Foto van een David Brown 780. Deze trekker heeft mijn vader in 1974 als demo gekocht. Een paar jaar voor we in 1995 verhuisde heb ik hem als 12 jarig jochie overgeschilderd in de Fendt kleuren. (Tik z

David Brown 780

arjanvw
Foto van een David Brown 780. Deze trekker heeft mijn vader in 1974 als demo gekocht. Een paar jaar voor we in 1995 verhuisde heb ik hem als 12 jarig jochie overgeschilderd in de Fendt kleuren. (Tik zat er toen al in..🙈) In 1998 ingeruild op een MF 6170. Elke gulden was er één, maar toen hij weg was kregen we al spijt.. Nu een jaar geleden terug gevonden op Marktplaats en herkend door de groene kleur. Heeft na ons bij een paardenboer gelopen en daarna bij iemand terecht gekomen die hem op zou knappen. Vervolgens 10 jaar buiten gestaan.... Koppeling als eerst vervangen en nu alles weer gangbaar maken. Flink klus!

Reacties

+5
wim-same
@arjanvw mooi verhaal, en ook dat je hem terug gevonden hebt.
a3vandiejen
Leuk, komt zeker goed.
RVM
Waar komen jullie oorspronkelijk vandaan? Ga je m wit spuiten of Fendt kleuren?
arjanvw
@RVMWe komen oorspronkelijk uit Linschoten (Utrecht) waar we vrijwillig weg gegaan zijn, omdat we daar een klein bedrijf hadden en niet de mogelijkheden hadden om daar uit te breiden.

Kleur ben ik nog niet helemaal over uit.. wit is origineel, maar groen heeft een beetje een jeugd sentiment en het feit dat we hem daardoor terug gevonden hebben.!
RVM
@arjanvw dat zal aangevoeld hebben als een emigratie binnen de landsgrenzen, kan ik me voorstellen! Tja zal nog wel ff twijfelen zijn over de kleur. Wij hebben 10 jaar geleden een trekker gerestaureerd en lang getwijfeld om de cabine er wel of niet af te halen. Is een cabrio geworden, veel mensen vonden dat toen niks, inmiddels is hij al een paar keer gekopieerd door andere hobbyisten 😉
arjanvw
@RVM Dat viel wel mee, als kind is het vooral spannend voor wat je mee gaat maken. Ook kreeg ik daardoor een kans om boer te worden. In deze buurt waren meer 'nieuwe 'boeren dus contact was al snel gelegd.

Beste is je eigen kop/gevoel volgen!
Welten
Gaaf verhaal
Welten
Foto dat die nog in elkaar staat?
+3
arjanvw

(klik om te vergroten)

+1
Welten
@arjanvw ik vind het Wel wat hebbe die groene kleur
Fendt926Driver
@arjanvw het overschilderen/spuiten van andere merken naar fendt kleur zit er dus al van vroeger uit in bij jullie.
Ooit ga je wel weer terug naar de trekkers waar de goede kleur direct al op zit
arjanvw
@Fendt926Driver zou zomaar eens kunnen gebeuren...
+1
Kramer U800
Prachtig verhaal, hoe het leven soms kan lopen!
+2
CaseCS130
Ah, dus hier is het ooit begonnen met het overschilderen van alles in Fendt kleuren. Mooi verhaal en leuk project!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 780 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!