkaar
GerbertXL
@dx11 ga het maar eens waar maken dan 😃 .
Die tanken zijn me veel te duur en ook veel te breed, en transport is ook niet echt een optie met die dingen. 85 serie banden eronder heeft ook weinig zin lijkt mij, wangen kun je toch niet veel.
worteljcb
@dx11 Eens, maar die ‘twin’ tanks zijn duur, zwaar en eigenlijk niet voor transport geschikt. En als je met 1050 op transport gaat moeten de banden ook op te hoge spanning. Dat is ook funest op het land zien wij wel. We gaan het nu met 30.5” proberen
EA_MF
@worteljcb zo’n twin ligt juist als een huis op de weg. Enige nadeel is dat het banden vreet, al wringt het veel minder in bochten dan zo’n 1050 band.
worteljcb
@EA_MF Dat is niet helemaal zo. Door het pendelstel of de hydraulische vering zijn ze juist gevoeliger voor oneffenheden. En de wegen zijn hier niet helemaal vlak zoals een provinciale weg. Juist bolle wegen en veel uitwijken in de veel diepere berm. Kijk maar eens op Google ook, als er een mesttank kantelt, dan is dan vaak een twin.
EA_MF
@worteljcb ik rij genoeg met zo’n twin tank om te weten hoe zo’n tank zich gedraagt 😉 de tanken die om vallen zijn veel van hetzelfde merk (die gele gevallen), die hebben tov andere merken (wat ik heb gezien) een vrij hoog zwaartepunt en niet het mooiste pendelmechanisme voor de wielen.
+1
worteljcb
@EA_MF Dat zou kunnen, dat doe ik geen uitspraak over 😉 Ik zie inderdaad dat je een tetraX hebt thuis. Mooi dat ie goed bevalt! Wij hebben ook wel wat geïnformeerd en dit hoor ik toch echt van diverse gebruikers. Denk dat de trekker en bemester ook heel belangrijk is. Als er 150 pk voor staat of juist 300 waardoor het allemaal met gang gaat. En als er 1500 kg of 3500 kg gaat hangen als je iets scheef gaat. Wij vonden het ook heel lastig, maar we hebben uiteindelijk gekozen voor een tandem tank. Die loopt mooier bij transport (minder deining), wij denken dat hij stabieler is, banden zijn er geschikt voor en heeft meer inhoud. Dat laatste is ook niet onbelangrijk hier.
Fendt926Driver
@worteljcb je had een 13.500l schuitemaker spreidas tank.
Wat heb je nu als tandemas tank gekocht dan?
Wij zouden graag een 20m3 schuitemaker tandemas tank met 30.5×32 banden hebben maar zijn mij nog te duur
ronald-deutz-fahr
@Fendt926Driver hier in de buurt staat nog zo’n ding te koop. Met werk, als ik me niet vergis..
+1
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr maar als gezegd mij te duur.
Heb andere investerings plannen
+1
worteljcb
@Fendt926Driver Wij hadden 11.600 met spreidas. Hebben nu een Joskin Quadra 18.000 gekocht. Wilden graag grotere tank met afgifteregeling hebben voor nauwkeurige dosering. Dan kom je op lobbenpomp of centrifugaalpomp. Met grote banden en zuigarm. Dan is het aanbod maar beperkt..

Hebben ook nog gekeken naar zo’n robusta 200, maar die vind ik echt lomp gebouwd. Typisch schuitemaker. En er zit vaak nogal wat op en ze hebben veelal en hele boodschap gedaan. Bovendien ben ik niet zo kapot van 30.5 r32, ook weer vanwege draagkracht in verhouding tot grootte. Heb meer gevoel bij 750 30.5 banden onder een tank.
worteljcb
@EA_MF Maar 1050 banden met nokken vreten ook heel hard weg hoor bij transport... Ze zijn er simpelweg niet voor gemaakt.
+1
Fendt926Driver
@worteljcb je hebt ook transport tanken en bemester tanken.
En indien mogelijk moet je die zoveel mogelijk hun eigen werk laten doen.

Hier thuis rij ik alles met de bemester tank uit.
En op afstand laat ik het brengen met een 32m³ transport tank waar een container bij zit en rij ikhet zelf uit met mijn tank
worteljcb
@Fendt926Driver Dat klopt, anders is het compromis zoeken. Maar hier wordt vaak bemest buiten de normale tijden. Omdat mijn broertje nog studeert en ik gewoon fulltime werk. Dus ja, dan wordt aanvoeren wat lastig. Als het echt om honderden kuubs op grotere afstand gaat, plannen we dat in met aanvoeren. Maar voor al die stukjes van een bunder tot 6 km in omstreek niet. Dat gaat gewoon savonds over de weg.
dx11
Quote Reactie van @worteljcb:
zwaar

Volgens mij valt dat met een simpele dt wel mee.
worteljcb
@dx11 Geen shift scheelt idd al veel! Maar doelde ook meer op zo 16 kuub wat ze tegenwoordig zijn. En dan heeft een 750 30.5 heel stukje meer draagvermogen dan een gewone 650 r38. Maar ik vind het nog steeds lastig, hoop dat we de juiste keuze hebben gemaakt.
Fendt926Driver
@worteljcb welke keuze heb je gemaakt dan?
Fendt926Driver
Bij ons op zandgrond altijd liever 2 keer 1050 dan 4 keer 24×20.5
koenclaas
2x de grote, en het liefst aan een schuifas of knikdissel🙈
+1
GerbertXL
@koenclaas er stond een aanhangtank van een vervaet op marktplaats, met schuifas. Poeh daar had ik wel zin in.
Sanderrr
@GerbertXL Je bedoelt die losse tank van een XXL?
GerbertXL
@Sanderrr jep
jehan
@GerbertXL poeh ik heb ook weleens ergens zin in
Fendt926Driver
@jehan ik ook. En dan overleg ik met de minister van oorlog....
En dan hoeft het niet altijd veel te kosten...
GerbertXL
@jehan Ik zeg ook had. Als ik nog geen tank in een hoekje had staan dan zou ik er achteraan gaan. Ik ben opzich wel tevreden nu. Alleen nog even een pomp kopen die bijna net zo duur is als de tank zelf...
Fendt926Driver
@GerbertXL gaat de schouten tank dit jaar eindelijk rijden?
GerbertXL
@Fendt926Driver Dat is wel m'n bedoeling, maarja 😁
Fendt926Driver
@GerbertXL vond het altijd prachtige tanken.
Had er vroeger graag 1 gehad.
Maar helaas heb nu een bsa tank en die bevalt mij ook goed
+1
GerbertXL
@Fendt926Driver Ja apart is mooi he.
Maar ik wil er een wormpomp onder knuppen, dus toch een beetje hetzelfde.
dx11
@GerbertXL die wil ik nog achter de vtt. En de hoogkieobak die bij die man staat voor de mais
ronald-deutz-fahr
@dx11 wat een ding die tank! Hef is hufterproof, dikke banden met wielkasten, schuifas, en n een zuigarm, wat wil je nogmeer! Geen gek geld lijkt me, niet wat voor achter de ttv?
fendt308-driver
@dx11 zou een ruige combi zijn💪🏼 maar er stond een filmpje op fb en daar werd je naar van hoeveel dat ding kon stuiteren
johndeere6230
4 x die linker onder de rechter tank knutselen? 😜

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Wielen en banden ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!